Osaava Varsinais-Suomi II-hanke MAJOITUS- JA RAVITSEMISALALLA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uutta Suvi-työryhmältä Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän pj Proflangin kevätpäivät Rovaniemellä 23. –
Advertisements

Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
VERSOT – Verkkosuomea maahanmuuttajille –
W w w. h a m k. f i Verkko-opetukseen valmentautuminen Verkko-opetuksen parhaan palat 2011.
Anu Kemppainen TOP-valmentaja Verkostotapaaminen Helsinki
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön aihe
Varsinais-Suomessa on noin asukasta. Se on Suomen väkirikkain maakunta heti Uudenmaan ja Pirkanmaan jälkeen. Varsinais-Suomi on myös perinteisesti.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
Ohjaajakouluttajat Työryhmässä 15 jäsentä, paikalla 10. Lisäksi 5 työryhmän ulkopuolista.
PIRAMKin opetussuunnitelmien muutosprosessi
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Yleiskatsaus toimialan näkymistä Ennakointikamari Asiantuntija Hannu Hakala Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Suomen kieli ja viestintä YAMK-koulutuksessa Vastuuopettajien AC-kokous / Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän ja Osku-hankkeen tuotoksia.
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
OSAKE-HANKE Piia Palmroth Jyväskylä
Kolmen oppilaitoksen suunnitteluosaamisen yhdistämisellä Tehdään pitkän tähtäimen kehittymissuunnitelma Etsitään uudenlaisia mentorointikäytänteitä Vahvistetaan.
Varsinais-Suomen koulutusstrategia 2015+
Hanke: Tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntävän opetuksen kehittäminen Valtionavustus lukiokoulutuksen TVT:n opetuskäytöön sekä laite ja tietoverkkohankintoihin.
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
Raija Hirvonen ARVO Moniammatillisen opettajuuden ja oppimisen kehittäminen Toteutusmuodot.
TOPO Työssäoppimisen portaat Projekti yleistä Omnia toteuttaa, yhteistyökumppaneina LUKK ja Keuda Projektin kesto – Verkostoyhteistyötä.
Ammatillisen koulutuksen kielikoe
Tenttiakvaariokokemuksia Suomen Turusta :Turun Ammattikorkeakoulu
PLE – Personal Learning Environment PeLE - Henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen - projekti 2008 – 2011 Aija Hietanen.
Savonia-ammattikorkeakoulu, Terveysala, Kuopio
Yhteistyö oppilaitoksen ja päiväkodin kanssa - opiskelijanäkökulma Tarja Vakimo, HDO Ammattiin kasvua varhaiskasvatuksen kentällä –seminaari
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Ammatillisen opettajan dynaaminen tulevaisuuden työnkuva Yksintekijästä – työyhteisölliseksi osaajaksi Työssäoppimisen ohjaajasta - koulutuksen ja työelämän.
Kokkolan ammattiopisto
Laatuseminaari Laadulla tulosta Case – opiskelijapalautteen kerääminen ja käsittely.
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto. Työyhteisöt: -haastateltu huhti-kesäkuussa työyhteisöjen esimiehiä, henkilöstöpäälliköitä, työnantajia, yrittäjiä.
Yhteisopettajuus sekä ATTO- ja ammattiaineiden integrointi
VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Teollisuuden osaajat Kohderyhmä: Valmistavan teollisuuden yritykset ja niiden henkilöstö – painopistealueena teknologiateollisuus Ammatillisten oppilaitosten.
COMPRO-PROJEKTI Ryhmäkehityskeskustelut ja Taavinkodin henkilökunnan osaamisen kartoitus ja arviointi vs.oh Anu Kinnunen.
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ PaPaLaVa-projektista  Palapelillä laatua valinnaisuuteen  Uutta luova suunnittelu- ja kehittämistehtävä.
Verkostossa mukana: – Turun aikuiskoulutuskeskuksen Paimion yksikkö (ent. Paimion aikuiskoulutuskeskus PAKK) –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto Rahoitus:
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
KESKI-POHJANMAA VUONNA 2030 –SEMINAARI Kommenttipuheenvuoro Ennakointiverkosto/Harri Lundell, KPEDU.
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Tietoa ammattiosaamisen näytöistä AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT Riitta Karvonen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hotelli-, ravintola- ja catering- alan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi.
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
OsaOppi IV– Osaamisen osoittaminen digitaalisilla osaamismerkeillä
Sataedun osuuden väliraportointi
Kotiväenfoorumi Hellevi Lassila Koulutusjohtaja, vararehtori
Ruotsin kielen merkitys Suomessa
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Keskeiset lyhyen aikavälin osaamiskapeikot Lapissa
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
SePPO-osahanke Keudassa Lahti
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT KÄYTÄNNÖSSÄ
Hanke
Vantaan ammattiopisto Varian strategia ja projektit
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Esityksen transkriptio:

Osaava Varsinais-Suomi II-hanke MAJOITUS- JA RAVITSEMISALALLA Winnova / Niina Tuomola Raseko / Riitta Niemelä Salon seudun ao / Hilkka Laine TAI aiku / Marja Kinnunen

Hankkeen tavoite ”Tavoitteena on, että hankkeen lopussa on rakennettu toimintatapa, jolla pystytään kokoamaan sekä oppilaitoskohtaisesti että alueellisesti ammatillisen koulutuksen henkilöstön kehittymis- ja koulutustarpeet. Osaava Varsinais-Suomi II -hankkeessa toteutetaan tarpeiden pohjalta nousseita kehittämistoimenpiteitä mm. täydennyskoulutusten avulla.” http://www.osaava-vs.fi/

Työryhmän näkökulma Tavoitteena hankkeessa on kartoittaa tulevaisuuden työelämän haasteita MaRaTa-alalla eli sitä, minkälaista osaamista tämä edellyttää organisaatioiden opetushenkilöstöltä: keittiöopettajat (sekä suurkeittiöt että ravintolat) saliopettajat vastaanottotyön opettajat Kartoituksen perusteella suunnitellaan alueellisia koulutuksia opetushenkilöstölle Päähuomio substanssiosaamisessa

Kartoitusten ja kyselyiden toteutukset Haastattelut: Asiasta keskusteltu ja kyselty TAIn ja Rasekon alan ammatillisissa neuvottelukunnissa Kirjalliset kyselyt: Hotellipäälliköitä 2 hlöä Sokotelin henkilöstöpäällikkö Turun seudun kiinteistöpalvelut Oy:n ja Raision kaupungin henkilöstön haastattelut (n 20 henkilöä) Majoituspalvelun opettaja pääkaupunkiseudulta Rasekon lehtoreiden ja kouluttajien haastattelut Sskky / amo lehtoreiden haastattelut Sskky / amo keskeiset työssäoppimispaikat, webropol-kysely (vastannut 7, lähetetty 30) Winnova / amo lehtoreiden ja opettajien kysely (vastannut 6 opettajaa) Winnova työssäoppimisen ohjaajien haastateltu 6 eri työpaikalla (n. 10 hlö) Tiedonkeruu opiskelijoilta: Kyselyt päättäville ryhmille (TAI 2 ryhmää, Sskky 3 ryhmää, Winnova 8 opiskelijaa, Timali 1 ryhmä Käytetyt tutkimukset: Matkailu- ja ravitsemisalan osaamistarveraportti (OPH 2012) http://www.oph.fi/download/141064_987587_MARA-osaamistarveraportti_VERKKO.pdf Niemelä, Riitta (2011). Työvoimapoliittisen koulutuksen vaikuttavuus työllistymiseen. Opinnäytetyö (YAMK). Turun ammattikorkeakoulu.

Substanssikapeikot RAVINTOLAn keittiö fine dining elämysruoka elintarviketuntemus elintarvikekemia erityisruokavaliot tuloksen muodostumisen perusteet ja kustannuslaskenta (sisällytettynä ammatin opetukseen) uudet koneet ja laitteet (ravintolapuoli)

Substanssikapeikot RAVINTOLAn sali myyminen barista kevyt-sommelier erityisruokavaliot tuloksen muodostumisen perusteet ja kustannuslaskenta (sisällytettynä ammatin opetukseen)

Substanssikapeikot SUURTALOUS elintarviketuntemus (elintarvikkeiden elinkaari) uudet valmistusmenetelmät (mm cook &chill) uudet laitteet uudet raaka-aineet hankinnat logistiikka (palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot – pakkaaminen) tuloksen muodostumisen perusteet ja kustannuslaskenta (sisällytettynä ammatin opetukseen)

Substanssikapeikot MAJOITUSPALVELUT IT- ja SoMe-osaaminen, viestintä turvallisuusasiat ympäristötietoisuus/kestävä kehitys asiakaspalvelussa persoonallisuus, yksilölliset tarpeet -> erikoistunut asiakaspalvelu myyntiosaaminen monikulttuurisuus hotellijärjestelmät varauskanavat tuloksen muodostumisen perusteet ja kustannuslaskenta (sisällytettynä ammatin opetukseen) lainsäädäntö- ja sopimusosaaminen

Koulutuspäivä! Aiheena OIVA sekä some Uusia tuulia ja työkaluja opetuskäyttöön, some + tvt (prezi,wikit ja blogit). Kouluttajana Lasse Vallemaa/ Winnova Vkolla 36 Työryhmä Riitta Niemelä / Timali ja Niina Tuomola / Winnova Huom! Tämän järjestämisessä on ollut ongelmia! Asiaa työstetään edelleen ja ilmoitetaan heti, kun jotain (pvm) varmistuu!

Kiitos.