Karelia-amk kehittämisraportti

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Metropolian laatutyö Vesa Taatila, Eeva Karjalainen, Juha Lindfors.
Advertisements

Ammattillisen koulutuksen laadunhallinta Opetusneuvos Leena Koski
Korkeakoulujen laatujärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Saimaan ammattikorkeakoulun laadun ja laatujärjestelmän kehittäminen Terttu.
PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
Verkko-opetuksen laatutyöpaja Vopla-seminaari
LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULUN LAADUNVARMISTUS
 Jatkoa ESR-osarahoitteiselle AHOT korkeakouluissa -hankkeelle  Päätoteuttajana on Turun yliopisto  Osatoimijana kielten ja viestinnän jatkohankkeessa.
Uusi Humak Jukka Määttä, kehittämisjohtaja
MPKK:n laadunvarmistus-järjestelmän kehittäminen auditoinnin jälkeen
HAAGA-HELIAn laadunvarmistusjärjestelmä
Kokonaisarkkitehtuuri osana laatutyötä KA-pilotti ohjausryhmä
Verkko-opetuksen tukipalvelujen laadunvarmistusta
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
KORKEAKOULUN KIELIPOLIITTISET LINJAUKSET Anneli Airola Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Kielten ja viestinnän vastuuopettajat
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
”Laadukasta osaamista ja ammattitaitoista, pätevää väkeä” AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN OPETUKSEN LAADUN ITSEARVIOINTI Anneli Airola, Pohjois-Karjalan.
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Kv-strategian jalkautus Vahvuutena kansainvälisyys Osa CIMO Lauri Tuomi Lauri Tuomi 2011.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
TKI- päivät AMK tutkimuksen tulevaisuus *Muuttumaton (jatkuvan) kasvun skenario *Katastrofiskenario *Paluu menneisyyteen skenario *Muutos-skenario.
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Tutkinnonuudistuksen.
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Auditointien vaikuttavuuden.
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Laatutyön ajankohtaiskatsaus
Anu Portti Laatupäällikkö
Turun ammattikorkeakoulun kirjasto - puheenvuoro käyttäjäkyselystä Eija Suikkanen
Laadunvarmistusjärjestelmä
Auditoinnin vaikutuksista Laadunvarmistusjärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Helsinki Riitta Pyykkö.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Aluepalvelut Laureassa
Toiminnan suunnittelu
Pedagoginen johtaminen ja kehittäminen ammattikorkeakoulussa
OHJAUSJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMISPROSESSIN KÄYNNISTYS Case: Hämeen ammattikorkeakoulu Tapani Pöykkö ja Birgitta Varjonen
Laadunhallinnasta vastaavien osaamisprofiilit
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Jyväskylän yliopisto Suunnittelu ja kehittäminen Laatutyö Jyväskylän yliopiston laadunvarmistus Mitä, miksi ja milloin? Koulutuksen tutkimuslaitos
Tampereen yliopiston auditointi kirjaston näkökulmasta Mirja Iivonen.
AUDITOINTI JA KANSAINVÄLISET ASIAT - HYÖDYLLINEN HARJOITUS VAI PALJON PORUA, MUTTA VÄHÄN VILLOJA? CASE: KUOPION YLIOPISTON LAADUNVARMISTUSJÄRJESTELMÄN.
Oppisopimuskoulutuksen laadunhallintaa oppisopimuskoulutuksen järjestäjän toimesta Tuula Hoivala, Pirkanmaan oppisopimuskeskus
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
KESKI-POHJANMAA VUONNA 2030 –SEMINAARI Kommenttipuheenvuoro Ennakointiverkosto/Harri Lundell, KPEDU.
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Auditointikoulutus ma Johdantoa aiheeseen -Yleistä yhteiskuntavastuullisesta toiminnasta - Kokemuksia auditoinnista - Auditoinnin tavoitteet.
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Laatutyö ja KA Toiminnan kuvaaminen JY:n KA-tiimi
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Laadunhallintajärjestelmä/ laatujärjestelmä
VASU:n jalkauttaminen Raumalla
Sisäisten auditoijien koulutustapaaminen
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Ajankohtaista Jyväskylän yliopiston laatutyössä
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Korkeakoulujen laadunvarmistus-järjestelmien nykytilanne
Osaamista luova korkeakoulu Miten uusi auditointimalli tukee ja edistää korkeakouluoppimista? Mirella Nordblad, arviointiasiantuntija, Karvi.
Esityksen transkriptio:

Karelia-amk kehittämisraportti 20.3.2014 Suunittelujohtaja Lasse Neuvonen Kommentit MPKK:n raporttiin keskuksen johtaja Jyrki Kankkunen

KARELIA-AMMATTIKORKEAKOULUN LAADUNVARMISTUSJÄRJESTELMÄ Karelia-ammattikorkeakoulun laadunvarmistuksen tavoitteena on sujuva ja tarkoituksenmukainen toiminta strategiassa määriteltyjen tavoitteiden saavuttamiseksi, opiskelijoiden/palvelun käyttäjien tarpeiden tunnistaminen ja annettujen lupausten täyttäminen, toiminnan jatkuva kehittäminen sekä kehittämistyön näkyväksi tekeminen kaikissa toiminnoissa ja jokaisen omassa työssä.

Yhteenveto KKA:n laadunvarmistusjärjestelmän auditoinnista ”Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun laadunvarmistusta ja sen kehittämistä kuvaa pitkä kehittämisen kaari sekä tiivis yhteys korkeakoulun strategisiin valintoihin ja johtamisjärjestelmän kehittämiseen. Laadunvarmistus on rakennettu kiinteäksi osaksi korkeakoulun johtamis- sekä toiminnanohjausjärjestelmää. Laatutyö on luontainen osa eri yksiköiden toimintaa, ja laatukulttuuri integroituu vahvasti korkeakoulun arkeen. Laadunvarmistus kattaa kaikki korkeakoulun toiminnot ja myös jatkuvasta parantamisesta sekä epätyydyttävään laatuun reagoimisesta on konkreettisia näyttöjä. Laadunvarmistus on erittäin perusteellisesti dokumentoitu ja sen menettelytavat tukevat toiminnan kehittämistä. Laadunvarmistusjärjestelmä on kokonaisuudessaan edistyneessä vaiheessa.”

KKA:n auditoinnin kehittämissuositukset Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu on laadunvarmistustyössään niin pitkällä, että laadunvarmistukseen liittyvää aineistoa voisi harkitusti keventää ja laatutyön suunnitteluun käytettävää aikaa vähentää esimerkiksi poistamalla matriisiorganisaation päällekkäisyyksiä. PKAMK:n pitkä laatutyön perinne antaa hyvät lähtökohdat rakentaa ISAT-kumppanuuskorkeakoulujen yhteistä laadunhallinnan järjestelmää. Esimiesten ja avaintoimijoiden työn kuormittavuutta tulisi arvioida laatu- ja kehittämistyöhön käytetyn ajan osalta. Laadunvarmistuksen tulisi nykyistä systemaattisemmin tukea strategiassa keskeisen kansainvälistymistavoitteen toteutumisen seurantaa ja arviointia. Laadunvarmistuksen tuottamaa ansiokasta aineistoa ja palautetietoa voisi koota, tiivistää ja jalostaa sidosryhmien ja henkilöstön käyttöön. Laadunvarmistusta tulisi kehittää siten, että se innostaisi ja kannustaisi uusiin avauksiin ammattikorkeakoulun toiminnassa. Näköpiirissä oleva yhtiöittämisprosessi antaa erinomaisen mahdollisuuden esimerkiksi päätöksentekoketjujen lyhentämiseen. Laadunvarmistuksen kuvauksen tulisi tukea osaamisperusteisuuden aitoa toteutumista opetussuunnitelmissa, opetuksessa ja oppimisen arvioinnissa. Opiskelijoiden puhevaltaa ja ideoita tulisi hyödyntää vahvemmin, ja opiskelijat tulisi integroida aktiiviseksi osaksi TKI-toimintaa hankeideoinnista hankearviointiin ja käytäntöön viemiseen asti. Opiskelijoiden tietoisuutta laadunvarmistuksesta tulisi parantaa ja opiskelijoiden roolia laadunvarmistuksen kehittämistyössä kasvattaa. Laadunvarmistus voisi tuottaa enemmän opetuksessa ja henkilöstön kehittämisessä hyödynnettävää tuoretta työelämätietoa. Tuki- ja palvelutoimintojen tarjontaa erityyppisten asiakkaiden näkökulmasta voisi edelleen kehittää. Esimerkiksi palveluiden saatavuutta alueellisesti, perinteisten aukioloaikojen ulkopuolella ja myös englanniksi tulisi parantaa.

Kehittämistoimenpiteet auditoinnin jälkeen Toiminnan suunnittelu strategiaprosessin uudistaminen ja uuden strategian laadinta yhteistyössä henkilöstön, opiskelijoiden ja työelämän edustajien kanssa laadunvarmistusjärjestelmän kehittämisen suunnitelman tekeminen vuosille 2012–2017 toiminnanohjauksen vuosikellon uudistaminen ja päivittäminen johdon katselmuksen uudistaminen vuorovaikutteisemmaksi Toimintaprosessit prosessien kehittäminen ja yksinkertaistaminen opetussuunnitelmauudistuksen toteuttaminen ja sidosryhmien kanssa intranetin sisällön päivittäminen ja keventäminen kokouskäytänteiden keventäminen Laatukäsikirjan ja opiskelijan laatuoppaan päivittäminen ja kääntäminen englannin kielelle asiakkuudenhallintajärjestelmän (CRM) käyttöönotto systemaattisesti koko ammattikorkeakoulussa

Kehittämistoimenpiteet auditoinnin jälkeen Toiminnan arviointi sisäisen auditointiprosessin kehittäminen ottaen huomioon korkeakoulujen laatujärjestelmien auditointikäsikirja vuoden 2011–2017 ohjeistus osavuosikatsausraportoinnin uudistaminen palautekyselyjen uudistaminen ja päivittäminen (opiskelijapalaute, henkilöstöpalaute, työelämäpalaute, valmistuneiden työelämään sijoittumisen seurantapalaute) toiminnan tulosten seurantaa on kehitetty ennakoivampaan ja reaaliaikaisempaan suuntaan osallistuminen kansainväliseen sosiaali- ja terveysalan harjoittelun kehittämisen bencmarking-hankkeeseen osallistuminen kansainväliseen Itä-Suomen ammattikorkeakoulujen (ISAT) painoalojen arviointiin kumppanuustoiminnan arviointi ja ulkoisen viestinnän kehittäminen kumppaneihin Toiminnan kehittäminen opiskelijoiden mukaanotto aktiivisemmin laatujärjestelmän kehittämistyöhön palautteen palaute-toiminnan vakiinnuttaminen Green office -toiminnan käynnistäminen Karelia-ammattikorkeakoulussa

Kehittämiskysymykset MPKK:lle: Miten opiskelijat saadaan sitoutettua laatutyöhön? Mitä keinoja kumppanuustoiminnan arviointiin ja kumppanuusviestintään? Toiminnan tulosten seurantajärjestelmän ja ennakoinnin kehittäminen?

Kommentit MPKK:n raporttiin Liiketalouden ja tekniikan keskuksen johtaja Jyrki Kankkunen

K MAANPUOLUSTUSKORKEAKOULUN RAPORTIN KYSYMYKSET Onko riskienhallinta on saatu aidosti laadunhallinnan osaksi vai onko se erillinen kokonaisuus, joka tukee korkeakoulun johtamista? Laadunvarmistuksen ohjausryhmän rooli ja miehitys on muuttunut. Mitä muutoksella tavoittelitte? Millaisia mittareita käytätte? Millaisia kokemuksia prosessien mittaroinnista teillä on? Miten organisaatiossa on jaettu prosessivastuut ja linjavastuut? Miten ja missä eri laatujärjestelmän osien (prosessit, palautejärjestelmä, itse- ja riskiarviointi) tuottama tieto integroituu toimintaa kehittäväksi moottoriksi?