Työturvallisuus ja sairastuminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointia työstä.
Advertisements

Palkkatuki.
Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
VAAKA-hanke OPH:n terveiset • Koulutuksen järjestäjän tulee varmistaa, että työnantaja on tehnyt työturvallisuuslain mukaisen työn vaarojen.
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
Hyvää työpäivää!.
Tolkkua työaikoihin – kampanjan lähtötasokyselyn tuloksia Tarja Arkio Asiantuntija.
Hallituksen esitys 67/ / Pirkko Mäkelä-Pusa.
Vuosilomalain Muutokset 2013
TURVALLINEN KONE JA LAITE
Turvallisuuskulttuuri, työmetodit ja ohjeistus
Työpaikkakiusaamisen poistamisen keinoista
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Työsuojelu Henkilökohtaisen avun miniseminaari
Yliopistojen 26. työsuojelupäivät 9. –
Työpaikkakiusaamisesta ja työsuojelun viranomaisvalvonnasta
90 päivän sääntö – sairauspäivärahan maksaminen työkyvyttömyyden pitkittyessä - sairausvakuutuslain ja työterveyshuoltolain muutokset Voimaan
TYÖTERVEYSHUOLTO Liisa Lempiäinen Työterveyshuollon ylilääkäri
Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista
VIHERALUEIDEN TILAPÄISET MAANKÄYTTÖLUVAT
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
KVTES luku IV vuosilomalaista johtuvat muutokset 2013
Turvallisuusilta Ajatuksia varautumisesta ja turvallisuudesta
Työsuojeluvastuut.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
KVTES:n vuosilomamääräysten muutokset alkaen
Työsuhteen ehtojen muuttaminen Itellan ylemmät toimihenkilöt
Työolosuhteiden järjestelytuki
Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.
VARHAINEN AVOIN YHTEISTYÖ Eettiset periaatteet Valtakunnallinen VARPU-verkosto Tutkimusprofessori Tom ARNKIL / Terveyden ja hyvinvoinnin.
Tietoturvallisuus osa 6
Ohjeistus työntekijätiedoista
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
UUSI TYÖTURVALLISUUS- LAKI 2003
Älä riko hoitajaasi -diasarja ammattiosastojen käyttöön
Kuntoutuspalveluohjaus – työkyvyn tukemisen prosessi
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
PEREHDYTYS JA TYÖHÖN OHJAUS
Esa Niinisalo Koillismaan Osuuskauppa Vaarojen arviointi Koillismaan Osuuskaupassa -Vaarojen arviointi on systemaattista toimintaa. -Ohjeistettu.
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
Työkyvyn tukemisen keinot työpaikalla ja kuntoutukseen ohjaaminen
Työturvallisuus s. 50 – 53 tIrEZ7hZ_Dw.
Virkavapaudet Yhteysopekoulutus Kirsi Contursi plm.
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Työturvallisuus.
Työhyvinvointi työnantajan näkökulmasta A-klinikkasäätiön työsuojelun työkokous Hämeenlinna Kirsti Aalto.
Turvallisuushavainnot – yhteistyöllä kohti turvallisempaa työpaikkaa
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
Työsuojelu työhyvinvoinnin kivijalkana jatkuu.. Toimiva työyhteisö vai häirintää ja epäasiallista kohtelua? Ylä-Savon ammattiopisto Ylitarkastaja.
TURVALLISUUDEN JOHTAMISEN VASTUUT JA TEHTÄVÄT Pertti Salo SK Protect Oy toimitusjohtaja Protect yhteistyökumppaneiden miniturvallisuusseminaari
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
TYÖKYKY TYÖNTEKIJÄN VOIMAVARAT s * Terveys, elintavat, lepo * Osaaminen, kehittyminen * Arvot, asenteet, motivaatio * Elämäntilanne TYÖN VAATIMUKSET.
Työntekijä Poissaolon tarve syntyy Sairaus tai vamma Muu syy Äkillinen, lyhytaikainen työkyvyttömyys Sairaus vaatii käynnin terv.huollossa Hakee palkatonta.
Työturvallisuuskortti
Poissaolot.
Henkilökohtainen apu - Työsuojelutietoa käytännössä
Ohje epäasiallisen kohtelun ehkäisyyn ja käsittelyyn
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
TIETURVA 1 2. Rakentamisen työturvallisuus
KOKEMUKSIA VASTUISTA JA TEHTÄVISTÄ TAPATURMAN SATTUESSA
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Lakon vaikutukset työsuhteen ehtoihin
Työhyvinvointi …turvallista, terveellistä ja tuottavaa työtä, jota ammattitaitoiset työntekijät ja työyhteisöt tekevät hyvin johdetussa organisaatiossa.
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
TYÖTURVALLISUUS.
Työterveyshuollon järjestäminen Henkilökohtaisen avustajan työnantajalle Työterveyshoitajat Taru Eerola, Anne Laatikainen, Jaana Niemi ja Merja Koivisto.
Siun soten päihdeohjelma
Miten tunnistan psykososiaaliset kuormitustekijät?
Esityksen transkriptio:

Työturvallisuus ja sairastuminen Viivi Virtanen Henkilöstöyksikkö 13.5.2014 Viivi Virtanen

Turvallisuusuutiset.fi 17.5.2011 18–24-vuotiaat loukkaantuvat vähintään 50 % todennäköisemmin työpaikalla kuin vanhemmat työntekijät.

Mitä työturvallisuus on? Työturvallisuus on työpaikalla olevien ihmisten tietoa, taitoa ja tahtoa työperäisten terveyteen kohdistuvien riskien ennalta ehkäisemiseksi. Työturvallisuus on osa työsuojelua ja se kuuluu siksi jo lakimääräisesti työpaikan päivittäisiin asioihin. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista ja perustuu ennakolta hyviksi todettuihin käytäntöihin. Ammattitaitoon kuuluu, että tuntee työnsä vaarat.

Työturvallisuus on jokaisen vastuulla Jokaisella on oikeus turvalliseen työhön. Työntekijällä on oikeus pidättäytyä sellaisesta työstä, josta aiheutuu vakavaa vaaraa hänen omalle tai muiden työntekijöiden hengelle tai terveydelle. On parempi harkita tovi kuin rynnätä tekemään tehtävää suin päin. Turvallisuudesta ei kannata tinkiä sen takia, että säästäisi aikaa. On hyväksyttävää huomauttaa työtoveria turvattomasta käyttäytymisestä.

Työntekijän velvollisuudet (Ty401) 1) Työntekijän on noudatettava työnantajan antamia määräyksiä ja ohjeita. 2) Työntekijän on työssään huolehdittava niin omasta kuin muiden työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä. 3) Työntekijän on vältettävä sellaista muihin työntekijöihin kohdistuvaa häirintää ja muuta epäasiallista kohtelua, joka aiheuttaa heidän turvallisuudelleen tai terveydelleen haittaa tai vaaraa. 4) Työntekijän on viipymättä ilmoitettava havaitsemistaan vioista ja puutteellisuuksista, jotka voivat aiheuttaa haittaa tai vaaraa työntekijöiden turvallisuudelle tai terveydelle. 5) Työntekijän tulee huolellisesti ja ohjeiden mukaisesti käyttää ja hoitaa annettuja henkilönsuojaimia ja muita varusteita.

Mistä lisätietoa? Mistä lisätietoa? Esimies Työkaverit Työsuojeluvaltuutetut Työsuojelupäällikkö Intra/Loora: Etusivu  Terveys ja hyvinvointi  Työsuojelu ja turvallisuus Tuotantoalueiden omat sivut

Sairastuminen Työntekijän tulee aina ilmoittaa henkilökohtaisesti tai puhelimitse sairastumisestaan esimiehelleen tai hänen määräämälleen sijaiselle, mikäli sairastumisesta aiheutuu poissaolo työstä. Ilmoitus tulee tehdä välittömästi sairauspäivän aamuna tai ennen työvuoron alkamista tai esteen sattuessa ilman aiheetonta viivytystä. Jos sairaus ilmenee kesken työpäivän, ilmoitus esimiehelle tulee tehdä välittömästi. Pelkkä ilmoitus poissaolosta ei oikeuta palkalliseen sairauslomaan, vaan poissaoloon tarvitaan nimenomainen esimiehen lupa. Mikäli esimies ei ole puhelimitse tai muutoin tavoitettavissa, tulee työntekijän jättää hänelle sairastumisilmoitus ja yhteydenottopyyntö puhelinvastaajaan tai tekstiviestitse.

Äkillisesti sairastuneella henkilöllä on mahdollisuus olla esimiehen luvalla poissa työstä enintään kolme peräkkäistä kalenteripäivää. Silloin kun sairausloma ei perustu esimiehen lupaan, tulee henkilön esittää selvityksenä työkyvyttömyydestään sairauslomatodistus. Lääkärintodistus tulee toimittaa esimiehelle viipymättä ja viimeistään viikon kuluessa lääkärintodistuksen allekirjoituspäivästä.

Työterveyshuolto Työtapaturmat hoidetaan ensisijaisesti työterveyshuollossa. Mikäli sairautesi edellyttää lääkärin vastaanotolla käyntiä, sinun tulee hakeutua oman alueesi terveysasemalle tai yksityiselle palveluntuottajalle. Työnantajan kustantamiin vapaaehtoisiin sairaanhoidon palveluihin Tullinkulman työterveydessä olet oikeutettu sen jälkeen, kun palvelussuhteesi on kestänyt yhtäjaksoisesti kuusi kuukautta. Työterveyshuollossa kirjoitettujen todistusten ohella kaupunki hyväksyy pääsääntöisesti myös yksityisten lääkäriasemien, kunnallisten terveyskeskusten ja sairaaloiden sekä opiskelijaterveydenhuollossa kirjoitetut sairauslomatodistukset.

Kiitos!