Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ITSETUNTO JA ITSESÄÄTELYTAIDOT Päivi Juustila. ITSETUNTEMUS on hyvän ja terveen itsetunnon edellytys  Itsetuntemus on oman kehon, ajatusten ja tunteiden.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ITSETUNTO JA ITSESÄÄTELYTAIDOT Päivi Juustila. ITSETUNTEMUS on hyvän ja terveen itsetunnon edellytys  Itsetuntemus on oman kehon, ajatusten ja tunteiden."— Esityksen transkriptio:

1 ITSETUNTO JA ITSESÄÄTELYTAIDOT Päivi Juustila

2 ITSETUNTEMUS on hyvän ja terveen itsetunnon edellytys  Itsetuntemus on oman kehon, ajatusten ja tunteiden tiedostamista ja tuntemista.  Itsetuntemus auttaa kuuntelemaan ja ymmärtämään omaa kehoaan, tunteitaan ja toimintatapoja.

3 ITSETUNTEMUS = HYVÄ ITSETUNTO  Kun tuntee itsensä, osaa tehdä itselle sopivia ja oikeita valintoja.  Itsetuntemuksen kautta oppii tunnistamaan omat vahvuudet ja heikkoudet.  Oppii hyväksymään itsensä sellaisena kuin on.

4 Hyvä itsetunto on itseluottamusta ja itsensä arvostamista  Osaat ja uskallat olla oma itsesi.  Arvostat itseäsi ja muita.  Osaat ilmaista mielipiteesi.  Kuuntelet toistenkin mielipiteitä.  Osaat asettaa tavoitteita itsellesi.  Osaat leikkiä rauhassa.  Et kiusaa ja alista muita.  Osaat iloita omasta ja muiden onnistumisesta.  Siedät myös pettymyksiä.

5 Minä osaan! Minä olen tärkeä ! Oletpa taitava! Kyllä tästä selvitään! ITSETUNTO

6 TEMPERAMENTTI  Temperamentti tarkoittaa ihmisen luontaisia valmiuksia ja taipumuksia. Se vaikuttavaa sinun käyttäytymiseesi ja siihen, miten reagoit asioihin.  Kasvun ja kehityksen kautta temperamentti kehittyy ja voi muuttua.  Temperamenttia oppii myös hallitsemaan!  Temperamentti muodostuu erilaisista piirteistä: Sosiaalisuus, aktiivisuus ja sopeutuvuus, sinnikkyys, rohkeus…  Oma temperamenttisi on vahvuutesi.

7 Temperamentti selittää:  Miksi toiset innostuvat helposti?  Miksi toiset ovat arkoja uusissa tilanteissa?  Millaisia luonteenvahvuuksia sinulla on?  Millaiset kaveritaitosi ovat?  Miten ominaisuutesi vaikuttavat erilaisissa oppimistilanteissa?  Millainen oppimistyylisi on?

8 Tehtävä: MILLAINEN SINÄ OLET? Temperamenttitoteemi  Valitse toteemieläinliitteestä 5 itseäsi parhaiten kuvaavaa eläinhahmoa.  Leikkaa ne irti ja kokoa niistä liimaamalla oma toteemipaalusi paperille.  Voit leikata ja liimata runot toteemin viereen. Ne kertovat ominaisuuksista, joihin niillä viitataan.  Väritä toteemipaalu.  Esittele se pöytäryhmällesi.


Lataa ppt "ITSETUNTO JA ITSESÄÄTELYTAIDOT Päivi Juustila. ITSETUNTEMUS on hyvän ja terveen itsetunnon edellytys  Itsetuntemus on oman kehon, ajatusten ja tunteiden."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google