Mobiili työssäoppimisen ohjaaminen SoTe-alalla

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
Opiskelijan arvioinnin kokonaisuus työssäoppimisjaksolla
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
Wilma ja työssäoppiminen Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
Työpaikkaohjaajakoulutus
Läpsy- läpäisyn syventäminen (jatkohankkeelle vuodelle 2013 saatu alustava päätös) Toteuttajataho: Sastamalan koulutuskuntayhtymä.
Suomen kielen oppimisen tuki ja ohjaus / TAKK
2+1-mentorointi Liisa Uusitalo
Työssäoppimisen seuranta Kirjautuminen Salasana Käyttäjätunnus Kirjaudu.
IV. Opiskelijan arviointi työpaikalla
Opiskelijan arviointi työpaikalla
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUSOHJELMAN PERUSTEET 2 OV Aineisto koottu Heli Korkiakosken ( ) materiaalista.
Työssäoppimisen (TOP) prosessi
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
MOKIA - mobiilia kiinteistönhuollon ammatillista oppimista
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Malli? Tampereen Aikuiskoulutuskeskus1 KYSYMYKSIÄ: 5 kuukauden kokeilu pedagogiikka: sosiaalinen web, oppimisympäristöajattelu Verkkovälineiden.
KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Työrymä 2 Bolognan vanavedessä –seminaari: Kansainvälisyys korkeakoulujen.
Tilakatsaus Paatti-projekti 7. kokous Mitä on tehty? Projektisuunnitelma Vaatimusmäärittelyn muokkausta Mobiilikäyttöliittymän toteutusta Tutkijan.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Miten menetellä ongelmatilanteissa
Työpaikkaohjaajan rooli. Opeta, näytä, selosta, kysy ja perustele; toimi hyvänä esimerkkinä Selvitä mitä, miksi ja miten työ tehdään; kerro työstäsi Rohkaise.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
Mobiilit ohjaajat. Pedagogiset lähtökohdat Kokemuksellisen oppimisen kehässä korostuu oppimisen prosessi. Lähde: David Kolb, 1984.
Laajennettu työssäoppiminen ©koulutus()eximo5.fi.
Työpaikkakouluttaja- hanke
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
TOPLaaja Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Porvoo International College.
TOP-LAAJA Prosessialan pt. Hotelli-, ravintola ja cateringalan pt.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Oppimisfoorumi Tilanne AKTIVA ▲ Hyria Koulutus Oy ▲ VirtuaaliAMK.
Yksilölliset polut / laajennettu työssäoppiminen
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointiprojekti Pekka Kähkipuro,
OHJAUSKARTOITUKSEN / PUIMALAN TOTEUTUS  Tavoitteena saada tarkempaa tietoa työssäoppimisen ohjauksen tilanteesta ja kehittämishaasteista alakohtaisesti.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Sosiaalisen median hyödyntäminen työssäoppimisen ohjauksessa ja opettajien tukena Sirkka Hulkkonen Otto Burman
TPO- OHJAAJA KOULUTUS 3ov Markkinointi Ammatillinen koulutus ja työelämäyhteistyö Perehdytys Ohjaus Arviointi Palaute.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
Työpaikalla oppiminen Mobiili käyttöön ! Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
OPPISOPIMUSNUOREN OHJAAMINEN TYÖPAIKALLA RAKENNUSAINEITA NUORTEN MODUULIN SUUNNITTELUUN Työpaikkakouluttajat valmentaen vahvoiksi- hanke 2015.
Tietoa ammattiosaamisen näytöistä AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT Riitta Karvonen.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittäminen Ammattikoulutuksen johdon seminaari
Tavoitteet Toimintasuunnitelma
HUIPPU Elokuu 2017.
Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjauksen malli SATAEDUSSA
Opiskelijan ohjaaminen
Opettajasta/kouluttajasta (oppimisen) ohjaajaksi
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Opettajien valmentaminen työpaikkaohjaajien kouluttajiksi
Sataedun osuuden väliraportointi
Oppia niinku töissä Anna-Mari Saarela, Noora Schroderus, Pirkko-Liisa Isoaho, Jussi Hiivala, Jari Niemi.
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Osallisuutta tukeva toiminta: Savon OTE
Työelämäedustajien koulutus- ja yhteistyöpäivä Tanhuvaarassa
LUONNOS (11/17) Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Osaamisperusteisuus todeksi – käytäntöjä ja työkaluja
Esityksen transkriptio:

Mobiili työssäoppimisen ohjaaminen SoTe-alalla HYRIA Mobitop Mobiili työssäoppimisen ohjaaminen SoTe-alalla Anna-Kaisa Hallikainen Juha Piiroinen Niilo Korhonen

Tutkimukselliset ja toiminnalliset painopisteet Kouluttajan ja opiskelijan välisen kommunikaation parantaminen Tutkinnon perusteiden ja kriteereiden parempi integrointi työssäoppimisen aktiviteetteihin Opiskelijan ammatillisen identiteetin ja itseohjautuvuuden kehittyminen SoTe-alalle mobiilin työssäoppimisen ohjauksen malli, jossa määritelty toiminnalliset prosessit ja tekninen ympäristö

Hankkeen perustiedot Valmistelu Fokus ja vaatimusmäärittelyt: syksy 2011 Teknologiatoimittajien kilpailutus: joulu- tammikuu Toteutus 2012 Pilottiryhmä: lähihoitajakoulutuksen kolmannen vuosikurssin aikuisopiskelijat Verrokkiryhmä vastaavalta vuosikurssilta Toteuttajat Hyria, SoTe-ala Projektipäällikkö: Anna-Kaisa Hallikainen Verkkopedagoginen tuki: Juha Piiroinen Verkko-oppimisympäristöjen tuki: Niilo Korhonen

Ammatillisen osaamisen kehittyminen Miksi Miten Mitä Tutkinnon perusteisiin liityvän kriteeristön tunnistaminen Ammatillisen tiedon hallitseminen Keskeisessä ohjaavassa roolissa opiskelumateriaalit ja ohjaava kouluttaja/opettaja Ammatillinen tiedon soveltaminen käytäntöön Keskeisessä ohjaavassa roolissa työpaikkaohjaaja, vertaisryhmä ja kouluttaja/opettaja ammatillisen identiteetin ja itseohjautuvuuden kehittyminen Ohjaava rooli siirtyy opiskelijalle itselleen ammatillisen identiteetin kehittyessä

Mobiilin työssäohjauksen pilvipalvelu Palvelukuvaus Tutkinnonperusteet työssäoppimista ohjaaviksi kriteereiksi Mobitop Käyttäjäkohtainen tunnistautuminen, roolit ja toiminnot Mobiilin työssäohjauksen pilvipalvelu Työssäoppimista ja ohjaamista tukevien palveluiden ja toiminnallisuuksien määrittely Mobiili- ja tietokonepohjaisten aktiviteettien roolitus

Työssäoppimisjakson Mobitop-aktiviteetit Kouluttaja määrittää jakson tutkinnonosat ja kriteeristön Opiskelija asettaa omat tavoitteet Opiskelija reflektoi ja kouluttaja arvioi jaksoa HeNSun rakentaminen Työviikko Opiskelija asettaa viikko- tavoitteet Kouluttaja tukee Opiskelija reflektoi tavoitteiden saavuttamista Kouluttaja kommentoi Työvuoro Opiskelija asettaa päivätavoitteen Kouluttajan ohjausviestit Opiskelija reflektoi tavoitteiden saavuttamista Kouluttaja kommentoi Työpaikka-ohjaajan ohjaus ja palaute (opiskelijan laite)

Vaatimusmäärittelyyn perustuvia toiminnallisuuksia Mobitop-pilvipalvelu Mobitop-profiloitu käyttöliittymä Kouluttaja/opiskelijaprofiilit Kirjautuminen palveluun automaattisesti Päivätavoitteiden asettaminen, kriteerien valinta ja saavuttaminen (teksti/monivalinta) Kyselyihin vastaaminen Push-viestit Tekstiviestien lähetys/vastaanotto Kuvien / videoiden tallentaminen Työpaikkaohjaajan kommenttien identifiointi Live video meeting? Kriteerien luominen ja muokkaus Tiedostojen ja tehtävien luominen ja muokkaus Jakso- ja viikkotavoitteiden asettaminen, valinta ja saavuttaminen (teksti/monivalinta) Koosteraporttien generointi, ja graafinen esittäminen (kyselyt, arvioinnit ym.) Kyselyihin vastaaminen Tekstiviestien lähetys/hallinta Live video meeting? Selainpohjainen käyttäjäprofiilit – yhteinen alue, yksityiset alueet Päiväkirjamainen tietojen syöttö ja tarkastelu Mobiililaitteesta kirjautuminen automaattisesti Kriteereiden luominen, muokkaus ja valinta Käyttäjäkohtainen tietojen syöttö ja muokkaus Viesti- ja keskustelualueet Monivalintakyselyt Graafiset raportit (mm. kyselyt) Push-viestit ja tekstiviestipalvelu yhdelle / ryhmille Video ja kuvaleikkeiden tallentaminen Live video meeting?

Muita prosesseja Vaatimusmäärittelyiden ja toiminnallisuuksien prosessointi Elisan kanssa Kommunikointi työssäoppimispaikkojen kanssa (luvat ja rajoitukset) Tietoturvaan ja yksityisyydensuojaan liittyvät kysymykset Video ja audion hyödyntäminen (työsuoritteet, kriteerien havainnollistaminen) Selkeä ja yksinkertainen prosessiorientoitunut mobiilikäyttöliittymä Mobiililaitteiden ominaisuudet ja valinta Työpaikkaohjaajan roolin spesifiointi (lähtökohtaisesti ei vähäinen) Mobiilitunnisteen käytön tutkiminen mm. HeNSun allekirjoittamisessa tai muissa henkilön tunnistautumista edellyttävissä prosesseissa Yhteisölliset toiminnot, mm. vertaistuen saaminen opintoryhmältä Yhteistyö ja verkottuminen esim. Sotefo-hankkeen kanssa Käytäntöjen ja kokemusten levittäminen oman organisaation sisällä ja yhteistyöverkostoissa.