S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 1 Kohti hyvinvoivaa Suomea Sosiaalialan Työnantajat ry:n linjauksia tulevalle hallituskaudelle www.sosiaaliala.fi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2011
Advertisements

Diabeteshoitotyön osaaminen
Sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2008 Reijo Ailasmaa.
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
Kyselytyökalu henkilöstön työhyvinvoinnin ja tasa- arvokokemusten selvittämiseksi  Toteutus Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus ja Mindcom Oy.
• Verkostossa mukana: –Tampereen Aikuiskoulutuskeskus –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto – Vaasan aikuiskoulutuskeskus – Pohjois-Satakunnan Aikuiskoulutuskeskus.
Hallitusohjelmaodotukset yrittäjyyden edistämiseksi Yrittäjävaltuuskunnan kokous PK-johtaja Pentti Mäkinen.
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
Kuntauudistuskysely akavalaisille 2012 Yhteenveto tuloksista
Videoneuvottelufoorumi. Mikä on videoneuvottelufoorumi  Videoneuvottelufoorumi on kansallinen yhteistyöalusta yksityisen ja julkisen sektorin toimijoille,
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
MIELIPIDEKYSELY SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA elokuu 2008.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
AMK-kirjastopäivät, Rovaniemi Uudet yhteistyömahdollisuudet suomalaisella kirjastokentällä.
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke. TUL:n Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke on uusi seurojen kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on saada urheiluseurojen.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
Julkisten ja hyvinvointialojen tulevaisuus ja osaamistarpeet Skills-seminaari Tuire Santamäki-Vuori puheenjohtaja Julkisten ja hyvinvointialojen.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY Kohti kunnallisvaaleja 2012 Yksityisen sosiaalialan kunnallisvaaliteemat yhteiset pelisäännöt valvonnan toteuttamiselle tasaveroiset.
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
Kevan toimintaympäristötutkimus 2012 – siirtymistä omaan palvelutuotantoon Kevan toimintaympäristötutkimus 2012: useat kunnat ovat palauttaneet ulkoistettuja.
VAIKUTTAVUUS Kriittinen menestystekijä Arviointikriteerit
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö 2009 Tietoja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä ja koulutuksesta vuoden 2009 lopussa (julkinen ja yksityinen.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 Sosiaalisten yritysten toimintaedellytykset – ajankohtaista lainsäädännöstä.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
Akavan hallitusohjelmatavoitteet Kuntiin vahva ohjaus – palveluiden pelastus.
1 I II III Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä TYKE-tehtävä RKO:ssa -humanistinen ja kasvatusala kirkonpalvelutyö, kasvatus.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
OSALLISUUS JA KOKEMUSASIANTUNTIJA
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2012
Sosiaalihuoltolaki.
Sosiaali- ja terveyspolitiikka sosiaalialan ammatti- ja palvelurakenteen muuttajana Sosionomin ammatti ja työ seminaari Neuvotteleva.
TURKU SCHOOL OF ECONOMICS Institute for Competition Policy Studies Muutostrendit ja palvelujen tuottamisen mallit Aki Koponen Johtaja Muutosta johtamassa.
Sote-palvelut ja valinnanvapaus Yhdessä kohti yhä laadukkaampia palveluja Maijaliisa Junnila, johtava asiantuntija Sote-palvelut ja valinnanvapaus.
Palveluseteliseminaari Kajaani Suomen Yrittäjät Elinkeinoasioiden päällikkö Kari Jääskeläinen.
Korkeakoulujen kehittäminen Satakunnassa Markku Linna.
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2013 Reijo Ailasmaa.
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Esiselvitys.
Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja palvelutiedon hallinta
Varhaiskasvatuksen tietotuotannon nykytila ja haasteet Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osasto.
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Yhteistyöneuvottelu Rovaniemellä
Sosionomin koulutus ja TKI-toiminta nyt ja 2025 Sosiaalialan verkostopäivät ylitarkastaja Sanna Hirsivaara.
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Satakunnan TE-toimisto
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto 2017
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
Vapaudesta, vastuusta ja vallasta – kurkistus sosiaali- ja terveydenhuollon isojen sanojen taakse Juha Teperi
Sosiaalihuoltolain uudistushanke – Mikä muuttuu?
Yhteispalvelun tehostamishanke - miten on edetty
Webcast klo Koulutus työelämää koskevista yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolain muutoksista Vuoden 2015 alussa tuli voimaan uusi yhdenvertaisuuslaki.
Esityksen transkriptio:

S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 1 Kohti hyvinvoivaa Suomea Sosiaalialan Työnantajat ry:n linjauksia tulevalle hallituskaudelle

S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 2 Sosiaalialan Työnantajat ry

S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 3 Yksityinen ja julkinen yhteistyössä •Julkisten markkinoiden tehokkaampi avaaminen edellyttää kunnilta tavoitteellista hankintojen toteuttamista •Laadun painoarvoa tulee korostaa •Asiakaslähtöisyys ohjaa palveluita oikeaan suuntaan –Asiakkaan valinnanvapauden lisääminen –Asiakkaan tasa-arvo asuinkunnasta riippumatta –Palvelumarkkinoiden kehittäminen keinona esimerkiksi palvelusetelin käyttöönoton laajentaminen ja haastekäytäntö

S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 4 Sosiaalipalvelujen valvonnan uudistaminen •Valvonnassa yksityisen ja julkinen samalle viivalle •Käytettävien resurssien valvonnasta toiminnan kehittämiseen –Samat henkilöstömitoitukset yksityiselle ja julkiselle sektorille –Henkilöstön mitoittaminen lähtökohtana asiakkaiden toimintakyky •Samat käytännöt eri puolille maata •Tasapuoliset, koko maassa yhdenmukaiset lupaehdot myös kiinteistöihin

S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 5 Työvoiman saatavuuden varmistaminen •Sosiaali- ja terveysalan asema Suomen suurimpana työllistäjänä on otettava huomioon koulutuksen aloituspaikkojen ennakoinnissa –Riittävä lisäys aloituspaikkoihin kaikilla koulutustasoilla •Mitoituksiin ja tehtävärakenteisiin lisää joustavuutta ja työelämälähtöisyyttä –Uuden hoiva-avustajakoulutuksen kautta lisäresursseja työpaikoille •Vetovoimaa alalle positiivisen viestinnän ja hyvän laadun kautta •Työhyvinvoinnin kehittämistä jatkettava