GOLF-ALAN JÄSENSELVITYS SYKSY 2006 Tarkoitus * selvittää jäsenkentillä noudatettavia työehtoja ja niiden kehittämistarpeita Toteutus * 70 toimitusjohtajille.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TUKEA TYÖNANTAJUUTEEN Työehtosopimus ja palvelut työnantajille
Advertisements

Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
JHL:n HALLITUS Hannu Salminen / Dan Koivulaakso
Työaikalain soveltaminen, ylityö ja sen korvaaminen
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
UUDENMAAN TYÖSUOJELUPIIRI VUOKRATYÖSEMINAARI Uudenmaan työsuojelupiiri Lea Piho.
Akavalaisten työaikakäytännöt esimerkkejä jäsenliitoista
TES-prosessi helluntaiseurakunnassa Markku Luoma Vesa Pylvänäinen.
YHDISTYS TYÖNANTAJANA
Tolkkua työaikoihin – kampanjan lähtötasokyselyn tuloksia Tarja Arkio Asiantuntija.
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
TTES- ja TS sopimuksen eroja
Paikallisesta sopimisesta työaikajärjestelyissä
NYKYTILAKARTOITUS HANGOSSA - KOTIHOIDON ASIAKKAAN KÄYTÖSSÄ OLEVAT APUVÄLINEET JA TULEVAISUUDEN APUVÄLINETARPEET HENKILÖKUNNAN ARVIOIMANA (TOTEUTUS VIIKOT.
Henkilökohtainen apu miniseminaari
OSA-AIKATYÖ PALVELUALOILLA
Perhepäivähoitajia koskeva neuvottelutulos
PÄIVÄKODIN HENKILÖSTÖN TYÖAIKA Laadittu
3.45 3.40.
Palvelulaitosten työnantajayhdistyksen työehtosopimus PTY
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
X:t ja Y:t toimituksissa
HENKILÖSTÖPALVELUYRITYKSET JA VUOKRATYÖ
Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
Psykoterapia ja avohoito on edullista
TYÖAIKAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ JA SÄÄNNÖKSIÄ
ERILAISIA TYÖSUHTEITA JA TYÖNTEON MUOTOJA
KVTES luku IV vuosilomalaista johtuvat muutokset 2013
I.R.O. Research Oy vee 10/2000 Mediakäyttö Käyttää vähintään kerran viikossa Tytöt ja pojat *) Kirjat (esim. romaanit, lasten- ja nuortenkirjat)
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
NY Menestyksen avaimet – oma talous hallussa!. Lisämateriaalia NY-ohjelmaan: NY Menestyksen avaimet – Oma talous hallussa! Työnhaku.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Markkinointiviestinnän panostusten kehittyminen vuonna 2006 vuoteen 2005 verrattuna SALDO % 43% 33% Kuva 1 Mainosbarometri.
Akavan Erityisalat Valtiosektorin työmarkkinatutkimus 2009.
Työsuhteen ehtojen muuttaminen Itellan ylemmät toimihenkilöt
Itellan ylemmät toimihenkilöt ry VIESTINVÄLITYS- JA LOGISTIIKKA-ALAN YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUS Ja INFORMAATIOLOGISTIIKKA-ALAN YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN.
Jakaumista. Frekvenssijakauma Mainostaja kysyy 200 asiakkaalta, kuinka monta kertaa viikossa he lukevat sanomalehteä. Päivät, jolloin luet lehden Frekvenssi.
TYÖSOPIMUS.
Akavan Erityisalat Yksityissektorin työmarkkinatutkimus 2009.
© Kustannusosakeyhtiö Otava Työmarkkinoiden sopimusneuvottelut.
1 Akavalaisten ja kaikkien palkansaajien palkkatietoja Lähde: Tilastokeskus n Palkkarakennetilasto 2007, diat 2-24 n Sektorikohtaiset palkkatilastot.
Maitotaito PIENEN VAUVAN PÄIVÄ Maitotaito.
Yliopistojen työehtosopimus
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliitto TIKLI ry Toimitusjohtaja Harri Hietala Näkökulma työnantajaliitosta
Työsuhteen vähimmäisehdot
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
Ajankohtaista palkkatukityöllistämisessä
Työajan haasteita tuloksia SAK:n jäsentutkimuksesta
Mikä ihmeen PAM? Mitä PAM tekee?

Työelämässä eivät vallitse viidakon lait
Työsuhde pähkinänkuoressa
Maan hallituksen heikennykset työsopimuslakiin ja sosiaaliturvaan
HEI JA TERVETULOA MEILLE!
TYÖEHTOSOPIMUS JA TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Oppimateriaalien tekijänoikeudet ja sopimustarpeet
Nuoret ja työlainsäädäntö
TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Työsuhteen käsite Työoikeudellisen sääntelyn perusperiaatteet
TYÖAIKA-ASIOITA Työaikalain pääsisältö. TES:ssa voi olla huomattavia poikkeuksia. (Soveltamisalarajaus ks. TAL 2 §)
Työsuhteen käsite Työoikeudellisen sääntelyn perusperiaatteet
Valtion virka- ja työehtosopimus neuvottelutulos
VUOSILOMA.
TULOPOLITIIKKA KERTAA YH1 -Työehtosopimus → Yleissitovuus
Työaika.
Esityksen transkriptio:

GOLF-ALAN JÄSENSELVITYS SYKSY 2006 Tarkoitus * selvittää jäsenkentillä noudatettavia työehtoja ja niiden kehittämistarpeita Toteutus * 70 toimitusjohtajille lähetettiin sähköpostilla nettikyselylomake * 1. kirje , 2. kirje ja 3. kirje * vastauksia saatiin 53 kpl, joka on 76 % * vastaukset edustavat koko maata hyvin: I pkl 18 kpl, II pkl 24 kpl ja pks11 kpl

Henkilöstö * Vakituisessa ympärivuotisessa työsuhteessa elokuussa 2006 vastaajayrityksissä oli 340 työntekijää - kokoaikaisia 268 työntekijää - osa-aikaisia 72 työntekijää * Ns. kesätyöntekijöitä oli yhteensä 745 työntekijää - kokoaikaisia 605 työntekijää - osa-aikaisia 140 työntekijää * Vastaajayritysten palveluksessa oli kaikkiaan 1085 työntekijää * Omana yritystoimintana eri toimintoja oli järjestetty seuraavasti: - pro-toiminta 49 kpl - golf-shop 44 kpl - kahvila-ravintola39 kpl - kirjanpito/palk.lask.39 kpl - kentän hoito, siivous, yms muutamia

Työehdot * Alalla on käytössä yleisesti ”Suositus työsuhteen ehdoista golf-alalla” * Muutama maininta oli Viheralan, Hotelli- ja ravintola-alan ja Hiihtokeskusalan työehtosopimuksista. Niitä noudatetaan, koska työsopimuksella on sovittu. Työntekijöiden järjestäytyminen Työnantajien tiedossa oli vain vähän järjestäytyneitä työntekijöitä. Eniten niitä oli Palvelualojen ammattiliittoon kuuluvista ja vain muutamia Puu- ja Erityisalojen Liittoon sekä Erityisalojen Toimihenkilöliittoon kuuluvista.

Vuosiloma Lomakauden ulkopuolella annetun loman antaa: - vuosiloman mukaisesti 42 työnantajaa - 50 %:lla pidennettynä 22 työnantajaa (75 tt) - 1/3 pidennettynä 7 työnantajaa (26 tt) Lomaraha/Lomaltapaluuraha - 46 työnantajaa maksaa - 6 työnantajaa ei maksa Työaika Mahdollisuutta työajan pidentämiseen kiireisimpänä aikana ja sen antamista palkallisena vapaana hiljaiseen aikaan ilman ylityökorvauksia toivoo vastaajista 46 kpl (87%). Viisi vastaajaa ei tätä koe tarvitsevansa. Päivittäisen työajan vaihtelua (esim. 4 t – 12 t) toivoo 43 työnantajaa. Viisi vastaajaa ei tarvitse tätä vaihtelumahdollisuutta. Kokoaikaisten työntekijöiden työajaksi 40 t/vko ilmoittaa 24 vastaajaa ja 37,5 t/vko 26 vastaajaa. Useilla kentillä teetetään molempia työaikoja. Arkipyhät Palkallisen arkipyhälyhennyksen antaa 24 työnantajaa, 26 työnantajaa ei niitä anna. Kaikki arkipyhät mainitaan ainakin kaksi kertaa. Eniten mainintoja saivat helatorstai 8 kpl, vappu 6 kpl ja juhannus 5 kpl.

Terveiset GOTAn hallitukselle golf-alan yhtenäisten työehtojen kehittämiseksi •* 7 pv/vko pitäisi tilapäisesti saada teettää ilman korotettuja kuluja •* työaika 12 t/pv yläkanttiin. Vaihteluksi riittää 4t – 10t ja kerran 12t/pv/viikko. • Kolmen viikon periodi on tärkeämpi kuin pidemmät siirtojaksot, jos ei ympäri • vuoden työsuhteessa olevaa henkilöstöä. •* Yhteiset pelisäännöt mahdollisimman pian. Jokavuotinen ”vääntäminen” • työsuhteen ehdoista alkaa käydä hankalaksi •* alalle saatava yhteinen dokumentaatio vielä syksyn -06 aikana, viim. kevät -07 •* sopimus tai suositus ihan sama. Pääasia, että joku on. Tes ei huono asia. •* alalle tulisi saada TES •* oma TES on paras ratkaisu •* valmistelua voi jatkaa. On varmistettava tulevaisuudessa ta-puolen (GOTAn) • neuvotteluasema tes-pöydässä. •* yhtenäiset työehdot ovat alan uskottavuuden ja toiminnan kannalta • avainasemassa tulevaisuudessa •* alalle olisi tärkeä saada oma työehtosopimus tulevaisuudessa •* nykyisillä työaikalain ohjeilla pärjätään oikein hyvin (sama vastaaja toivoo • kuitenkin työaikajoustoja!) •* Kolmen viikon jaksotyön saaminen olisi hyvä (vrt. SHR:n työehtosopimus) •* tärkeintä on työaikapankin aikaan saaminen siten, että työn • kausiluontoisuudesta huolimatta voitaisiin synnyttää ympärivuotisia työsuhteita •* muistutus, että golfkentän kentänhoitotyöt painottuvat kesäaikaan •* TES-neuvottelut käyntiin