Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KOKEMUKSIA VASTUISTA JA TEHTÄVISTÄ TAPATURMAN SATTUESSA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KOKEMUKSIA VASTUISTA JA TEHTÄVISTÄ TAPATURMAN SATTUESSA"— Esityksen transkriptio:

1 KOKEMUKSIA VASTUISTA JA TEHTÄVISTÄ TAPATURMAN SATTUESSA
TYÖSUOJELUPÄÄLLIKKÖ Antti Rentola

2 - Meidän kaikkien oikeus -
TYÖTURVALLISUUS - Meidän kaikkien oikeus -

3

4 TOT 2007/14 Alihankintayrityksen koneasentaja oli mennyt jauhelihakoneen sisälle hitsaamaan sen kanteen kiinnitettyä läpivientiputkea. Kun hitsaaja aloitti hitsaustyön, jauhelihakoneen sisällä ollut sekoitin alkoi pyöriä. Uhri huusi työtoveriaan pysäyttämään koneen. Sekoitin ehti vahingoittaa hitsaaja niin pahoin, että hän menehtyi tapaturmapaikalle.

5 JOS… toivottavasti et … OLET OIKEUDESSA!
Syyllisyys… olenko todella aiheuttanut toisen hengen menettämisen ? Olet syyllinen kuolemantuottamuksesta ! Olenko oikeasti sitä ? Juridinen vastuu… Jos olet esimies, et pääse sitä pakoon ! Kun olet esimies, toimi niin kuin juridiikka sanoo ! Moraalinen vastuu… Jos olet esimies, saat sen ”kaupanpäälle” ! Kun olet esimies, saat vielä ”bonuksetkin” !

6 JOS JOUDUT TILANTEESEEN (Oikeuteen…)
Selvitä itsellesi oikeasti mitä tapahtui ja kerro se tutkinnassa. Poliisi, viranomainen joka oikeussalissa on aina oikeassa… AVI:n tarkastaja… Oikeudessa hänen sanomisia ei epäillä ! MIKSI ? On asioita, jotka meidänkin tutkinnassa jäi epäselväksi! Miksi kone oikeasti käynnistyi ? Olettamus, joka todennettiin kuvilla ? Hätä-seiskytkin… oliko se rikki vai lyötiinkö se rikki ?

7 VASTUU TURVALLISUUDESTA , OLENKO MINÄ VASTUUSSA…

8 OMA HALU => ASENNE TYÖNTEKIJÄ TYÖNANTAJA Työpaikoista ei saada millään teknisillä keinoilla täysin turvallisia. Ihmisten toiminta ratkaisee, millainen työturvallisuuden taso saavutetaan. OPASTUS JA NEUVONTA PELASTUS JA TURVALLISUUS OHJEET TYÖNANTAJA TYÖNTEKIJÄ TYÖNANTAJA RISKIEN ARVIOINTI JA VARAUTUMINEN LAKI JA ASETUKSET

9 KIITOS !


Lataa ppt "KOKEMUKSIA VASTUISTA JA TEHTÄVISTÄ TAPATURMAN SATTUESSA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google