Sanna Metsälä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppimistyylit.
Advertisements

. Rauman freinetkoulu.
Opetuksen laadun rakenteet Mikko Mäntysaari
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
OPETTAJAN AIKAHARHA OPETTAJAN AJAN TAJU VÄÄRISTYY KUN HÄN ASTUU YLEISÖN ETEEN. OPETTAJAN AIKA OPISKELIJAN AIKA OPETTAJA LUULEE ETENEVÄNSÄ HITAASTI, MUTTA.
OHJAAMINEN.
Jenna, Marika, Iiris. Esiintymismuodot: • Kielen äännerakenne epäselvä, metalingvistiset vaikeudet • Vaikeudet ääntämisessä, kirjoittamisessa, lukemisessa.
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Toimivat luokkatilat Ressuun Helsingin Eteläisen piirin OSUKE -hanke.
Sähköinen kirja oppimisympäristönä
Kohti osallistuvaa toimintakulttuuria Oppilaskunnan, opettajakunnan ja vanhempainyhdistyksen yhteistyö Aleksanterin koulussa.
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
Tutkimuksen keskeinen kysymys Pmiten oppimista voidaan tehostaa, tai Pmiten oppimistuloksia voidaan parantaa, tai Pmiten s stet n opetuksen resursseja,
KULOMÄEN KOULUN TEHO-HANKE
Hollihaan koulu Kokkola Kelpo-pilotointi Koulun taustaa Hollihaan koulussa toimii: Suomenkielinen perusopetus, esikoulu-6. lk. Ruotsinkielinen kielikylpyopetus,
Kollegavalmennuksen sovellus toisen asteen koulutuksessa Elina Lehto Tampereen Ammattiopisto.
Sanna Ylä-Jussila Suomen ekumeeninen neuvosto Abrahamin lapset - kolmen uskonnon yhteiset juuret Dorothea ja Fanny Rosenblad (suom. Mirja Sevón)
Ammatillisuuden ydintä etsimässä
Medialukutaidon tila ja toteutus Euroopassa
Ympäristöverkko - ympäristökasvatusta avoimessa oppimisympäristössä Katja Piiksi TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio Multimedian monet.
Miira Suomi, Jenna Sangi ja Matilda Ristola LO-11c
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA. Mikä vaikuttaa oppimiseen? O Fyysinen oppimisympäristö ja opetusmateriaali O Motivaatio O Emootiot O Opettajan pedagogiset valinnat.
OPS-ajatuksia.
Vuorovaikutusdraama Katri Karasma. Hamletin lukemisen alkumotivointi Jake kävi seitsemän viikon ajan näytelmän tekstin läpi sanasta sanaan.
Näkemyksiä, kokemuksia ja ajatuksia opettajatuutoroinnista Minna Nieminen SAMOK ry. Sisältö: 1) Opettajatuutoroinnin hyödyt opiskelijalle 2) Opettajatuutoroinnin.
Avoimen yliopiston pedagoginen kahvila
”Arviointi on kuin kamera, jolla voi ottaa kuvia osaamisen tasosta, oppimisprosessista tai opetuksen laadusta. Kuvat ovat usein luonteeltaan staattisia.
Tieto- ja viestintätekniikka eri oppiaineiden opetuksessa AO-koulutuksen perusharjoitteluinfo Olli Vesterinen, Sokla Mediakasvatuskeskus.
TVT projekti esikoululaisille
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
Taitava oppija Osaa yhdistellä tasapainoisesti erilaisia oppimistyylejä. On tietoinen siitä, miten itse oppii parhaiten. Pyrkii laajentamaan omia oppimisen.
Testi matematiikkakuvan tunnistamiseen ja oppimateriaali muutoksen tueksi Matti Lattu & Anu Pietilä: OKL Jaakko Kurhila: TKTL.
Tähän tarvittaessa otsikko Kysely esi- ja perusopetuksen huoltajille Kirkkonummella
USKONTO/aineenopettajat Reflektointityöskentely Ryhmäkokoontuminen 3 Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Turvallinen Pirkanmaa Tulikettu-turvallisuuskoulutus Veijo Kaján.
Työpaikalla oppiminen Mobiili käyttöön ! Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
Oikeustieteet Oikeustieteiden laitos  Sijoittuu yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntaan  n. 600 tutkinto-opiskelijaa, yli 1000.
Erja Vihervaara, Turun iltalukio Nilsiässä
PowerPoint Esitysgrafiikkaohjelma. Esitysgrafiikka ohjelmaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin  Tärkein on ehkä suullisen esityksen täydentäminen.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Kädestä pitäen työelämään Työpaikoilla tapahtuvan oppimisen järjestäminen Kukka-Maaria Flink Anne Nissinen.
Laatutyö opettaja Luotu :42.
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Yrittäjyyskasvatus oppimisen perustana
Opetusharjoittelun valtakunnallinen opiskelijapalaute Yksilöllisyyden huomioon ottaminen opetuksessa Hämeenlinna Marita Kontoniemi.
Tiimikoulu Raimo Laaksonen ja Vesa Joutsen
Ainetyöryhmien työn aloitus
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Ohjelmointi ja laiteympäristö Rovaniemi
Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?
Nopolan koulu Opettajien veso
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Opetussuunnitelma ops
Erityisopetuksen malli
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Mielekäs oppiminen verkkoympäristössä | Jaakko Naakka
3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori
Tampereen seudun S2-opettajat ry
OPPIMISTA OHJAAMAAN - Oppimistaidot ja ohjaava opetus
”Avaruusseikkailu 2006” Verkko-opetuskokeilu
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
CLT132 Tehtävät (viikko 2).
Puheviestintä, tampereen yliopisto
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Finanssialan yrityksille mahdollisuus ottaa 2. ja 3
Esityksen transkriptio:

Sanna Metsälä

Sanna Metsälä

Sanna Metsälä

Sanna Metsälä

”Kirjoita lainaus tähän.” – Johnny Appleseed Sanna Metsälä

Sanna Metsälä

Sanna Metsälä

"Harjoittelun myötä käsitykseni etenkin opetuksen monipuolisuudesta ja tekemällä oppimisesta vahvistui. Oli mahtavaa päästä kokeilemaan tällaista opetusta, jossa oma istumapaikka ja oppikirja olivat täysin toissijaisia. Sen lisäksi, että monipuolisuus tuki erilaisia oppijoita, antoi se myös voimia ja intoa itselleni opettajana. Uskon siis vahvasti, että tällainen työskentely on lapsillekin mielekkäämpää, jos perinteisen kaltainen opetus on puuduttavaa jopa opettajalle." Taimi Kuuluvainen "Oppikirjojen puuttumisella oli jopa opetustyöskentelyä vapauttava vaikutus. Saatoimme toimia opetuksen suunnittelussa ennakkoluulottomasti sekä omiin ideoihimme luottaen. Vapaus tehdä asioista itsensä näköisiä toi lisää itsevarmuutta aloittelevalle opettajalle. Oppikirjoista saatoimme valita mielestämme opetukseemme sopivimmat avut. Oppikirjattomuus teki vastuuviikosta opettajiensa näköisen." Olli Sarvilinna Sanna Metsälä

Sanna Metsälä

Sanna Metsälä

Sanna Metsälä

Sanna Metsälä