Mitä on itsetunto?.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asenne kohilleen- ja tuas jaksaa!
Advertisements

Tapio Malinen Rohkeuden kasvattaminen-ratkaisukeskeinen näkökulma sosiaaliseen jännittämiseen Tapio Malinen
TUPLATIIMI - YHTEISÖLLISYYS
NY Menestyksen avaimet – oma talous hallussa!. Lisämateriaalia NY-ohjelmaan: NY Menestyksen avaimet – Oma talous hallussa! Supertaidot 2020-luvulla!
Psyykkiset ja sosiaaliset ominaisuudet valmennuksessa
Junioritoiminta Savonlinnan pursiseura. Vuosittain järjestetään •L•Leiri - kesän alussa - helpoin aika aloittaa harrastus •V•Viikkoharjoitukset –k–kerran.
Opettaja eettisenä kasvattajana Launonen Leevi, Opettaja eettisenä kasvattajana – historiallinen näköala kasvatusajattelun muutokseen.
Hyveet ja kaveruus - vastaisku kiusaamiselle
TUNTEET s. 8-.
ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
Dialogi ja sen soveltaminen ympäristöongelmien ratkaisemisessa VIEVE Työseminaari Levi Marika Palosaari.
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
SEURUSTELUN PALIKAT Kehitysvammaisten nuorten aikuisten
Hiihtäjän psyykkinen valmennus
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Aggressiontunne Luento nro 1..
Taidot taskuun -tunnit Tapanilan ala-asteella
VARHAINEN TOTEAMINEN – Milloin tarjota hiv-testiä?
Ihmisen kolme olemusta
Mielenterveys s. 110 –
Creative Campus - yliopisto innovaatioympäristönä Sisältöliiketoiminnan luovien prosessien johtaminen (Creative Processes and Content Busines.
Samran Khezri Kieliparlamentti, Helsinki
”Mitä meillä jo on tehty”! Mitä ja miten haluamme jatkossa tehdä yhdessä (ja erikseen?) Valitut Jatkotoimenpiteet – toimintasuunnitelma 2015 – 2017 Yhteinen.
Tyttöjen ja poikien väliset erot TIMSS 1999 ja PISA 2003 tutkimuksissa
Viikko 47 ( – ) Maanantai: (19.11.) - Tiistai: (20.11.) LK: Nuorisovaltuustovaalit -9.LK vanhempainilta klo Keskiviikko: (21.11.)
TN Puhetaito on hankittu taito Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia. Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia.
ART-OHJELMAT.
Huomaa kuinka mieli huijaa sinua Kolmas tunti Mieli kertoo tarinoita Murehdimme Nukumme huonosti.
 Mikä päätös pitää tehdä  Tunnista ja kokoa yhteen tarvittava informaatio päätöstä varten  Listaa vaihtoehdot, joita on tarjolla  Kirjoita muistiin.
JOUSTAVA PERUSOPETUS ELI JOPO LUKUVUOSI
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Tulevaisuus on nuorten! Pitäisikö virheistä oppia? Materiaalin ovat laatineet: Tuija Saarivirta ja Matti Varjo Rauman normaalikoulu, 2013 Kuva ClipArt.
ITSETUNTO JA ITSESÄÄTELYTAIDOT Päivi Juustila. ITSETUNTEMUS on hyvän ja terveen itsetunnon edellytys  Itsetuntemus on oman kehon, ajatusten ja tunteiden.
KOULUIKÄ PS2 LAJM. TEHTÄVÄ Mitä muistat ensimmäisestä koulupäivästä? Jos et itse muista paljoa, niin kysy vanhemmiltasi asiaa.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Psyykkisten toimintojen kehittyminen: - tietoisuus itsestä; ihminen ohjaa itseään - tietoisuus itsestä alkaa muodostua melko varhain; n. 1,5-2v. syntyy.
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Sisäinen voimantunne Päämäärä- uskomukset Kyky- uskomukset Emootiot Konteksti- uskomukset Sisäinen voimantunne Työtyytyväisyys Sitoutuminen työhön.
Joustava perusopetus eli JOPO. Saarijärven JOPO-luokka Aloitti toimintansa elokuussa 2011 Aloitti toimintansa elokuussa oppilasta
M INÄ YHTEISÖN OSANA Hurtig TEHTÄVÄ Täytä MINÄ- mind map. Tarkastele itseäsi realistisesti. Missä olen hyvä? Missä minulla on kehitettävää?
Yrittäjyyskasvatus oppimisen perustana
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Ongelmanratkaisu (1.) -ongelmana voidaan pitää tilannetta jossa on tavoite (>muutos) muttei keinoja tavoitteen saavuttamiseksi. Arkipäivän ongelmia esim:
Kuusi ajattelu-hattua
Mitä tällä tunnilla tehdään?
Kieli itseilmaisun välineenä
tunteet ja kehityspsykologia
ELÄMÄNHALLINTA.
Nyyti ry – mielen hyvinvointia ja elämänhallintaa opiskelijoille
Merja Fischer, Tkt, KTM Positiivinen vuorovaikutus synnyttää hyvinvointia ja tyytyväisiä asiakkaita Merja Fischer, Tkt, KTM
Tulevaisuus on nuorten! Millainen olisi hyvä opettaja?
Aikuisen Ajattelu.
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA
6. työelämässä tarvittava osaaminen ja yrittäjyys
Tavoitteen asettamisesta tasavertaiseen kohtaamiseen
SOPEUTUMINEN KULTTUURISESTI VAIHTELEVIIN NORMEIHIN
opiskeluorientaatio (+)
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Mitä hyve-etiikka on? Normatiivisen etiikan suuntaus, jonka mukaan eettisen toiminnan kannalta ratkaisevia eivät ole yksittäiset teot, vaan hyveiden toteuttaminen.
LAPSEN ITSETUNTO JA TUNNE-ELÄMÄ KEHITTYVÄT -aggression hallinta kasvaa
Hypotenuusa Muistathan, että hypotenuusa on suorakulmaisessa kolmiossa
Mitä avuksi esiintymiseen?
Urheilun ja liikkumisen valmiudet ja ominaisuudet Psyykkinen valmennus Itsetunto ja itseluottamus Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
Opintopsykologi Katja Hietanen
Minä ja identiteetti – minäkuvat ja itsetunto
Psykologi Vilhelmiina Välimäki
MEIDÄN MAALIVAHTIPELI KANSAIVÄLISELLÄ TASOLLA
LUONNE – Omistajuus kehittymisestä
IKINÄ- kaatumisten ehkäisyn verkostoiltapäivä
Esityksen transkriptio:

Mitä on itsetunto?

Mitä itsetunto on? PERUSITSETUNTO ILMAPUNTARI- ITSETUNTO

Mitä itsetunto on? PERUSITSETUNTO Itseluottamusta. Itsensä arvostamista. Muiden arvostamista. Riippumattomuutta muiden mielipiteistä. Tunnetta, että olen hyvä, kelpaan! Epäonnistumisten ja pettymysten sietämistä. Kykyä tehdä omia ratkaisuja.

Mitä itsetunto on? ILMAPUNTARI- PERUSITSETUNTO ITSETUNTO Itseluottamusta. Itsensä arvostamista. Osa itsetunnosta voi vaihdella tilanteesta toiseen ja tunteiden mukaan. Muiden arvostamista. Riippumattomuutta muiden mielipiteistä. Tunnetta, että olen hyvä, kelpaan! Epäonnistumisten ja pettymysten sietämistä. Kykyä tehdä omia ratkaisuja.

Mitä itsetunto on? ILMAPUNTARI- PERUSITSETUNTO ITSETUNTO Itseluottamusta. Itsensä arvostamista. Osa itsetunnosta voi vaihdella tilanteesta ja päivästä toiseen ja tunteiden mukaan. Muiden arvostamista. Riippumattomuutta muiden mielipiteistä. Tunnetta, että olen hyvä, kelpaan! Itsetunto ei ole samaa kuin: Itsevarma esiintyminen. Itsekkyys. Itsensä näkeminen pelkästään positiivisena. Rohkeus. Epäonnistumisten ja pettymysten sietämistä. Kykyä tehdä omia ratkaisuja.