Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tehtäväsiirrot ja palkkaus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tehtäväsiirrot ja palkkaus"— Esityksen transkriptio:

1 Tehtäväsiirrot ja palkkaus
Tarja Honkalampi Kehittämispäällikkö Tehy ry

2 Palkkauksesta sopiminen
Työehtosopimukset, osapuolina valtakunnallinen työnantajaliitto ja työntekijäliitto Kunta (KVTES), valtio, yksityiset Palkkauksen minimitaso Paikalliset sopimukset kunnissa/kuntayhtymissä Sopijaosapuolina yksittäinen työnantaja ja paikallinen työntekijöiden yhdistys esim. Tehyn ammattiosasto Sovitaan työn vaativuuden ja henkilökohtaisen lisän arviointimalleista sekä muista paikallisesti esille tulevista palkkaukseen liittyvistä kysymyksistä esim. tehtävänsiirrot Työsopimus Työnantajan ja työntekijän välinen sopimus Työsuhteen ehdoista voidaan sopia paremmin kuin lait ja työehtosopimukset edellyttävät

3 Kunta-alan sopimuksen työnjakoon ja tehtäväsiirtoihin liittyvät määräykset
KVTES :n palkkausluvun 5 § 2 momentissa ja soveltamisohjeessa on määräykset koskien olennaista muutosta tehtävissä. Työnjaon kehittäminen, tehtäväsiirrot ja tehtäväkuvan laajentaminen ovat useimmiten olennaisia muutoksia tehtävissä, jolloin tämä palkkausmääräys tulee sovellettavaksi.

4 Kunta-alan sopimuksen työnjakoon ja tehtäväsiirtoihin liittyvät määräykset
KVTES :in palkkaliitteessä 3, joka koskee terveydenhuollon hoitohenkilöstöä, on määräykset toimintojen uudelleenjärjestelyistä ja tehtäväjaon muutoksista. Määräysten mukaan palkkahinnoittelun soveltamisen yhteydessä seurataan ja tuetaan palkkauksellisesti niitä tavoitteita, joita valtakunnallisissa suunnitelmissa ja projekteissa asetetaan ja joiden seurauksena ammattihenkilöstön keskinäistä tehtävänjakoa kehitetään ja uudistetaan kunkin tieto-taidon hyödyntämiseksi työyhteisössä entistä paremmin (esim. lääkärien/hammaslääkärien ja hoitohenkilöstön välistä ja hoitohenkilöstön keskinäistä työnjakoa muutetaan). Tehtävien vaativuudessa tapahtuvat muutokset otetaan huomioon palkkauksessa KVTES:n palkkausluvun 5 §:n mukaisesti.

5 Hoitotakuun toteutuminen terveydenhuollossa, Tehyn selvitys 1/2006
Tehyn ammattiosastojen (n=186) ja osastonhoitajien (n=356) näkemyksiä Hoitotakuusta siihen valmistautumisesta ja sen toteutumisesta Hoitotakuun vaikutuksesta henkilöstöön ja henkilöstöryhmien väliseen työnjakoon Työvoiman saatavuudesta

6 Työnjaon muutosten vaikutus henkilöstön palkkaukseen ammattiosastojen vastaukset (%)
Oh vastauksissa (pth) vain 13% vastasi että on vaikuttanut vaihteluväli euroa. (selvityksessä sivu32) Oh erikoissairaanhoidossa 16% on ollut vaikutusta euroa kuukaudessa. Huom jononpurkusopimukset. (selvityksessä sivu 49-50)

7 Työnjaon muutosten vaikutus henkilöstön palkkaukseen osastonhoitajat (n=89) pth, vastaukset prosenttiosuuksia Muuten esim. toimenpidepalkkiona ja käyntikohtaisina ns. nuppilisä. Yhdeksän vastaajaa ilmoitti, että lisäpalkasta neuvotellaan parhaillaan (10.1%)

8 Työnjaon kehittämisessä tärkeää
Ennen uusien tehtävien vastaanottamista on tärkeää, että työyksiköissä sovitaan yhdessä kirjallisesti (hallinto, esimiehet, lääkärit ja hoitajat, joille tehtäviä siirretään) : vastuukysymyksistä siirrettävistä tehtävistä ja hoitovastuista koulutuksesta konsultointimahdollisuuksista palkkauksesta hoitajaresurssien riittävyydestä

9 Lopuksi Palkkaneuvottelut tulee aloittaa saman aikaisesti, kun tehtävänsiirtojen suunnittelu alkaa Yhteys omaan luottamusmieheen, kun työyksikössä aletaan puhua työnjaon muutoksista Yhteyttä voi myös ottaa, kun haluaa selvittää onko jo tehty tehtäväsiirtoja, joilla pitäisi olla vaikutusta palkkaan.


Lataa ppt "Tehtäväsiirrot ja palkkaus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google