S2-tiimin muistiinpanot

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Monikulttuurisuus opetuksessa
Advertisements

OPETUSSUUNNITELMA KOULUKOHTAINEN
Samran Khezri Turun Normaalikoulu 2008
Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden tukeminen Variassa Kamut-projektin yhteenvetoa Varian opettajien kokemuksia.
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Oulun aikuislukio 2014.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Anna-Kaisa Mustaparta Opetusneuvos Opetushallitus
Oman äidinkielen ja kotikielen opiskelun merkityksestä
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
ARVIOINTI Vanhempainilta
Hollihaan koulu Kokkola Kelpo-pilotointi Koulun taustaa Hollihaan koulussa toimii: Suomenkielinen perusopetus, esikoulu-6. lk. Ruotsinkielinen kielikylpyopetus,
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
Suomalaisen koulujärjestelmän kieliopinnot
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
Ammatillisuuden ydintä etsimässä
Opiskelijatutorointi: toimivuus ja hyvät käytännöt -kuinka hiotaan kultahiput timanteiksi? Korkeakouluopiskelija yhteiskunnallisena toimijana, tilannekatsaus.
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA. Mikä vaikuttaa oppimiseen? O Fyysinen oppimisympäristö ja opetusmateriaali O Motivaatio O Emootiot O Opettajan pedagogiset valinnat.
Etäopetus perinteisesti videoneuvotteluvälineillä Etäopetuksen somesulkeiset Katrina Vartiainen.
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Myllypuron yläaste Tervetuloa!
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Samran Khezri Kieliparlamentti, Helsinki
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Ops 2016 ja arviointi.
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Viinijärven koulun vanhempainilta 23.4.
Ops seminaari Askola.
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Esiopetuksen vanhempainilta Kirkkojärven koululla
Ulla Lappalainen1 Suomi toisena kielenä -opetuksesta Mistä kielitaito koostuu? Mitä suomi toisena kielenä -opetus tarkoittaa? Suomi äidinkielenä.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Arviointi ja monipuoliset oppimismenetelmät. Peruskoulu  Perusopetuslain mukaan oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa opiskelua sekä.
Liedon kunta : A2-kielen valinta A2-kielen valinnan vaikutukset perusopetuksen luokilla 4-9 Uuden 2016 voimaan tulevan opetussuunnitelman tuntijako on.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Vanhempien mielipiteitä
Tervetuloa kielivalintailtaan
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Ops-iltapäivä
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Ainetyöryhmien työn aloitus
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Hermolle-koulutus: suomen kielen ja kirjallisuuden opetus (25 op)
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
Mikä on monialainen oppimiskokonaisuus?
Pieksämäen kaupunki Hiekanpään koulu
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Ops 2016 – Mikä muuttuu?.
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Laaja-alainen arviointi
Yhdessä opettaen -PIENTEN LASTEN KOULU TERVETULOA KOULUTUKSEEN!
A2-kieli-info.
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

S2-tiimin muistiinpanot 29.11.2013

1. S2-opetuksen nykytilanne ja huolenaiheet Kuka on S2-oppilas? Käykö S2-oppilas äidinkielen tunneilla vai S2-tunneilla? Kuinka monta tuntia erillistä S2-opetusta oppilas saa? kuntien välillä eroja erillisen S2-opetuksen tarjonnan suhteen ryhmäkoot isoja ja heterogeenisiä lukujärjestysten palkittaminen tärkeää, niiden laatiminen S2-tuntien ja äidinkielen tuntien pohjalta olisi suotavaa S2-oppilas on usein myös erityisoppilas! puolikielisyys

S2-opetuksen nykytilanne ja huolenaiheet jatkuu oppilaiden hyvin erilaiset kielitaitoprofiilit tiedostettava ja muistettava harjoittaa kaikkia kielitaidon osa-alueita englanninkielisessä koulussa opiskellaan käytännössä suomea vieraana kielenä

Oppilaan motivaatio-ongelmat suomen opiskelussa englanninkielisessä koulussa Miksi täytyy opiskella suomea? Mä osaan jo! Ei mun tarvii, kaikki puhuu enkkuu! Me lähetään kuitenki takasi… Ratkaisuja: samanaikaisopetuksen edut motivaation säilyttämisessä pienryhmän ja edistyneempien käyttö apuopettajina oppimisessa vertaisoppimisen arvo kielikummitoiminta “kivatunnit” (pelit, elokuvat) palkintona

Oppilaan motivaatio-ongelmat suomen opiskelussa englanninkielisessä koulussa jatkuu Miten tukea suomen kielen asemaa englanninkielisessä ympäristössä? yhteistyö suomenkielisten vanhempien kanssa (suomen merkitys kotikielenä) suomalaisen kulttuurin teemapäivät koulussa (esim. Kalevalan päivä, suomalaisen kirjallisuuden päivä) suomenkielinen kummikoulu, oppilasvierailut / yhteinen projekti tai retki (esim. S2-opettajien välinen yhteistyö)

2. Opetussuunnitelma: mitä opetetaan ja miten? opetuksen pohjana valtakunnallinen opetussuunnitelma kunnalliset (Vantaa) ja koulukohtaiset (FISTA) opetussuunnitelmat Kielitaidon tason testaaminen Kike ei toimi! Informaatioarvo vaivannäköön suhteutettuna olematon Kiken osiot alkutestauksen tukena tarvitaan yhtenäinen kielen taitotasoihin perustuva testaustyökalu, miel. sähköinen kielen taitotasot oppilaan itsearvioinnin tueksi kielisalkkuportfolioon kerätään vuosittain oppimisnäytteet

2. Opetussuunnitelma: mitä opetetaan ja miten? jatkuu Arvioinnin haasteet S2-arvioinnin ongelma on se, että oppilaita ei voi verrata keskenään, ei luokkakohtaisia arviointikriteereitä nykyinen arviointikäytäntö ei kuvaa oppijan kielitaitoa erilaiset käytännöt: Vantaalla 1.–5. –luokkalaisilla arvioidaan kielen viisi eri osa-aluetta suhteessa asetettuihin yksilöllisiin taitotasotavoitteisiin  työläs, mutta arviointi läpinäkyvää ja perustuu selkeisiin kriteereihin. Tampere: 5. luokasta eteenpäin yksi numero kuvaa koko kielitaitoa eikä perustu taitotasoihin

2. Opetussuunnitelma: mitä opetetaan ja miten? jatkuu Päättöarvioinnin ongelmat oppilas voi edistyä hyvin suomen kielen opinnoissaan, mutta ei saavuta tavoitetasoa B1.1–B1.2 (koska on alkanut opiskella suomea esim. yläkoulussa) taitotasoarvioinnin kuvaukset eivät sovi lapsille ja nuorille oppijoille osa-aluearviointi tukemaan kielenoppimista

2. Opetussuunnitelma: mitä opetetaan ja miten? jatkuu Päättötodistukseen liite oppilaan todellisen kielitaitotason avaamiseksi kielitaidon osa-alueiden erittely kielitaidon todistusliite

3. Tulevaisuudessa meillä on… verkko-oppimisen ja edistymisen seuraaminen, sähköinen portfolio toimiva yhteinen sähköinen alusta verkko- opiskelun kehittämiseksi nuorten yhteinen kosketuspinta, keskustelupalsta/chat oppilaiden keskinäinen vuorovaikutus tukee kielen opettamista ja oppimista (funktionaalinen näkökulma kielen oppimiseen)