Yhteisiä tekoja Tepsi – työhyvinvoinnin hyvien käytäntöjen tietopankki 1www.tyohyvinvointifoorumi.fi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvä Diili ohjausta yrittäjille
Advertisements

Topirkka -portaali ja työssäoppimispaikat:  vähentää työssäoppimisen organisoimisesta aiheutuvaa työtä (varausjärjestelmä)  selkiyttää käytäntöjä oppilaitosten.
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
2/2009 Nordic Database Apulaisopettajan etsiminen pohjoismaisen tietokannan kautta.
Kyselytyökalu henkilöstön työhyvinvoinnin ja tasa- arvokokemusten selvittämiseksi  Toteutus Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus ja Mindcom Oy.
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
Ammattiosaajan työkykypassi ja ALPO.fi
Pirkanmaan Vuoden Kylä 2011: Kotala, Virrat.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Sosiaalinen media sosiaali- ja terveysalalla
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
TTL Sosiaalisessa mediassa
RIKASTAMO Sinun urasi Klondike? Haluatko jo ulos luokkahuoneesta?
Copyright 2009 Avarea Oy - Base SAS osaajasta DIS taituriksi Kokemuksia DI Studion käyttöönottoprojekteista.
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki Sosiaali- ja terveysministeriö ja Euroopan sosiaalirahasto Pirkko Mäkelä-Pusa Kuntoutussäätiö.
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
kielten keskus Säädösten ymmärtämistä selvittävä kysely- ja haastattelututkimus Vesa Heikkinen & Aino Piehl Säädöskielihankkeen.
TEAM työsuojeluviikko
- Vanhemmat itsenäistyvän nuoren tukena
| Kaupan alan foorumi Martin sali Pertti Vikkula.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
ComPa- projektin lopetusseminaari Muurmansk HANKKEEN TEORIAA - TOIMINTATUTKIMUS JA PRAGMATISTINEN FILOSOFIA KOULUTUKSEN KEHITTÄMISESSÄ KYÖSTI.
RISKIEN HALLINTA TEKNOLOGITEOLLISUUDEN YRITYKSESSÄ
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Kirjatyöntekijöiden työaikauudistus
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Aluepalvelut Laureassa
Kuntoutuspalveluohjaus – työkyvyn tukemisen prosessi
Kokemuksia sometyökaluista verkkopalvelun kehittämisessä – Case toimeksi.fi Saara Pajunpää, VVV-projekti, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys.
Työssäoppiminen eli TOP
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö Onnistuvat opit –hankkeen valvoja.
Kokkolan ammattiopisto
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
KULTTURIENVÄLINEN VIESTINTÄ
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Mentoreiden verkostoitumisiltapäivä klo
Toimipisterekisteri ja Palvelukartta Esteettömyys
Tukea terveyskeskusten kehittämistyöhön Outi Elonheimo Dosentti, LKT, kehittämisasiantuntija Terveyskeskusten kehittämistyön katselmus, tiedotustilaisuus.
HUKI-projekti pähkinänkuoressa 2010 Lajipäällikkö-valmentajapäivät Lahdessa Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ”Tulevaisuus.
TEEMARYHMÄ 1. PROFIILIN JA TUNNETTUUDEN EDISTÄMINEN TKI -päivät Porissa 2011.
Projektipäällikkö: Päivi Tiilikainen
www.nuorisokanuuna.fi1 Kanuunassa tapahtuu Lappeenranta.
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Work Shadowing- osana opetusta
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
www.nuorisokanuuna.fi1 Kanuunassa tapahtunutta Kotka.
TYÖTURVALLISUUSKESKUS TYÖSUOJELUVAIKUTTAJANA Kiljava toimitusjohtaja Jorma Löhman.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Oppisopimus nuorille, onnistuuko? Nuorten kokemuksia ja näkemyksiä Susanna Miettunen
Uusi, Innostava, Oivalluksia Synnyttävä VÄLINE TYÖYHTEISÖILLE MYÖNTEISEN TYÖHYVINVOINNIN VAHVISTAMISEEN: Voimaa työhön -lautapeli Mindgame.
Työhaastattelu ja työnhaku Tehtäviä. Keskustelua Onko joku ollut jo työhaastattelussa? Millaisia kokemuksia siitä on? Mitä asioita kannattaa laittaa hyvään.
Sosiaalinen media työelämän viestintäkanavana
Tervetuloa Innokylään
Asiakaskuuntelut palveluiden kehittämisessä yöp
Osatyökykyisille tie työelämään
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Työpajan ohjelma   Teema: Miksi osatyökykyisille tarvitaan uusi työkyvyn tuen toimintamalli 9.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi Työpajan avaus ja.
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Opinnoista töihin: FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Innokylä hankkeiden tukena
Verkkoaivoriihi helmikuussa 2014
Anna Kärkkäinen erityisasiantuntija.
Esityksen transkriptio:

Yhteisiä tekoja Tepsi – työhyvinvoinnin hyvien käytäntöjen tietopankki 1www.tyohyvinvointifoorumi.fi

Yhteisiä tekoja Tepsi-tietopankki, mikä? Projektissa perustetaan  työpaikkojen, asiantuntijoiden ja oppilaitosten käyttöön avoin tietopankki työpaikoilla hyväksi havaituista työhyvinvoinnin käytännöistä. Tietopankki tarjoaa  paikan jossa työpaikoilla hyväksi havaittuja käytäntöjä ja oivalluksia voi hakea, jakaa ja edelleen jalostaa  linkin työpaikkojen, asiantuntijoiden ja oppilaitosten väliselle verkostoitumiselle työhyvinvoinnin kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä

Yhteisiä tekoja Miksi?  Omia oivalluksia jakamalla voidaan levittää kokemusosaamista hyväksi havaituista ratkaisuista  Hyväksi ja hyödylliseksi koetut käytännöt rohkaisevat toimimaan työelämän laatuun liittyvissä kysymyksissä Tepsi on toinen Sosiaali- ja terveysministeriön Työhyvinvointifoorumia koskevista yhteistyölupauksista ja avaintavoitteista liittyen Työelämä kansalliseen yhteistyöhankkeeseen

Yhteisiä tekoja Millaisia ovat hyvät käytännöt? Ne lisäävät esimerkiksi kykyä, halua ja mahdollisuutta  huolehtia turvallisuudesta, työkyvystä ja työnteon mielekkyydestä  huolehtia suoritus- ja kilpailukykyisestä toiminnasta, asiakastyytyväisyydestä  varmistaa ajanmukaista työn (tuotteiden ja palveluiden) laatua  kehittää ja uudistaa työpaikan toimintaa  sujuvaan yhteistyöhön ja töiden järjestelyyn  itsestä huolehtimiseen myös vapaa-ajalla  olla ja jatkaa työssä. Autokorjaamon esimerkki

Yhteisiä tekoja Mitä hyötyä työpaikoille?  Tietopankista voi hakea muilla työpaikoilla hyväksi havaittuja käytäntöjä, lukea muiden työpaikkojen oivalluksista  Mahdollisuus verkostoitua, kuulla, jakaa ja jalostaa kokemuksia, saada apua omaan tilanteeseen  Mahdollisuus tuoda näkyviin omaa toimintaa, tapaa ottaa huomioon työelämän laatuun liittyviä kysymyksiä

Yhteisiä tekoja Mitä hyötyä asiantuntijoille, oppilaitoksille? Asiantuntijat  Hyväksi havaittujen käytäntöjen yhteydessä näkyminen on referenssi omasta toiminnasta  Työpaikkojen kokemukset auttavat oman tutkimus- ja palvelutoiminnan edelleen kehittämisessä  Hyvät kokemukset rohkaisevat työpaikkoja työhyvinvointitoimintaan Oppilaitokset  Opiskelijoille linkki verkostoitumiseen, mahdollisuus soveltaa opinnäytteissä teoriaa työpaikkojen kehittämistarpeisiin  Lisää työelämävalmiuksia

Yhteisiä tekoja Toteutus Vuosi 2014  Kerätään noin sata hyväksi havaittua kokemusta työpaikoilta tietopankin perustaksi  Kootaan pilottiryhmä tietopankin sisällön kehittämiseksi  Kehitetään sisältöä ja käytettävyyttä Vuosi 2015  Tietopankki otetaan käyttöön alkuvuodesta 2015  Tepsiä käytetään ja sen tunnettuutta lisätään Vuosi 2016  Hankkeen päätyttyä Tepsin toiminta vakiinnutetaan

Yhteisiä tekoja Mitä tietoa kerätään?  Hyväksi havaittu käytäntö  Hyödyt  Edellytykset toiminnalle  Toteuttajat  Tavoitteet  Kompastuskivet  Taustatiedot, mm. työpaikan sijainti, toimiala ja koko  Omia oivalluksia, kokemuksia ja hyväksi havaittuja käytänteitä voi tallentaa tietopankin perustaksi sähköisen lomakkeen kautta TÄSTÄTÄSTÄ

Yhteisiä tekoja Kerro mikä toimii ja anna kokemuksesi parantaa myös muiden työelämän laatua! Yhteyshenkilöt Elina RavanttiPiia Mattila projektipäällikkö ylitarkastaja TyöterveyslaitosSosiaali- ja terveysministeriö puh puh •