Uuden työntekijän perehdyttäminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kehitys-/tuloskeskustelut 1. Avaintehtävien määritys
Advertisements

TURVALLINEN LÄÄKEHOITO – KERTAUSTA JA TEHYN NÄKEMYKSIÄ
Tehtävän siirrot ja työnjakomallit
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
VAAKA-hanke OPH:n terveiset • Koulutuksen järjestäjän tulee varmistaa, että työnantaja on tehnyt työturvallisuuslain mukaisen työn vaarojen.
HEKMI OY/ PALVELUKESKUS KASKI
Keskeisiä teemoja asiakaskohtaisissa esimiesvalmennuksissa
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Työntekijöiden odotukset työhyvinvoinnille
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Työsuojeluvastuut.
Tuloksedpalkintajaneuvtoiminta.ppt / Matti Hermunen Virastopuheenvuoro - Tiehallinto Työvirastosta asiantuntijataloksi Entisestä irti, vahvuudet.
Roolikarttani - nykyisyys Tärkeimmät työroolini asiantuntija- näkökulmasta: – Yksikön perustyöntekijä – Alainen – Moniammatillisen tiimin jäsen – Työkaveri.
Yhteiset työpaikat ja työsuojeluvaltuutettujen asema
Toimintasuunnitelma = oma kehittymissuunnitelma
TYÖTAPATURMA.
Tehtäväsiirrot ja palkkaus
Työstressi ja kuormitus haltuun - Keskeistä lainsäädäntöä
Hyvän Työyhteisön Toimintaperiaatteet
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
PEREHDYTYS JA TYÖHÖN OHJAUS
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
Hoitoonohjaus – syntipukin kohtalo vai mahdollisuus parannukseen? Projektipäällikkö Antti Hytti, Elämäntapaliitto , Helsinki.
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
HENKILÖSTÖSTRATEGIA
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
STANDARDI 4:N SOVELTAMINEN KÄYTÄNNÖSSÄ: Henkisen kuormittumisen hallintamallin kehittäminen ESSHP:ssä Eeva Häkkinen TtM Hankekoordinaattori
Työturvallisuus s. 50 – 53 tIrEZ7hZ_Dw.
TYÖELÄMÄN LAATU Menesty-hanke
Työhyvinvointikysely 2010 Teknisen tuotannon liikelaitos Raportoinnin tulokset
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
Moninaisuuden johtaminen (Diversity leadership)
Opiskelijan perehdyttämisen tarkoitus  Luoda opiskelijalle kokonaiskuva työpaikasta, työympäristöstä ja työyhteisöstä  Auttaa opiskelijaa tutustumaan.
Hoito- ja kasvatustyö lastensuojelun sijaishuollossa - erikoistumisopinnot 30 op Yleisiä tavoitteita Opiskelija jäsentää ja kehittää työtään moniammatillisessa.
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Työsuojelun toimintaohjelma
Työturvallisuus.
Turvallisuushavainnot – yhteistyöllä kohti turvallisempaa työpaikkaa
Sosiaalihuoltolaki.
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
TURVALLISUUDEN JOHTAMISEN VASTUUT JA TEHTÄVÄT Pertti Salo SK Protect Oy toimitusjohtaja Protect yhteistyökumppaneiden miniturvallisuusseminaari
Dokumentointi kyse on asioiden ”paperille panemisesta” toimintoja on helpompi arvioida, muuttaa ja parantaa työntekijöiden tehtävät ja vastuut tulevat.
Työolosuhteet ja ilmapiiri Tiedot koottu Essin sivuilta.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Kokemuksia opinnollistamisesta Saimaan amk:n pilotissa Kristiina Helminen Lehtori, ESH, Terveydenhoitaja, TtM, Projektipäällikkö Verkkovirta-projekti
Työturvallisuuskortti
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Teräsaihioiden purkutyö satamassa
Työhönopastus ja perehdyttäminen
Työkykyä edistävä toiminta
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
YKSOTE-kuormitus 2017–18 -hankkeen koordinaattori
TYÖTURVALLISUUS.
Siun soten päihdeohjelma
Miten tunnistan psykososiaaliset kuormitustekijät?
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Uuden työntekijän perehdyttäminen Aaltonen Harri Veijola Ville

Perehdyttäminen Tarkoitetaan kaikkia niitä toimenpiteitä, joiden avulla uusi työntekijä oppii tuntemaan työpaikkansa, sen tavat, ihmiset ja työnsä sekä siihen liittyvät odotukset. Voidaan nähdä investointina, jolla lisätään henkilöstön osaamista, parannetaan laatua, tuetaan työssä jaksamista ja vähennetään työtapaturmia ja poissaoloja.

Tarve Perehdyttämistä tarvitaan työpaikan koosta tai toimialasta riippumatta. Järjestelmällisen perehdyttämiseen sisältyy kaikki henkilöstöryhmät, unohtamatta esimiehiä, toimistohenkilöstöä, palvelu- ja aputoimintoja tai vuokratyöntekijöitä.

Työnopastusta tarvitaan aina, kun Työ on tekijälleen uusi Työtehtävät vaihtuvat Työmenetelmät muuttuvat Hankitaan ja otetaan käyttöön uusia koneita, laitteita tai aineita Työ toistuu harvoin Työpaikalla sattuu työtapaturma tai havaitaan ammattitauti Annetussa työnopastuksessa havaitaan puutteita Havaitaan virheitä toiminnassa ja puutteita tuotteiden ja palvelujen laadussa.

Tavoitteet & Tarkoitus Antaa kuva organisaation tavoitteista ja toiminnasta sekä Työntekijän omasta osuudesta tässä kokonaisuudessa. Tutustuttaminen -työympäristöön ja työoloihin, työyhteisön tavoitteisiin -toimintaan ja tapoihin sekä -oman työyksikön asemaan ja tehtäviin koko organisaatiossa.

Vastuu Lähin esimies vastaa perehdyttämisen ja opastuksen suunnittelusta, toteuttamisesta ja valvonnasta. Perehdyttämisen ja opastuksen delegointi työnopastajalle. Vastuu kuitenkin säilyy aina esimiehellä.

Perehdyttäminen edellyttää muun muassa Vastuuhenkilöiden nimeämistä Perehdyttäjien ja työnopastajien koulutusta Tarvittavan aineiston kokoamista Suunnitelman laatimista Työyhteisön koulutusta siten, että kaikki tietävät oman osuutensa perehdyttämisprosessissa Suunnitelmien jatkuvaa kehittämistä ja tarkistamista.

Perehdyttäminen on onnistunut, kun Työntekijä on omaksunut opittavan asian kokonaisuutena Työntekijällä on valmiudet soveltaa tietoa myös muuttuvissa tilanteissa Työntekijä on oppinut työhön ja työyhteisön toimintaan liittyvät yleisperiaatteet Työntekijä on aktiivinen ja ottaa asioista itsenäisesti selvää.

Lähteet http://www.tyoturva.fi/files/800/Tyohon_p erehdyttaminen2009.pdf http://www.kunnat.net/k_perussivu.asp?pa th=1;29;348;84961;85381;102869 http://oppiminen.yle.fi/artikkeli?id=2318