Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen"— Esityksen transkriptio:

1 www.soteakseli.fi 20.06.2012 kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen

2 Uusi Palvelutasosuunnitelma vuosille 2013-2016 on tehty
Uusi palvelulinja jaottelu – löytyy sivuilta Hallinto Sosiaalityö- ja perhepalvelujen palvelulinja Perheiden ennaltaehkäisevät terveyspalvelut Perheiden sosiaali- ja psykososiaaliset palvelut Aikuisten sosiaalityö- ja erityispalvelut Terveyspalvelulinja Ikäihmisten palvelulinja

3 Perusturvakuntayhtymä Akselin toiminta-ajatus
Perusturvakuntayhtymä Akseli tuottaa yhteistoiminta-alueella laadukkaat ja asukkaiden saatavilla olevat sosiaali- ja terveyspalvelut.

4 Visio Perusturvakuntayhtymä Akseli on moniammatillinen työyhteisö, jolla on ammattitaitoinen henkilökunta, tyytyväiset asiakkaat ja toimintaan luottavat jäsenkunnat.

5 Onnistunut yhteistyö on yhteinen kunnia
Yhteistyö on myös yhdessä oppimista Toisten kanssa voi saada aikaan sellaista, mihin ei koskaan yksin pystyisi Muutoksen pelko on hyvin yleistä mutta sen hyväksyminen on ainoa vaihtoehto Kuntalaisten parhaaksi yli kunta-, sektori-, tai palvelulinjarajojen

6 Perusturvakuntayhtymä Akseli alkaen vuodesta 2011
Kaikki mukaan, sillä kansanterveyden rakentaminen ja vaaliminen on pitkäjänteistä työtä, jossa mukana tarvitaan myös koulutointa, kaavoitusta, kansalaisyhteiskuntaa ja järjestöjä.

7 Henkilökunta Ikääntyminen koskee palvelujen käyttäjien
lisäksi myös henkilöstöä. Suurten ikäluokkien eläköityminen luo vahvoja paineita sekä rekrytoinnille että työhyvinvoinnin kehittämiselle.

8 Henkilöstön jaksamiseen ja uusiutumiseen panostettava
Ammattitaitoista ja korkeasti koulutettua henkilökuntaa suomalaisessa terveydenhuollossa arvioidaan riittävän jatkossakin, vaikka alueellisia ja toimipaikkakohtaisia vajeita esiintyy edelleen. Hoito ja hoiva tarvitsevat käsiä ja sydämiä.

9 Työvoiman saatavuuteen vaikuttavat tulevaisuudessakin:
Perusterveydenhuoltoon kasautuu koko ajan lisää tehtäviä, resursseja ei potilaita siirtyy erikoissairaanhoidosta terveyskeskukseen, aina uudet lainsäädännön velvoitteet, lukuisat todistukset. Joskus edes jotain vähemmän tärkeitä velvoitteita olisi hyvä vähentää, vaikkapa poistaa turhat todistelut itsestään paranevissa sairauksissa. Terveyden edistäminen on muidenkin kuin terveydenhuollon tehtävä. Esim. lapset liikkumaan kouluissa, niin tulee terveempiä tulevaisuuden työikäisiä.

10 Ikä Iäkkään väestön terveyden ja toimintakyvyn kehitys vaikuttaa sosiaali- ja terveysmenojen kustannuspaineisiin enemmän kuin iäkkäiden määrän kehitys sinänsä. Terveyttä ja toimintakykyä edistävän neuvonnan ja ohjauksen avulla voidaan vähentää kroonisia sairauksia ja siirtää hoidon ja hoivan tarvetta elinkaarella myöhäisempään vaiheeseen, mikä hillitsee sosiaali- ja terveyspalvelumenojen kasvua.

11 Terveyden edistäminen
Olisi helpompaa kehittää organisaatioiden verkostoja ja kokonaisoptimoituja prosesseja, jos olisi kansallinen yhteinen tietojärjestelmä ja -arkkitehtuuri. Terveydenhuollon pitäisi tuottaa terveyttä. Viimeiset 15 vuotta olen kuullut, että terveydenhuollon tulee tuottaa säästöjä???

12 Terveyden edistäminen
Terveyden edistämistä ei pitäisi nähdä kulueränä vaan välttämättömänä investointina mm. työurien pidentämiseen. Puhutaan terveydenhoitokuluista mutta ei sairauden aiheuttamasta kokonaiskulusta, kokonaisuutta pitäisi katsoa, eikä osaoptimointinäkökulmaa

13 Hyvää kesää kaikille!


Lataa ppt "kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google