Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hanasaari ruotsalais – suomalainen kulttuurikeskus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hanasaari ruotsalais – suomalainen kulttuurikeskus"— Esityksen transkriptio:

1 Hanasaari ruotsalais – suomalainen kulttuurikeskus
Lähiruokatutkimus; Lähiruoan käyttömahdollisuudet pääkaupunkiseudun HoReCa - sektorilla Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus

2 Taustaa Miten lähiruoka toimitetaan? Mitä on lähiruoka?
Mitä se maksaa? Tuoko se lisäarvoa asiakkaillemme? Nostaako se aterian hintaa? Kuka sen maksaa? Kustannustehokkuus ja laatu Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus

3 Lähtötilanne Pääkaupunkiseudun lähiruokakartoituksella selvitetään lähiruuan käyttömahdollisuudet pääkaupunkiseudun hotelli-, ravintola-, ja cateringalan (horeca) yrityksissä. Tärkeä tehtävä on kartoittaa eteläisen Suomen tuottajat ja heidän lähiruuaksi soveltuvat tuotteet. Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus

4 Miksi lähiruokaa? Pääkaupunkiseudulla tehty aiheesta kaksi tutkimusta.
Lähiruoka potentiaalisempi suurkeittiöille. Vuodenajat ja ateriatarjonnan ”elävöittäminen”. Aluekehitys kehyskunnissa ja metropolialueella. Yhteistoiminnan ja yhteistyön vaikutus. Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus

5 Tavoitteet Uusi yhteisöllinen palvelu lähiruoan koko arvoketjun toimijoiden tueksi. Mahdollistaa myös uudet innovaatiot ja liiketoimintakonseptit Kevyt, avoin ja kustannustehokas toimintatapa Vahvistaa aidosti eri toimijoiden vuorovaikutusta Hanke pyrkii verkottamaan lähiruoan kaikki toimijat tuotannosta kuluttajille mahdollistaen innovatiivisen, ketterän ja kustannustehokkaan lähiruokatoiminnan paikallisille toimijoille Etelä- Suomessa ja pääkaupunkiseudulla. Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus

6 Ensimmäisen vuoden tavoitteet
Kartoittaa lähiruokatuottajat ja yrittäjät. Luoda toimiva ja tehokas logistinen järjestelmä Kartoittaa vihannesten (kasvikset, peruna, juurekset, sienet ja marjat), kalan, lihan ja erilaisten valmiiden jalosteiden tuottajia Uudeltamaalta. Luoda yhdessä toimijoiden kanssa laatustandardit Määrittää toimitus / tilausrytmit Tutkia toimitusvarmuus Asiaskas- vai tuotantolähtöisyys Hankeseminaari Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus

7 Kohderyhmät ja yhteistyökumppanit
Hotellit ja ravintolat Suurkeittiöt Kaikki julkiasia ruokapalveluja tarjoavat yksiköt Opiskelijaravintolat Koulut, päiväkodit Viljelijät, tuottajat, leipomot, lihajalostetehtaat Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus

8 Logistiset prosessit Hankkeen toisen vaiheen tavoitteena on luoda logistisesti toimiva malli lähiruuan saatavuudelle pääkaupunkiseudun suurkeittiöille. Eteläisen Suomen tuottajien laadukkaille lähiruokatuotteille kehitetään ekotehokas logistinen toimintamalli, joka vastaa pääkaupunkiseudun hotelli-, ravintola- ja cateringalan tarpeita – ns. yhden toimituksen malli. Mallin kehittely ja testaaminen tapahtuvat yhteistyössä lähiruokatuottajien ja Heinon tukun kanssa. Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus

9 Nykytilanne Hankerahoitus vuodelle 2010
Tuottajia ja muita kumppaneita mukana jo 50. Tilaus- toimitusketjun testaus Laatumääritelmien teko. Toimitusvarmuuden turvaaminen. Tuotteiden oikea hinta. Lisää kumppaneita asiakkaiksi. Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus

10 HANKKEESSA MUKANA OLEVAT LÄHIRUOKATUOTTAJAT JA
LÄHIRUOKA-ALUE

11 Työ- ja ohjausryhmä Bjarne Westerholm Juha Mäkinen Ari Vilkki
Susann Mantere Mikko Keskitalo Ilari Paananen Riina Pykäri Kim Palhus Eero Mattila Kirsi Viljanen Seija Ahonen Luomua läheltä, keskustelua lähiruoasta Kim Palhus

12


Lataa ppt "Hanasaari ruotsalais – suomalainen kulttuurikeskus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google