Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin"— Esityksen transkriptio:

1 Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin
Työllisyyden ja osaamisen edistämiseen sekä sosiaaliseen osallisuuteen liittyvä kehittämishanke Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Otavan Opisto

2 Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin
Lukutaito Numerotaito Tieto- ja viestintätekniikkataidot Osaan! -avaimia aikuisten perustaitoihin

3 Taito-ohjelman painotusten mukainen kehittämishanke
Aikuisten perustaitojen huomioiminen opetuksessa Opetushenkilöstön osaamisen lisääminen Kohderyhmät: Aikuiset maahanmuuttajat luku- ja kirjoitustaidon koulutuksessa, perusopetuksen alku- ja loppuvaiheessa sekä kotoutumiskoulutuksessa henkilöä. Opinto-ohjaajat, opettajat ja uraneuvojat. – 30 henkilöä.

4 Tulokset: Koulutuksen laatu paranee. Opettajien osaaminen kehittyy.
Kustannustehokkuus lisääntyy. Koulutuksen järjestäjien ymmärrys kasvaa. Opiskelijoiden perustaitojen hallinta vahvistuu. Osaan!

5 Koulutuksen laatu nousee pedagogisella mallintamisella
Aikuisten maahanmuuttajien perustaitojen opettajat löytävät yhteisiä näkökulmia, oppimiskäsityksiä ja pedagogisia ratkaisuja perustaitojen opettamiseen eri koulutusmuodoissa. Syntyy opintokokonaisuuksia ja oppimateriaalia, joissa huomioidaan kielitietoisuus, monilukutaidon sekä tieto- ja viestintäteknisten taitojen kehittäminen yli oppiaine- ja koulurajojen. Osaan!

6 Opettajien osaaminen kehittyy
Työpariopettajuuden kautta reaaliaineiden opettaja saa työkaluja kielitietoiseen opettajuuteen. Suomen kielen opiskeluun tuodaan enemmän numerotaidon ja muun monilukutaidon elementtejä. Monipuolistetaan suomen kielen opiskelua uusilla asiasisällöillä (työelämä, terveystieto, yhteiskunta, kuvanluku, biologia, maantieto, tilastot, matematiikka …) Kiinnitetään huomiota sekä opettajien että opiskelijoiden TVT-taitojen parantamiseen. Osaan!

7 Kustannustehokkuus lisääntyy
Koulutettua opettajaa ei tarvitse joka lukuvuosi perehdyttää. Jaetaan hyviä opintokokonaisuuksia ja materiaaleja verkossa. Perustaidot hallitseva opiskelija pärjää ammattiopinnoissa ja pääsee työelämään. Osaan!

8 Opiskelijoiden perustaitojen hallinta vahvistuu
Kiinnitettään huomiota oleelliseen. Pidetään mielessä opiskelijan jatkopolku ja jatkopolun vaatimukset. Osaan!

9 Koulutuksen järjestäjän ymmärrys kasvaa
Koulutettua opettajaa ei tarvitse joka lukuvuosi perehdyttää. Opiskelijat ovat oikeissa paikoissa ja oppivat. Opettajien vaihtuvuus vähenee ja asiantuntemus säilyy organisaatiossa. Organisaatio toteuttaa rahoittajalle luvatut toimet tuloksellisesti. Organisaatio osaa laskea ammattitaidon taseeseen. Osaan!

10 Etunimi Sukunimi


Lataa ppt "Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google