Työperäisestä stressitä johtuvien riskien hallinta KEK INA:ssa IDEC SA Piraeus, Greece gr.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
People make it work!. Mistä johtuu se, että... • vain 10% strategioista toteutuu? • henkilöstöstä noin 5% on.
Advertisements

Työstressistä johtuvien riskien hallinta Bulk Carriers Management Ltd:ssä Masters and Mates Union of Greek Merchant Marine
Toimistotyön riskit ja haasteet
HEKMI OY/ PALVELUKESKUS KASKI
Biolaakson tarkastelua johtamisnäkökulmasta
Keskeisiä teemoja asiakaskohtaisissa esimiesvalmennuksissa
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
PK-kehittämispalvelut
Työstressistä johtuvien riskien hallinta EDUCACONSULTissa M&J Consulting Pardubice, Czech Republic
Warkop Oy Hengitysliitto Heli ry Varkauden kaupunki Työtä KoulutustaKuntoutusta.
Leslie B. Hammer, Jennifer C. Cullen, Margaret B. Neal, Robert B. Sinclair and Margarita V. Shafiro: The Longitudinal Effects of Work-Family Conflict and.
Work/Non-Work Interface: A Review of Theories and Findings
VTT / Jarkko Lehtinen, Juha Tapio
ESR Sivu 1 ESR:n uusi ohjelmakausi ja sen haasteet sukupuolten tasa-arvon kannalta Riitta Kangasharju Työministeriö Tampere
Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten liiketoimintasuunnitelman laatimisohjelma Yritysjohdon apuväline liiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen Työkalu.
työskentelyn hallinta
Työperäisestä stressitä johtuvien riskien hallinta COMPUSMARTissa Työperäisestä stressitä johtuvien riskien hallinta COMPUSMARTissa Institute of Work,
Martin Luther king I have a Dream.... VISIO •Kuviteltava •haluttava •toteutettavissa •rajattu •joustava •viestittävissä.
KAOS KAOS WORLD CAFE VALTIOVARAINMINISTERIÖSSÄ: JHS179 UUDISTUS Cafe 1 – Toiminta-arkkitehtuuri.
Työntekijöiden odotukset työhyvinvoinnille
Conspectus tasojen soveltamisessa ilmenneitä periaatteellisia ja käytännöllisiä eroja Raine Wilén
Teemaryhmä Opintoasiainpäivät Sihteeri Tuula Kivistö
ISO 9000 –sarjan uudistus – Mikä muuttuu?
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
VAPAAEHTOISTEN JOHTAMINEN. Minä “Happiness is a state of activity.” – Aristotle.
Työministeri Tarja Cronberg1 MANIFESTIN TOIMENPITEET  TEM julkistaa vuosittain ”Näin tehdään suomalainen hyvä työ nyt” -katsausta  TEM:n johdolla.
11 Tavoite: tietää taloushallinnon roolin yrityksen toiminnassa Osaat kuvata esim. seuraavia asioita: – Yleisen l. ulkoisen laskentatoimen ja sisäisen.
Ikääntyvä työntekijä työelämässä
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
UPA-hanke Ulkopuolisten palveluntarjoajien turvallisuustoiminnan arviointi.
PIDÄ HUOLTA MUISTISTASI – kurssisarja
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Työllisyysportti ”Ei vain tietoa, vaan ihmistä varten”
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Ilkka Virtanen Vaasan yliopisto & KKA:n Erikoistumisopintolautakunta1 Erikoistumisopintojen arviointi ja akkreditointi Yliopistojen täydennyskoulutuskeskusten.
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
Akkreditointi tarkoittaa erikoistumisopintojen arviointi- ja rekisteröintiprosessia, jota Korkeakoulujen arviointineuvosto on toteuttanut vuodesta 1999.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Toimintakyvyn arvioinnin etiikka
Yritysten tulevat aikuiskoulutustarpeet Ennakointikamari Liikenne- ja kuljetuspalveluala Timo Karkola johtaja, rehtori Ami-säätiö, Amiedu.
Kaivomestari TYÖPAIKKAOHJAUS. TO REPLACE AN IMAGE: Click on the image and delete then click on the photo icon. Select your photo and insert.
Kulttuurin ja luovan alan T&K-projektien sisäisen arvioinnin kehittäminen Metropolia Ammattikorkeakoulussa Robert Arpo
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä PK-yritysten johtamisen haasteet Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien määrittelyä.
Työhyvinvointi työnantajan näkökulmasta A-klinikkasäätiön työsuojelun työkokous Hämeenlinna Kirsti Aalto.
Ryhmätehtävä Jarillo, J. C On Strategic Networks. Strategic Management Journal, 9: 31 – 41. Kysymykset: Mikä on strateginen verkosto Jarillon mukaan?
Investointi strategisena päätöksenä. ”PÖYTÄKIRJAOTE” Investointi on kannattava, Ei vaaranna yrityksen maksuvalmiutta ja Tukee yrityksen valitsemaa strategiaa.
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Pitäisikö terveyseroja pyrkiä kaventamaan? Miten? Pitäisikö jokaisen kustantaa omista elintavoista johtuvien sairauksien kustannukset? Miksi?
T Tietoliikenneverkon ja sähköpostin käytön ja valvonnan yleisohje Lisätietoa: intranetista: hakusana ’tietoturvallisuus’ Vastuuhenkilö N.N., yhteystiedot.
Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Arna.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
HYVINVOINTIANALYYSI: EDUT YRITYKSILLE
Yrityksen projektisuunnitelma
SOVITTU MIKÄ SOVITTU JOHTAMISSOPIMUSTEN UUDISTAMINEN 2017
Ohjeistus kouluttajille
Pienosuuskuntien johtamisen haasteet
Harjoituksia II.
Pohjautuu oheisen kirjan aineistoihin
Laadunhallintajärjestelmän kehittäminen Amistossa
Hiljainen tieto Kala ei tiedä että se ui ,ennen kuin se joutuu vedestä pois Rutiininomaista, ohjaa kaikkea toimintaa Periaatteessa kaikki tieto ja osaaminen.
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
Osallistumisen suunnittelun vaiheet ja tehtävät
HYVINVOINTIANALYYSI: EDUT YRITYKSILLE
Projektin yleiskuvaus
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen
Esityksen transkriptio:

Työperäisestä stressitä johtuvien riskien hallinta KEK INA:ssa IDEC SA Piraeus, Greece gr

KEK INA Perustettu 1995: johtajat Kostas ja Maria Omistajat: Metallialan yhdistys ja Kostas 3 henkilöä työssä (2 naista ja mies) lisäski kouluttajia Hannahilla, Paulilla ja kahdella työntekijällä on korkeakoulututkinto, samoin useimmilla kouluttajilla Koulutusta työttömille ja työssä käyville Rahoittajina ESR (Työministeriö),yritysten koulutuksessa ADAPT-projektit

Stressitekijät ja niiden vaikutus Akkreditointi Tiukat toimitusajat, kilpailu, projekteihin liittyvä epävarmuus ja kassavirta Vaatimus korkeasti koulutetusta ja monitaitoisesta henkilöstöstä Kaksi johtajaa, jotka eivät kovin hyvin tunnista kuka tekee ja mitä, mikä on asioiden priorisointijärjesteys Yksi työntekijä jättänyt yrityksen, vaikeuksia löytää uutta työntekijää tilalle Henkilöstö on väsynyt, liian vähän henkilökohtaista aikaa Hallinnon työntekijällä merkkejä masennuksesta

Mitkä ovat yrityksen vahvuudet ja heikkoudet sen johtamisessa ja työskentelyssä? Mitkä ovat yrityksen vahvuudet ja heikkoudet sen johtamisessa ja työskentelyssä?

Suosittele keinoja sihteeri Nitsan stressin vähentämiseksi.

Onko koulutusalan pk-yrityksissä vähemmän stressiä kuin suurissa organisaatioissa?

Riskien arvioinnin menetelmät ja toimeenpano (1) Riskien hallinta = riskien arviointi + riskien vähentäminen Stressi tulisi käsitellä sisäisesti, ulkopuolista apua tarvittaessa Johdon ja henkilöstön kokoukset Stressin hälytysmerkkien tunnistaminen Yleisestä toimintaympäristöstä ja sisäisestä toiminnasta aiheutuvat tekijät Ulkopuolinen apu Henkilöstön aktiivinen osallistuminen riskien arviointiin

Riskien arvioinnin menetelmät ja toimeenpano (2) Suurimpaan osaan henkilöstöä vaikuttavia stressitekijöitä: -tiukat aikataulut, kova kilpailu asiakkaista ja koulutettavista, epävarma kassavirta, raskas hallinto, vaatimukset korkeasta laadusta, vaikeus keskittyä työhön johtuen koulutettavien ja kouluttajien nopeasta vaihtuvuudesta - pitkät työajat, kahdelta eri henkilöltä tulevat ohjeet, tiimityöskentelyyn liittyvä hämmennyt - pitkät työajat, kahdelta eri henkilöltä tulevat ohjeet, tiimityöskentelyyn liittyvä hämmennyt

Riskien arviointi – tunnista sisäiseen tai ulkoiseen toimintaympäristötöön liittyviä stressitekijöitä eri henkilöstöryhmille/yksittäisille työntekijöille.

Miten vähentäisit stressiä?

Mikä on riskien arviointitutkimuksen tavoite?

Stressin vähentäminen ja käytettävät menetelmät (1) 2 kokousta stressin ehkäisemisen suunnitelman laatimiseksi Työvaiheiden tunnistaminen  omistajat (strategia, välittömästi toteutettavat)  työntekijät ja johtajat henkilökohtaisesti (henkilökohtainen kehittyminen ja muutokset)

Stressin vähentäminen ja käytettävät menetelmät (2) Kokousten tavoite – johtamiskriisien käsitteleminen 6 keskeistä päätöstä:  Sisäiset deadlinet ennen virallisia  Henkilöstön sisäiset koulutukset tavoitteena toiminnan tason kohottaminen  Lisähenkilöstön palkkaaminen  Hallinto, vastuu yhdelle henkilölle  Projektien jakaminen  Velvollisuuksien jakaminen kahden johtajan välillä  Nitsan nimeäminen koulutuskeskuksen johtajaksi  Lisääntynyt oma pääoma  Jatkuva palaute ja päätökset parantamiskohteista vuosittain

Mitkä menetelmistä tunnistat strategisiksi menetelmiksi?

Miten toimenkuvat kullekin tehtävälle helpottaa arkipäivän toimintaa?

Riskien hallinnan ja toimenpiteiden arviointi (1) Palaute työntekijöiltä  Poissaolojen ja työntekijöiden valitusten väheneminen  Lisääntynyt tuottavuus ja työtyytyväisyys Palaute johdolta  Parempi kontrolli ja johtaminen, enemmän henkilökohtaista aikaa ja vähemmän uupumista

Evaluation of risk management process and intervention (2) Self-evaluation and personal development plan twice a year objective bonus system Positive results in health Assessment of the risk management system on a yearly basis

Kuinka arvioisit sovellettavaa riskien hallintajärjestelmää?

Mitä etua on johdolle ja työntekijöille henkilöstön palkitsemisjärjestelmästä, joka perustuu yrityksen tulokseen ja työntekijöiden kehittymiseen?

Mitä etua tai haittaa on siitä, että koulutusorganisaatio tekee yhteistyötä yrityksen johtamisessa ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa?