Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

465104A Metallien lämpökäsittely ja hitsaus 5op

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "465104A Metallien lämpökäsittely ja hitsaus 5op"— Esityksen transkriptio:

1 465104A Metallien lämpökäsittely ja hitsaus 5op
Luento n:o 1 ©Timo Kauppi

2 Oppimistavoite Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee tavanomaisten lämpökäsittelyjen suunnittelun. Opiskelija ymmärtää lämpökäsiteltävissä kappaleissa tapahtuvat metallurgiset ilmiöt ja koostumuksen vaikutukset käsittelyn onnistumisen näkökulmasta. Hitsaustekniikan osalta opiskelija hallitsee yleisimmät hitsausprosessit. Lisäksi hän kykenee hahmottamaan hitsauksen tuottavuutta ja kustannuksia hallitsevien tekijöiden merkityksen yrityksen näkökulmasta ja ottamaan huomioon henkilöstön työturvallisuuteen liittyvät asiat. Opiskelija ymmärtää myös eri materiaalien hitsattavuuteen ja hitsiliitoksen mekaanisiin ominaisuuksiin vaikuttavat tekijät.

3 Oppimistavoite Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee tavanomaisten lämpökäsittelyjen suunnittelun. Opiskelija ymmärtää lämpökäsiteltävissä kappaleissa tapahtuvat metallurgiset ilmiöt ja koostumuksen vaikutukset käsittelyn onnistumisen näkökulmasta. Hitsaustekniikan osalta opiskelija hallitsee yleisimmät hitsausprosessit ja ymmärtää hitsauksen aseman erikoisprosessina (ISO 9000), jota ei voida valmiiksi todentaa. Opiskelija ymmärtää myös eri terästen hitsattavuuteen ja hitsiliitoksen mekaanisiin ominaisuuksiin vaikuttavat tekijät.

4 Sisältö Konepajoissa ja perusmetalliteollisuudessa käytettävät lämpökäsittelymenetelmät, lämpökäsittelyjen suunnittelu ja lämpökäsittelyissä tapahtuvat metallurgiset ilmiöt. Lämpökäsittelyihin liittyvät EN standardit. Hitsausprosessit ja niiden soveltuvuus eri tarkoituksiin, terästen hitsattavuus. Hitsauksen laatuvaatimukset (EN 3834, EN , painelaitelaki).

5 Toteutus Monimuoto-opetus 30 h, josta h verkko-opetuksena (iLinc- ja Moodle – alustat) ohjattua ryhmätyöskentelyä 12 h itsenäistä opiskelua 91 h. Verkko-opetus toteutetaan Lapin amk:n iLinc 2016 versiolla ja Moodle oppimisympäristössä → näihin kurssille osallistuvat Oulun yliopiston opiskelijat saavat käyttöoikeudet. Käytännössä opiskelija tarvitsee nettiyhteyden ja mikrofonilla varustetun headsetin. Luennot nauhoitetaan ja ovat ladattavissa omalle tietokoneelle jälkeenpäin. 1. iLinc luento pidetään aikaisintaan

6 Toteutus Tentti 17.12.2016, uusintatentit 4.2.2017 ja 18.3.2017
harjoitustyöt tulee olla hyväksytysti suoritettuna ennen opintosuorituksen kirjaamista!

7 Ja tämänkin luennon teille tarjosi:
Materiaali- ja tuotantotekniikan tutkimusyksikkö


Lataa ppt "465104A Metallien lämpökäsittely ja hitsaus 5op"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google