Asiakas- ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Siika- Pyhäjokilaakso

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen
Advertisements

Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
PERUSTURVA SIVISTYS - tuottaja MAATALOUS - tuottaja TEKNINEN - tuottaja VAPAA-AIKA - tuottaja YMPÄRISTÖ - tuottaja RAK.VALV. - tuottaja JÄRVINET OY -atk.
Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa.
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Esitys Juha Mieskolainen
MIELIPIDEKYSELY SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA elokuu 2008.
TAUSTA Siuntion perusturvapalvelut on tuotettu Lohjan, Siuntion, Inkoon ja Karjalohjan yhteistyönä sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
KJT strategia Johtokunta Open
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
Tilaaja-tuottaja-toimintatapa hyvinvointitoimijat.
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Strategia 2010 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa
Sastamalan kaupunki SASTAMALAN TALOUS VUOTEEN 2012 Valtuustojen seminaari Elina Alajoki.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa.
Yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 –
Ohjausryhmä+ projektiryhmä
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNESEMINAARI Sairaanhoitopiirin johtaja Timo Kunttu KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyteen tiedolla, taidolla.
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
HENKILÖSTÖSTRATEGIA
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Aikuissosiaalityö kunnassa Keski-Suomen aikuissosiaalityön kehittämishankkeen loppuseminaari Jyväskylä Jussi Merikallio johtaja, sosiaali-
Sote –uudistus järjestöjen näkökulmasta , Järjestöjohdon foorumi, Siuntio Johtaja Riitta Särkelä.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Lauri Lamminmäki Uuden Kouvolan terveydenhuolto Asiantuntijaseminaari Uudistuksen lähtökohdat Lauri Lamminmäki kaupunginjohtaja.
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
INTEGRAATIO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio Keski-Suomessa -seminaari Sairaanhoitopiirin johtaja Jouko.
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Miten kunnat makaavat? Kunta-alan ajankohtaiskatsaus Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu Toimitusjohtaja Jari Koskinen
Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Jukka Lindberg, tilaajajohtaja.
 Johdanto  Alue- ja kuntayhteistyö  Kaupungin tehtävät  Elinkeinotoimi  Peruspalvelut  Yhdyskuntarakenne  Talous  Henkilöstö/tavoitteet.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Palveluntuottajajärjestöjen rooli tulevaisuudessa SOSTE
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Kaikki käyttävät sosiaali- ja terveyspalveluita, mutta missä palvelut määritellään? Antti Kuopila Erityisasiantuntija Kuntaliitto
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Sote-uudistus – missä mennään
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali- ja terveysasiat
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Maakuntauudistus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Uudistuksen lähtökohdat
Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys
Sote-uudistus Järjestämislain keskeinen sisältö
Sote-uudistuksen toimeenpano
PAIMION – SAUVON KANSANTERVEYSKUNTAYHTYMÄ STRATEGIA
TERVEYDENHUOLTOLAKI HUS-SAIRAANHOITOPIIRIN NÄKÖKULMASTA 27. 9
Esityksen transkriptio:

Asiakas- ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Siika- Pyhäjokilaakso Esiselvitys 31.5.2007 Kaija Sepponen Wellness Park /Taukokangas

Asiakas ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue

Yhteistoiminta-alueen kriittiset menestystekijät Asiakas ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Yhteistoiminta-alueen kriittiset menestystekijät Työvoiman saatavuus Muuttoliike Ikääntymisestä johtuva palvelujen kysynnän kasvu Sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten kasvun hallinta Kuntien talouden kehitys

Yhteistoiminta- alueen järjestämisvastuulle siirrettävät tehtävät Asiakas ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Yhteistoiminta- alueen järjestämisvastuulle siirrettävät tehtävät Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät kokonaisuudessaan yhteistoiminta-alueelle (Lähipalvelut, yhteistoiminta-alueen palvelut, erityispalvelut Kunnat voivat halutessaan jättää päivähoidon kunnan järjestämisvastuulle Yhteistoiminta-alueella päätöksenteosta vastaa alueen demokraattinen toimielin, jolla on tarvittava määrä jaostoja.

Asiakas ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Visio Reunaehtoja: visio toteutuu, jos Elinvoimainen ja eheä yhteistoiminta-alue, joka toiminnallaan varmistaa asukkailleen laadukkaat palvelut taloudellisesti. Visio viittaa siihen, että yhteistoiminta-alueella väestön palvelurakenteen kokonaisuus on selkeä, palvelut on hyvin suunniteltu ja koordinoitu ja tuotettu taloudellisesti kestävällä tavalla. Ennalta ehkäisevä työ on onnistunut Ikäbyramidi on terve Muuttoliike kääntyy positiiviseksi Työllisyysaste kohoaa BKT kohoaa Rakenteellinen työttömyys purkautuu

Asiakas ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Toiminta-ajatus Yhteistoiminta alue edistää alueen väestön terveyttä ja hyvinvointia yhteistoiminnassa muiden toimijoiden kanssa. Turvaa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut kustannustehokkaasti lähipalveluina, seudullisina palveluina ja alueellisina palveluina henkilöstön osaamista ja teknologiaa hyödyntämällä.

Strategiset linjaukset Asiakas ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Strategiset linjaukset Yhteistoiminta-alueen elinvoimaisuus Terveyden edistäminen Palvelujen saatavuus Kustannustehokkuus Henkilöstön saatavuuden ja osaamisen turvaaminen

Asiakas ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Tuotanto Tuotanto-alueet muodostetaan niin, että ne ovat toiminnallisia kokonaisuuksia sekä asiakkaiden että johtamisen kannalta Tukipalveluissa rajapinta käydään kuntakohtaisesti. Tukipalvelut voidaan ostaa kunnalta. Käsitemäärittelyt Hintatiedot Kunnat määrittävät palvelutasot Kuka tuottaa ? ATK- järjestelmät Giddens: Yhteiskunta rekenteistuu toiminnan kautta Hallintorakenteet Erityis- tason palvelut Alueelliset palvelut Lähipalvelut Perusta= hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Asiakas ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Tilaaja Tarkastuslautakunta Yhtymähallitus Kehittämisyksikkö Lautakunta Johtaja Tuotanto Kunnat SHP:T Muut ky:t ”Oma tuotanto Yksityiset Kolmas sektori Tuottajat ovat erikoistuneet ydinosaamisensa mukaiseen palvelutuotantoon Strateginen kumppanuus Asiakas ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue

Asiakas ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Tarkastuslautakunta Shp:n valtuusto Sairaanhoitopiirin hallitus Hallintokeskus Oulaskankaan tulosyksikkö Peruspalvelujen tulosyksikkö Oysin muut tulos- yksiköt Visalan tulosyksikkö Aluelautakunta Kehittämisyksikkö Yksilöasian jaos Tulosryhmät Tulosalueet Perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen järjestäminen yhteistyössä sairaanhoitopiirin kanssa Tulosyksiköt Asiakas ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue

Asiakas ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Rahoitus Hinnoittelu: Asiakasmaksut ovat samat Yksikkökohtaiset suoritehinnat Suoriteperusteinen oikeilla hinnoilla, pyrkimys harmonisointiin, edellyttää hintojen todellisen rakenteen selvittämistä (tuotteistaminen-hinnoittelu) ja palvelutasomäärityksiä Kun tuotteiden hinnat on purettu auki, päästään vertailemaan myös muita kuntalaskutus periaatteita. Välitavoite vuodelle 2008, tavoite 2012 kustannukset valtakunnan keskitason indeksikorjauksin

Asiakas ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Henkilöstö Henkilöstö siirtyy järjestämisvastuulla olevan organisaation palvelukseen Uudelleen järjestelyt, jotka johtavat henkilöstön työnantajan vaihtumiseen, katsotaan liikkeen luovutukseksi. Valmisteluvaiheessa henkilöstö valitsee edustajansa valmisteluryhmiin Yhteistoimintamenettelystä päätetään myöhemmin kuntien yhteistoimintalain muutoksen jälkeen

Asiakas ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Matkalla päämäärään en etsi suorinta enkä helpointa, vaan oikeaa tietä (Lehtikangas 1994) Toimeenpano-suunnitelmissaan kunnat valitsevat tien, jota lähtevät kulkemaan