Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?"— Esityksen transkriptio:

1 Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?

2 Mikä adjektiivi. Olet lomalla Espanjassa
Mikä adjektiivi? Olet lomalla Espanjassa. Sinulla ei ole kiire ja voit vain maata uima- altaalla. Millainen sinun loma on? Olet Suomessa marraskuussa. Millainen sää on? Tulet Suomeen ensimmäistä kertaa. Millainen suomalainen ihminen sinusta on? Millainen Aalto-yliopiston päärakennus on?

3 Minä tarvitsen… Minun täytyy… + NOMINI + VERBI Minä en tarvitse… Minun ei tarvitse… Minä tarvitsen kirjan. Minun täytyy opiskella. Minä en tarvitse kirjaa. Minun ei tarvitse opiskella. Me tarvitsemme ruokaa. Meidän täytyy juosta. Mikko tarvitsee tyttöystävän. Mikon täytyy mennä.

4 Tee parin kanssa ”täytyy / ei tarvitse” -lause. Me menemme kauppaan
Tee parin kanssa ”täytyy / ei tarvitse” -lause! Me menemme kauppaan. Meidän täytyy mennä kauppaan. Minä matkustan bussilla. Minun täytyy matkustaa bussilla. He eivät aja autoa. Heidän ei tarvitse ajaa autoa. Anna ei tee ruokaa. Annan ei tarvitse tehdä ruokaa. Te opiskelette suomea. Teidän täytyy opiskella suomea. Minä en lue sähköpostia. Minun ei tarvitse lukea s-postia. Hän ei tule kurssille. Hänen ei tarvitse tulla kurssille. Kuka herää aamulla? Kenen täytyy herätä aamulla?

5 TOTAALIOBJEKTI YKSIKKÖ MONIKKO PERSOONAPRONOMINIT -N (GENETIIVI) -T (T-MONIKKO) minut, sinut, hänet, meidät, teidät, heidät Minä ostan auton. Minä ostan autot. Sinä tapaat hänet. tai -_ (NOMINATIIVI) 1. Minun täytyy… Minun täytyy ostaa auto_. Minun täytyy ostaa autot. Sinun täytyy tavata hänet. 2. ”Mennään!” (Let’s..!) Ostetaan auto_! Ostetaan autot! Tavataan hänet! 3. Imperatiivi Osta auto_! Osta autot! Tapaa hänet!

6 Minä ostan __________ (SANAKIRJA) sanakirjan Opiskelijat haluavat ________ (TAUKO) tauon Me viemme __________ (PULLO, MON.) kauppaan. pullot Lue ________ (KIRJA) kirja_ Me tapaamme _______ (TE) teidät Sinun täytyy ostaa ____________ (BUSSILIPPU) bussilippu_ Kirjoitetaan ____________ (SÄHKÖPOSTI) sähköposti_ Minä näen ___________ (SINÄ) sinut Hanna tarvitsee __________ (AUTO) auton Opettaja sanoo: ”Tee ________________ (KOTITEHTÄVÄ, MON.) kotitehtävät


Lataa ppt "Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google