Uusi Humak Jukka Määttä, kehittämisjohtaja

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPETUSSUUNNITELMATYÖN ETENEMINEN AMMATTIKORKEAKOULUISSA Kysely 09-10/2005.
Advertisements

Korkeakoulujen laatujärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Saimaan ammattikorkeakoulun laadun ja laatujärjestelmän kehittäminen Terttu.
Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULUN LAADUNVARMISTUS
 Jatkoa ESR-osarahoitteiselle AHOT korkeakouluissa -hankkeelle  Päätoteuttajana on Turun yliopisto  Osatoimijana kielten ja viestinnän jatkohankkeessa.
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
MPKK:n laadunvarmistus-järjestelmän kehittäminen auditoinnin jälkeen
Karelia-amk kehittämisraportti
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
Ohjaajakouluttajat Työryhmässä 15 jäsentä, paikalla 10. Lisäksi 5 työryhmän ulkopuolista.
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Nykytilan kuvaus: Havainnointitutkimus
Strategiakausi käynnistyi. Mitä uutta opintohallintoon? Päivi Pakkanen Rehtorin kanslia/ Tutkimus- ja opintoasiat / Opintoasioiden.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
Turun perusopetuksessa
Turun perusopetuksessa
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Tutkinnonuudistuksen.
Laatutyön ajankohtaiskatsaus
Anu Portti Laatupäällikkö
Peppi-koulutus, syksy 2014 Jukka Jonninen / Strategiayksikkö.
KSAON ORGANISAATIOUUDISTUS 2010
Opinnäytetyöprosessi Perustutkinnot
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Auditoinnin vaikutuksista Laadunvarmistusjärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Helsinki Riitta Pyykkö.
Opetus- ja koulutuspalveluiden tavoitetila
O PETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/ Ammattikorkeakouluyksikkö/ Maija Innola/ as / /1. Tavoitesopimus Sopimuksen.
Suunnitelmia Jyväskylän yliopiston verkkosivuston uudistamiseksi
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
KAMU-verkostoseminaari Mai Salmenkangas VAPAAEHTOISTOIMINNASTA OPPIMISEN MALLI METROPOLIASSA.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
Vaasan yliopisto Erikoistumisopintojen kehittämispäivä Ilkka Virtanen Miksi erikoistumisopintoja akkreditoidaan? Erikoistumisopintolautakunnan.
Aluepalvelut Laureassa
KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Pedagoginen johtaminen ja kehittäminen ammattikorkeakoulussa
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Jyväskylän yliopisto Suunnittelu ja kehittäminen Laatutyö Jyväskylän yliopiston laadunvarmistus Mitä, miksi ja milloin? Koulutuksen tutkimuslaitos
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Oivaltamisen iloa Anna-Liisa Karjalainen, IT-suunnittelija, TAMK
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Jyväskylän yliopisto Suunnittelu ja kehittäminen Laatutyö 1 JY:n laatutyö Ainejärjestötapaaminen Pirjo Halonen Laatupäällikkö
GOPP –hanketyöpaja Teemaryhmät Ohjausryhmän edustajat SAMOK ry. Projektipäällikkö.
Näkökulmia opintojen seurantaan biotieteissä Yliopistopedagogiikan yliopistonlehtori BioTDK Soila Judén-Tupakka.
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
W w w. h a m k. f i mi SELVITYS: KANTA-HÄMEEN OSAAMISTARPEET JA KILPAILUKYKYTEKIJÄT V Ylermi-hanke (Ylemmän korkeakoulutuksen osaamisrakenteen.
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
HUIPUT KEHIIN Innovatiivisuusmittarin kehitystyö.
Outi Elonheimo Dosentti, LKT, kehittämisasiantuntija
Informaatioteknologian tiedekunta Jyväskylän yliopiston laadunvarmistus IT-tiedekunnan.
Humanistiseen ammattikorkeakoulu. Humak on valtakunnallinen Verkosto- ammattikorkeakoulu.
Tervetuloa Humanistiseen ammattikorkeakouluun! Katariina Soanjärvi.
OPISKELIJOIDEN LAATURYHMÄT HUMAKISSA Hannu Sirkkilä Yliopettaja, laatuvastaava.
Kymenlaakson ammattikorkeakoulun auditoinnin tulokset Laatupäällikkö Aimo Virtanen Helsingin yliopisto Auditointiryhmän puheenjohtaja.
Yhdestä kolme Suunnitelmia Jyväskylän yliopiston verkkosivuston uudistamiseksi Katri Lehtovaara & Tarja Vänskä-Kauhanen
Auditoinnin tavoitteet, kriteerit ja vierailun toteutus Auditoinnin infotilaisuus Laatujohtaja, dosentti Helka Urponen (Lapin yliopisto) Auditointiryhmän.
Opettaja oman työnsä arvioijana AMK:n yhteistyöpäivä Anja Tuovila laatukoordinaattori.
Laatutyö ja KA Toiminnan kuvaaminen JY:n KA-tiimi
Miksi kannattaa tulla ensi vuonna foorumiin Joensuuhun?
OILI-palvelun tilanne
Ajankohtaista Jyväskylän yliopiston laatutyössä
Jyväskylän yliopistossa
Vararehtori Päivi Karttunen Tampereen ammattikorkeakoulu
Korkeakoulujen laadunvarmistus-järjestelmien nykytilanne
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Esityksen transkriptio:

Uusi Humak 2014 20.3.2014 Jukka Määttä, kehittämisjohtaja Hannu Sirkkilä, yliopettaja, laatuvastaava

Yhteenveto auditoinnin tuloksista Auditointikohde Puuttuva Alkava Kehittyvä Edistynyt 1. Laadunvarmistusjärjestelmän tavoitteiden, toimintojen, toimijoiden sekä vastuiden määrittely ja dokumentaatio X 2. Laadunvarmistuksen kattavuus ja vaikuttavuus 2 a) Tutkintotavoitteinen koulutus 2 b) Tutkimus, tutkimus- ja kehitystyö ja taiteellinen toiminta 2 c) Yhteiskunnallinen vuorovaikutus, vaikuttavuus ja aluekehitystyö 2 d) Tuki- ja palvelutoiminnot 2 e) Henkilöstön kehittäminen 3. Laadunvarmistusjärjestelmän kytkeytyminen johtamiseen ja toiminnanohjaukseen 4. Henkilökunnan, opiskelijoiden ja ulkoisten sidosryhmien osallistuminen laadunvarmistukseen 5 a) Laadunvarmistustiedon tarkoituksenmukaisuus ja saatavuus korkeakoulun sisällä 5 b) Laadunvarmistustiedon tarkoituksenmukaisuus ja saatavuus korkeakoulun ulkoisten sidosryhmien näkökulmasta 6. Laadunvarmistusjärjestelmän toiminnan seuranta, arviointi ja jatkuva kehittäminen 7. Laadunvarmistusjärjestelmän kokonaisuus

Muutosohjelma 2012-2013 alueellisten yksiköiden määrä väheni neljään: Jyväskylä, Kuopio, Pääkaupunkiseutu, Turku (toiminta lakkautuu Joensuussa, Torniossa, Äänekoskella) > alueyksiköt monialaisia alueyksiköiden sisälle vähintään kaksi erillistä toimipistettä: 1) koulutuskampus (perustutkintojen kahden ensimmäisen vuoden opinnot) 2) TKI-keskus (viimeisten vuosien opinnot, TKI-toiminta, osin aikuiskoulutus uusi rakenne mahdollistaa opintojen integroimisen kiinteämmin työelämään Henkilökunnan valinta uuteen organisaatioon (80 % vanhasta uuteen) HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU 5.12.2012

Muutosohjelma 2012-2013 jaetun johtamisen periaatteesta luovuttiin: toimitusjohtajan ja rehtorin tehtävät yhdistettiin organisaatio rakentuu kolmesta tulosvastuullisesta toimialayksiköstä (järjestötyö- ja nuorisotyö, kulttuurituotanto ja tulkkausala), joilla kullakin on oma johtajansa ammattikorkeakoulun toimielimet ja kehittämisryhmät uudistettiin paremmin uutta rakennetta palveleviksi HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU 5.12.2012

Pedagoginen uudistus syksystä 2013 alkaen: Uudet opetussuunnitelmat Valmennuspedagogiikan käyttöönotto, joka kattaa lähes kaiken pedagogisen toiminnan Työelämäyhteyden vahvistaminen, yksilö- ja ryhmävastuun korostaminen, projektimainen oppiminen HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU 5.12.2012

LAATUJÄRJESTELMÄN uudistaminen Toimielinten tehtävät ja niiden toiminnan prosessi vielä keskeneräisessä vaiheessa (hyvä käynnistyminen) Prosessien ja ohjeiden päivitys ja meneillään Johto ja henkilöstö hyvin sitoutunut muutoksiin ja uuteen organisaatioon Tietotuotantosivuston rakentaminen Laatujärjestelmän toimintakäytäntöjen uudelleen määrittely (esim. palautetietojen käsittely, alueelliset laatupäivät) HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU 5.12.2012

Erilainen ammattikorkea- koulu Kun opiskelijoiltamme kysytään, millainen ammattikorkeakoulu me olemme, niin vastauksissa toistuvat: erilainen, ihmisläheinen, osaava, käytännönläheinen, lämmin. Rehtori Tapio Huttula HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU 5.12.2012

KIITOS HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU