Valtakunnallinen kielikoe

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

1 Eurooppalainen kielitaidon arviointi- ja testausjärjestö
Eveliina Sirkeinen: Tekstianalyysi ja mielipidetekstit netissä
TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Kypsyysnäyte Kypsyysnäyte on oppimiskokemus ja työnäyte sekä väline opinnäytetyön esilletuontiin.
Diabeteshoitotyön osaaminen
S2-tiimin muistiinpanot
Kielitestaus ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnassa
Lähellä kaupungissa Verkkopalvelu kaupunkiympäristön teemojen opiskeluun Virpi Hirvensalo, TY, maantieteen ja geologian laitos
Valtakunnallisen kielikokeen perehdytystilaisuus
Selkokeskus 2014 Selkokielen strategia 2014–2018 Meneekö viestisi perille -seminaari Leealaura Leskelä Selkokeskus / Kehitysvammaliitto.
Tekstilaji Tekstin tyyppi.
Valtakunnallisen kielikokeen perehdytystilaisuus Puheen ymmärtämisen koe Paasitorni Ari Maijanen.
ESIMIEHEN VALMENNUSPAKETTI Maahanmuuttajan kielitaito • Maahanmuuttajilla on usein monenlaisia todistuksia suomen kielen taidostaan. • Erilaiset kurssitodistukset.
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Suullinen harjoittelu ja draama kieliluokassa
CEFLING Yleiseurooppalaisen viitekehyksen taitotasojen lingvistinen perusta: toisen kielen oppimisen ja kielitaidon arvioinnin yhdistäminen Suomen Akatemia.
Oulun aikuislukio 2014.
Shuffle reagointi Luetunymmär- täminen ymmärtäminen palaute itsearvio kuullun- rakenne- ja sanasto OSAT: lisätietoa Opi oppimaan lisätehtäviävälitodistus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ajankohtaispäivä HBC Hattulantie 2, Helsinki Rahoitus- ja vakuutusalan tutkintotoimikunta 8496.
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
A-englanti Oppilaat: -Yhteensä ( ), noin 6 % ikäluokasta poikaa, tyttöä -Kolme neljästä teki läksyjä alle puoli tuntia -Kouluarvosanojen.
Anna-Kaisa Mustaparta Opetusneuvos Opetushallitus
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
Kokemuksia koulualan konsultoinnista kehittyvissä maissa Kauko Hämäläinen Kirkon ulkomaanavun seminaari.
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MAAHANMUUTTAJAN KIELITAITOVAATI- MUKSET JA OPETUSKIELEN OSAAMINEN Tilanne normeissa ja opetushallituksen selvityksissä.
Kieli- ja kääntäjätutkinnot Opetushallituksessa
Suomalaisen koulujärjestelmän kieliopinnot
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon.
Kympit – Kymenlaakson maahanmuuttajien paremman integraation tueksi Teemafoorumi Höyrypanimo, Kotka Metallialan osaamiskartoitus Riitta.
Ammatillisen koulutuksen kielikoe
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi EU:n neuvoston suositus epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista Omaehtoiset opinnot näkyviksi Carita.
Ville Käytetään autenttisia tilanteita; keskusteluja Jivkan ja muiden toimijoiden välillä; haastattelut, dialogit Koulunkäyntiavustajan ammattitutkinnon.
Arvioijien valinta ja tutkintosuoritusten arviointi
KUVAKÄSIKIRJOITUS Suvi, Riina M. ja Henna. Aloituskuva ja tekstiotsikko. Taustamusiikkia.
RTA seminaarityö sisältöohjeita Juhani Kiiras
Työpaikkakouluttajan ABC
Työpaikkakouluttajan ABC
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Venäjän tunteja suunnittelemaan ”Punainen lanka” ”Luontevia siirtymiä” ”Helppouden tuntua” - Takana paljon suunnittelutyötä.
Ulkomaisten tutkinto- opiskelijoiden kielitaidon arviointi –toimivatko kielitestit Heli Simon SeAMK kielipalvelut
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintalaskentapalvelu
Tunnetko tekstilajit, entä tekstityypit?
Mitä arviointiin liittyvät muutokset tarkoittavat? Työpaikkakouluttajahanke Omniassa
Tekstien moniäänisyys
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen: oma tekstilajinsa.
Yhteishaku. Mihin haen? Aikuiskoulutus 2 vuotta Haku maalis/huhtikuu tai jatkuva Aikuiskoulutus 2 vuotta Haku maalis/huhtikuu tai jatkuva Nuorisokoulutus.
Haastattelu aineistonkeruumenetelmänä
Puhumista, kuuntelemista, lukemista, kirjoittamista?
Kotoutumiskoulutus verkossa
Työelämän tekstejä sähköposti.
Tunnetko tekstilajit, entä tekstityypit?
TAVOITTEET JA SISÄLTÖ LV
ÄIDINKIELEN SÄHKÖINEN YLIOPPILASKOE
Englanti 8. lk LV – 2017.
Videoesitelmät FIBS 5 kevät 2016.
PITCHAUS Hero 2017.
Tunnetko tekstilajit, entä tekstityypit?
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen: oma tekstilajinsa
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
Itsemonitorointi verkkokurssilla
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Esityksen transkriptio:

Valtakunnallinen kielikoe 8.4.2014 Anni Itähaarla Ari Maijanen Lenita Pihlaja

Kielikokeen ja testauksen periaatteita Valtakunnallinen testien yhdenmukaisuus Hakijoiden oikeusturva Tasa-arvoinen asema eri puolilla Suomea Tarkoitus selvittää opiskelijan kielellisiä edellytyksiä suoriutua tulevista opinnoistaan, kielikoe apuväline Testin tekijät arvioinnin ja testin teon ammattilaisia Testit pilotoitu usealla ryhmällä / noin sadalla henkilöllä

Testauksen perusteita Osuvuus. Mikä on haluttu taso? Mitataanko juuri sitä, mitä on tarkoitus? Validius. Luotettavuus. Yleiset ja tarkat ohjeet ja arviointikriteerit arvioijille. Reabiliteetti. Monipuolisuus ja kattavuus. Mitattava kaikkia kielitaidon osa-alueita tarpeeksi kattavasti.

Kielikokeen rakenne ja taso Mitataan yleiskielitaitoa tasolla B1 Kielitaidon osa-alueet Tekstin ymmärtäminen Puheen ymmärtäminen Kirjoittaminen Puhuminen Tehtävät mahdollisimman autenttisia suomalaisesta arjesta Useita tehtäviä ja osioita kullakin osa-alueella

Tekstin ymmärtäminen Viisi eripituista tekstiä, jotka edustavat eri aihealueita ja tekstityyppejä (mm. uutinen, artikkeli, mainos) Avokysymykset ja monivalintakysymykset (ei oikein-väärin -tehtäviä) Tekstien aihealueiden linkittyvät suomalaiseen arkitodelliseen (ei oppikirjamaisia tekstejä) Tarkoitus saada selville, ymmärtääkö hakija B1-tason tekstejä (tekstinymmärtämisen strategiat) Tarkat pisteytysohjeet kokeenjärjestäjille

Kirjoittaminen Kolme erilaista kirjoitustehtävää, rajattu pituus Esimerkkejä tehtävätyypeistä: viesti, mielipide, lyhyt raportti Kouluille arviointiohjeet (EVK) Tavoitteena saada selville hakijan kirjallisen tuottamisen taito, myös sanaston ja kielen rakenteiden osaaminen

Puheen ymmärtäminen Neljä tehtävää, jotka ovat kestoltaan muutaman minuutin pituisia Kuunnellaan kaksi kertaa: ensin kokonaan, sitten osissa Kuhunkin tehtävään / kuuntelujaksoon muutama avo- tai monivalintakysymys Tekstien vaihtelevat aiheiltaan ja tekstityypeiltään (mm. keskustelu, haastattelu, uutinen) Arviointi pisteytysohjeiden mukaan

Puhuminen Kolme erityyppistä tehtävää Tehtävätyypit: itsestä kertominen ja mielipide Ohjatut tehtävät, joissa valmiit kysymykset haastattelijalle Arviointi voidaan toteuttaa yhteistyönä siten, että yksi henkilö haastattelee eli puhututtaa hakijaa ja toinen arvioi kielitaitoa Hakijan paperissa teemat, haastattelijan paperissa apukysymykset ja arvioijan paperissa kysymysten lisäksi arviointiohjeita

Kiitokset! anni.itahaarla@utu.fi ari.maijanen@jyu.fi lenita.pihlaja@omnia.fi