RuokaKouvola2020 TR/Ohjausryhmä 27.9.2011 Kouvolan kaupunki.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
lähiruokakoordinaattori Mia Aitokari
Advertisements

Kuopion maaseutuohjelma
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Ilkka Nieminen PIENET- JA KESKISUURET TAVARANTOIMITTAJAT KAUPAN YHTEISTYÖKUMPPANEINA KALAVIIKKO 2008 JOHTAJA ILKKA NIEMINEN PÄIVITTÄISTAVARAKAUPPA.
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
TAUNO LINKORANTA VARSINAIS-SUOMEN KYLÄT RY KYLÄ VÄLITTÄÄ -HANKE FORSSA/KYLÄSUUNNITTELUTREFFIT Maaseutupoliittiset ohjelmat & kyläsuunnittelu.
”…joku yhdyshenkilö tämän valtavan palvelutarjooman ja yrityksen välillä olisi kyllä paikallaan…” Puujalostusalan kasvuyrityksen johtaja.
Ilman jatkuvaa kehitystä ja muutosta tulevaisuus on epävarma Konkreettisia askelia, joilla saavutamme visiomme Arvot Missio Perustehtävä Visio Millainen.
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
HEINOLA RESORT Hankekokonaisuus vuosille SIVUSTO, VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI.
Laatujärjestelmä marjatiloilla/jatkojalostajalla
Materiaalitehokkuuden edistäminen Lahden kaupungissa
PK-kehittämispalvelut
Kohti suunnittelu- ja konsulttialan tulevaisuutta Toimenpide-ehdotuksia Ohjausryhmä TEKES MK.
Tietotaitotalkoot tutkimuksen tilanne 3/2011. Tutkimukseen koottu aineisto  Ohjausryhmän haastattelut  15 avaininformanttihaastattelua  5 talkoon osallistujahaastattelut.
Russian-Finnish International Castle to Castle Project: aims and objections Professor Antti Honkanen, Director of Centre of Tourism and Education, University.
Ohjelma Klo 8.30 – 9.00 Tervetulokahvitarjoilu
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
RUOKAKOUVOLA VIESTINNÄN PROSESSI VISIO RUOKAKOUVOLA TAVOITTEET PÄÄMÄÄRÄT.
Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointifoorumi 2010 Maakunnan tila Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelma Eeva Kiuru Vt. toiminnanjohtaja Oulu Wellness Institute.
Kyläsuunnittelumalli
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
KAM-JURIDINEN YHTEISTYÖ Pekka Heikkinen.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö Kirjasto 10 ja Lasipalatsin Kohtaamispaikka: uudet yhteistyömallit.
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Oulun seutu KOKO KOKO , Rovaniemi - Mitä tällä hetkellä tehdään - Mitä suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle Mitä alustavia.
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
Alueellisen koulutustarpeen ennakointi Päivi Holopainen, Lapin liitto Pohjoiskalotti osana arktista aluetta,
Pienet ja keskisuuret tavarantoimittajat kaupan yhteistyökumppaneina - HoReCa-tukkukaupan näkökulma Järjestöpäällikkö Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
Puurikastamo  Kesto: –  Projektikoodi: A32028  Budjetti: euroa  Päärahoittaja: Etelä-Suomen EAKR-ohjelma  Toimialarajat.
Teemme tulevaisuutemme - yhdistyskierros syksy 2014.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Ruokaketjun kehittämisellä hyvinvointia koko maakuntaan Pro Ruokakulttuuri päätösjuhla , Ulla Mehto-Hämäläinen.
Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,
Päiväkeskustoiminnan tutkimushanke Sininauhaliitto Tutkija Aki Rogel.
LOIMAAN ASUKASMARKKINOINTI
Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Joensuu Katsaus Ruoka-Suomen vuoden 2006 toimintaan Kirsi Viljanen, Ruoka-Suomi – teemaryhmä,
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
Muistiliitto ry Muistiluotsit verkkoja kutomassa VISIO Vuoteen 2010 mennessä luodaan maan kattava asiantuntija- ja tukikeskusverkosto, jonka avulla vapaaehtoistyö.
SOSIAALITYÖN LUOKITUKSET KEHITTÄMISTYÖN KOHTEENA
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Ympäristökasvatusstrategian työryhmä Ympäristökasvattajan odotukset ja toiveet Jenni Minkkinen Langinkosken lukio
Lisää tähän otsikko Selvityshanke kansalaisten yksilöllisistä koulutustileistä Mirja Hannula.
Keskustan Pohjoisen alueen pohdintoja Jokaisella oppilaalla on oikeus hyvään opetukseen * Pätevät opettajat, riittävä resurssointi ei liian suuriksi kasvavia.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
KESKI-POHJANMAA VUONNA 2030 –SEMINAARI Kommenttipuheenvuoro Ennakointiverkosto/Harri Lundell, KPEDU.
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
TEKNISEN KONSULTOINNIN TOIMIALARAPORTTI Timo Metsä-Tokila.
TYVI XML - työsuunnitelma
Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat
Humakin yhteistyöverkoston kartoitus
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Hanasaari ruotsalais – suomalainen kulttuurikeskus
Insert Firstname Lastname via >Insert >Header & Footer
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Paikallista ruokaa päivittäistavarakauppaan elintarvikealan mikroyritysten valmentaminen päivittäistavarakaupan yhteistyökumppaneina Ilkka.
Tiekartta hyviin lähiöihin
Miten yrityksemme… …tuotekehitys toimii?
Luonnontuotteista kasvua Kaakkois-Suomeen
Keskustelukooste hyvien kehittämistyön edellytysten luomisesta
Kaupunkistrategian laadinta
Kaikkien osapuolien yhteinen ohjelma yhteydenpitoon sekä hyvinvointialan tekoälyn ja robotiikan kehittämiseen.
Esityksen transkriptio:

RuokaKouvola2020 TR/Ohjausryhmä Kouvolan kaupunki

Tavoitteet Luodaan yhdessä eri toimijoiden kanssa näkemys siitä millainen on RuokaKouvola2020. Kouvolalla on oma strategia, tavoitteet, toimenpiteet ja vastuu-tahot siten että alue profiloituu elintarvikkeiden tuottajana ja alueellisen ruokakulttuurin vahvistajana. Kouvola on vuoteen 2020 mennessä vahva ruoka- kaupunki.

Tulokset Esitys siitä, miten kaupungin eri toimijat ja saatavilla olevat resurssit kytketään tukemaan Ruoka-Kouvola2020-tavoitetta. Yhteistyötahot/asiakkaat: Elintarvike- ja ruokapalveluyritykset, oppilaitokset, järjestöt ja yhdistykset, joilla intressejä myös ruoka- alalle. Yliopistojen yksiköt, alueen ulkopuoliset organisaa- tiot joilla voi olla selkeä rooli tässä yhteydessä esim. Ruralia-Instituutti, Elintarvikekehityksen klusteri jne.

ProAgria Kymenlaakso ry Keskeiset toimenpiteet lähtökohtana aluetalousnäkökulman huomioiminen, vrt. professori Hannu Törmän tutkimus Kuluttajanäkökulma ja ruuan arvostuksen lisääminen? kuluttajien ja jakelujärjestelmien näkemykset alueen mahdollisuuksista -kuluttajia edustavat ryhmät -miten paikallinen elintarviketuotanto ja ruoka koetaan alueella? lähiruoka, luomu jne. -millainen ruokakulttuuri meillä on ja miten sitä arvostetaan? -millainen kuluttaja käyttää meillä paikallista ruokaa? -miten tämä kuluttaja saavutetaan?

-S-ryhmä: käynnistetty prosessi paikallisuuden tukemiseksi yhdessä S-ryhmän kanssa, markkinat Prisma Kouvola , Kotka Kesko: selvitetään miten K-ryhmän suunnitelmissa näkyy paikallinen ruoka -maatilatorit -muut toimijat -julkiset ammattikeittiöt: tällä hetkellä työn alla kymen- laaksolaisen kalan soveltuvuus ammattikeittiöille -ravintolaketjut, yksittäiset ravintolat: raaka-aineselvityksiä, menu-yhteistyötä

Alueen yritysten näkemykset ja keskeiset haasteet • toimialatiedot: aluetaloustutkimuksen pohjaksi • yritysryhmät: toimialoittain katsaukset • yksittäiset yrittäjät, haastattelut työn alla • raaka-ainetoimittajat, jalostajat • investoinnit yrityksissä: koko, laatu, tiheys, jaksottuminen • tulevaisuuden haasteet: – pohjat kuluttajien käyttäytymisestä, toimialojen markkinatilanteesta, viranomaisista, aluetalous-tutkimuksesta, yritysten näkemyksistä • vahvuudet, heikkoudet • mahdollisuudet, uhkakuvat

Viestejä yrityksiltä: • tervetuloa käymään yrityksiin! toivottavasti toimintamme kiinnostaa! • huomioikaa myös meidät kun suunnittelette alueen tulevaisuutta • samoja tarpeita kuin muillakin alueen yrityksillä, esim. – tiedotusta, yhteistä tapahtumasuunnittelua, tilapäisapuja jne. – aikataulut yritysten toimintaan sopiviksi • toimitiloista keskustelisimme mielellään • markkinointia! yhteistyötä matkailun kanssa • tilaisuuksia tavata esim. kaupungin johtoa ja keskustella, tulla kuulluksi • paikallinen ruoka kaupungin tilaisuuksiin ja juhlaan mukaan • olla tunnustettuja ja olemassa! • ymmärrämme kaupungin hankintoja, mutta silti? • aluetarjonnan huomioiminen kun etsitään tuotteita tai palveluja • työpaikkoja syntyy pieniin yrityksiin – pieni on kaunista

Ruokakulttuurin kehittämisen lähtökohdat • alueellinen raaka-ainetuotanto ja jalosteet • Kouvolalle omaleimaiset asiat • perinteiden kytkeminen nykyaikaiseen elintarviketuotantoon • ruokamatkailu alueellisesti ja osana Suomen ruokamatkailua

Vaikuttavia tekijöitä syksyllä 2011 • uusi elintarvikelainsäädäntö • Kymenlaakson kulttuurivuosi 2012: julkaisut, tapahtumat jne. • Kauppatalo Lend, Pietari, sijoittuminen Kouvolaan: mahdollisuus alueen yrityksille ja Suomen pk- elintarvike-yrityksille

Yhteistyössä RuokaKouvola2020- ”yhteinen näkymä” Ehdotus – testaus – vastuutus – resursointi – toteutus – seuranta – oikaisut

Elintarviketuotantoa sivuavien ja tukevien toimialojen lisäarvot toiminnalle: • matkailu • kulttuurinalat • jne. Ympäristö- ja eettiset kysymykset ja niiden rooli

RuokaKouvola2020- viestinnän käynnistäminen yhdessä valittavan toimijan kanssa

Yhteenveto ja jatkosuositukset Kouvolan kaupungille • Lähtökohtina ProAgrian asiantuntemus, aluetuntemus sekä jo olemassa olevat hyvät alan yhteistyöverkostot. Tieto kootaan suunnitellusti henkilökohtaisin haastatteluin, ohjatuin ryhmäkeskusteluin, tarpeen mukaan työryhmätyöskentelynä jne. • Työtä ohjaa ohjausryhmä jolle raportoidaan säännöllisin väliajoin.