OpinTori 10.5.2012 Marjatta Jomppanen Giellagas-instituutti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

Hajautettu kurssien toteutus ja kehitys OSCu-hankkeessa ITK’03 Kirsti Ala-Mutka, Sanna Räisänen TTY/Ohjelmistotekniikka.
JAKSOSUUNNITELMA T IETO - JA VIESTINTÄTEKNIIKKA PEDAGOGISENA TYÖVÄLINEENÄ Sanna Kesti ( )
ATK- POHJAINEN ARVIOINTI PAKOLLINEN GE2 (YHTEINEN MAAILMA – kulttuurimaantieteen kurssi) KEVÄT 2012.
Open Source Courseware OSCu
Opetusprosessi Opettaja TVT Yksittäisen kurssin tarkempi suunnittelu
CASE: Video-oppimateriaalin valmistus ja käyttö opetuksen tukena
Opettaja ja tunteet.
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
Wikispaces vieraan kielen opetuksessa Opetus goes POP mediaope Katrina Vartiainen.
Wilma Moodle Ilmoittautuminen Haku Kalenteri Wilma Moodle Ilmoittautuminen Haku Kalenteri Pirteä, kesäinen opiskelijoita paikalla, jossain kohti kuvaa.
Opiskelija oppimisen arvioinnissa Ryhmäkeskustelujen tuotokset Peda-forum päivät Helsingissä Työpaja 17.
Brade & Vilpponen 1 ITP2TM003 Java-ohjelmointi I Kevät op.
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
TKI- päivät AMK tutkimuksen tulevaisuus *Muuttumaton (jatkuvan) kasvun skenario *Katastrofiskenario *Paluu menneisyyteen skenario *Muutos-skenario.
Opiskelijapalautteen keruu Krister Lindén Yleisen kielitieteen laitos.
Slideshare koonti Mervi Isola.
Pilkku.
Rakenteen ja ilmeen määrittelystä konseptissa. Konseptisuunnittelu Konseptisuunnitelman sisällöstä Konseptisuunnitelmassa kuvaillaan Projektin tausta.
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
Kympit – Kymenlaakson maahanmuuttajien paremman integraation tueksi Teemafoorumi Höyrypanimo, Kotka Metallialan osaamiskartoitus Riitta.
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Rastiseikkailutapahtuma peruskoulun suunnistuksen opetuksen tukena Pro gradu -tutkielma Sari Vääränen.
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
Tenttiakvaario - uhka vai mahdollisuus?
TIETOVERSTAS KPAMKin tapaan Hanna-Riina Aho Satu Salmela.
Opintori 2012 Juha Saunavaara, historiatieteet ja Japani-opinnot.
FSD:n seminaari Tutkimusmenetelmien oppimateriaalit ja verkko-opetus Tampere Tapani Alkula, HY Esimerkkinä on Helsingin yliopiston sosiologian.
Perinteisen biokemian luento-opetuksen soveltaminen, rytmittäminen ja tukeminen paneelikeskustelulla Antti Railo, FT Biokemian ja molekyylilääketieteen.
Viestinnän opiskelijat verkossa KM Auli Posti Helsingin yliopisto, Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus MULTIMEDIAN MONET MUODOT 21.
Juttuja (verkko)lehteen. Metakka Mediataitoja oppimaan/ mediataitoja kaikille ( OPH:n tukema mediakasvatushanke Saimaan mediakeskuksen.
Mitä opetan ammatillisessa?
Historiantutkimus on tulkintaa, ymmärrettäväksi tekemistä ja kokonaisuuden luomista. Kokonaisuus on ristiriidaton ajatusrakennelma menneisyydestä. Historiankirjoittajan.
KANDIRYHMÄ KEMIAN LAITOKSELLA Johanna Kärkkäinen Mentori: Leena Kaila Opintori
Vuorovaikutusta verkossa Käynnistäminen Ohjaaminen Arviointi Sari Koski-Kotiranta.
Hyvä yliopisto-opetus – vastuullisen opettajan ja opiskelijan roolit Elin Fellman-Suominen Åbo Akademi Pedaforum
Vanhempainilta Sari Vahtera ja Anne Mattsson
Yhteiskuntaoppia verkossa
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Opetusmateriaalin hallintajärjestelmä ”Matahari” Jouni Huotari ja IST5S1-ryhmä Kevät 2006.
Opettaja ja kansainvälinen PBL –perustainen verkko-opetus Irmeli Ahonen THM, fysioterapeutti
Korkeakouluopiskelutaidot 5 op Tutkinto-opetuksen seuraaminen
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
EUTRAIN Comenius 2.1 Projekti Fysiikan ja kemian opettajakoulutuksen yhtenäistäminen Euroopassa.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Projektityöskentely Luento 1: kurssin käytännön asiat Hanna-Kaisa Lammi
Luku- ja tenttivihjeet 7 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
ERILLISET ERITYISOPETTAJAN OPINNOT Tervetuloa Helsingin yliopistoon! Alkuinfo
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
HYVY001 – Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä Syksy 2012 (2 op.)
PowerPoint Esitysgrafiikkaohjelma. Esitysgrafiikka ohjelmaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin  Tärkein on ehkä suullisen esityksen täydentäminen.
Kokemuksia yhteistoiminnallisesta kemian opetuksesta lukiossa.
Tutkimus terveystiedonopetuksessa
Johdantoseminaari.
Sähköiset yo-kirjotukset
465104A Metallien lämpökäsittely ja hitsaus 5op
HISTORIAN KURSSIEN TAVOITTEET, SUORITTAMINEN JA ARVIOINTI
Heidi Enwald Informaatiotutkimus, HuTK
Liikesaksan perusteet II
Liikesaksan perusteet I
Tiedotusta, valistusta, yhteistyötä…
Koulu palveluna –kokeilu Aalto-yliopiston kampuksella
Ajankohtaista opetuksen näkökulmasta
Metallurgian seminaari
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Esityksen transkriptio:

OpinTori Marjatta Jomppanen Giellagas-instituutti

 Opetus perustuu tutkimukseen  Kaikki yliopisto-opettajat ovat tutkijoita ja kaikki tutkijat myös osallistuvat opetukseen ja ohjaukseen.  Näkyykö tutkimus opetuksessa?

 1) uudistaa tapaa opettaa kielioppia  2) haastaa opiskelija tutkijan asemaan:  Vertailemaan erilaisia kielenrakenteita ja niiden kuvaustapoja  Hakemaan itse annetusta materiaalista tiettyjä kielenilmiöitä  Lukemaan tieteellisiä artikkeleita  Pohtimaan tutkijan etiikkaa  Innostuttaa opiskelija tutkimaan

 Kurssi perustui tekemääni tutkimukseen.  Sama kielenrakenne, mutta erilainen kuvaustapa = vertailevan tutkimuksen haaste  Mu (GEN) lei váttis (PREDVI) dovdát su (S).  Minun (GENS) oli vaikea tunnistaa häntä.  Opettajan ja opiskelijoiden haaste: kaikki opiskelijat eivät osanneet saamea

 Alkutesti ja sama testi kurssin lopussa  Kurssin läpäisy harjoituksilla, ryhmätöillä ja kotitehtävillä  Jokaisen luentokerran ydinaineksen merkitseminen esim. värikoodilla.  Seuraavan luentokerran aiheeseen liittyvän materiaalin (artikkeli) jakaminen etukäteen kotona luettavaksi.  Jatkuva arviointi

 Jotain luennon aiheeseen liittyvää:  Kun aiheena oli koloratiivikonstruktio eli ”värittynyt kielenrakenne”:  1) Aloitin virittäytymisen päivään kertomalla Rovaniemen opettajuus 2020 päivästä ja tähtitieteilijä Esko Valtaojan luennosta opettajuus Hän aloitti luentonsa ja kävellä köpötti samalla kertoen, että ei saa tuojottaa vain omiin jalkoihinsa.  2) Tein dioista koristeellisemmat kuin tavallisesti;

 VÄLIPALAT  Tukimuksen tekemiseen liittyviä tehtäviä, esim.  Posterin teko pareittain  Tietyn kielenrakenteen haku autenttisesta materiaalista. Materiaalia oli sekä saameksi että suomeksi  Tieteelliset artikkelit

 Tutkimuksen teon etiikkaan aasinsilta:  Kertasimme toiseksi viimeisellä luentokerralla koko kurssin keskeisempiä teemoja satutehtävän avulla.  Olin laatinut saamelaisen kansallissadun perusteella infinitiivitehtävän.  Affektinen infinitiivirakenne kerrattiin De Bonon ajatushatut -tehtävän avulla.

 SAIN PALJON PALAUTETTA  - hyvät luentomateriaalit, powerpoint + muu materiaali, selkeytti vaikeita asioita  - kiva kun oli paljon autenttista materiaalia  - välipalat olivat mukavia hengähdystaukoja, ihania piristeitä luennon lomassa  - kurssin intensiivinen tahti (2 x viikossa) palveli hyvin oppimista  - kaksikieliset lause-esimerkit selvensivät hyvin vertailevaa näkökulmaa kielten välillä

 Ei voi kuin kehua: todella selkeät luentomateriaalit. Jotkut artikkelit olivat hankalia, mutta pp-matskut avasivat niitä.  Pääasioiden korostusväritys helpotti ydinasioiden hahmottamista.  -Kiva kun sai usein seuraavan luennon materiaalia etukäteen luettavaksi.

 -Palautteen kirjoittaminen joka tunti oli tosi hyvä juttu!  -Olet ennakkoluuloton opettaja, kun kokeilet aina uusia metodeja, etkä ole kangistunut kaavoihin.  -Kurssin oli ihmeen tarkkaan ja hyvin suunniteltu. Tiedä sitten, johtuiko opettajan innokkuudesta vai siitä, että luentoja oli seuraamassa muut opettajat.

Kiitos! Giitu!