Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)"— Esityksen transkriptio:

1 Vapaa Ohjelmisto

2  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)  FOSS (Free and Open Source Software)

3 Mitä on Vapaa Ohjelmisto?  Käyttää ohjelmaa mihin tahansa tarkoitukseen.  Vapaus opiskella ohjelman toimintaa, ja soveltaa sitä. Vapaa pääsy lähdekoodiin on edellytyksenä tälle.  Vapaus levittää kopioita naapureillesi.  Vapaus parantaa ohjelmaa, ja antaa muutokset levitykseen, joten koko yhteisö hyötyy. Vapaa pääsy lähdekoodiin on edellytyksenä tälle.

4 Suljetun ja avoimen lähdekoodin ero  Suljetun lähdekoodin ohjelmistossa käyttäjä ei pääse käsiksi ohjelmiston lähdekoodiin. Mikäli ohjelmaan tulee vika, käyttäjä joutuu elämään sen kanssa.  Avointa lähdekoodia kehitetään jatkuvasti. Sitä ei nähdä sanan perinteisessä mielessä valmiina vaan prosessina.  Avoimen lähdekoodin ohjelmistotalot tekevät rahaa poistamalla virheitä ja kehittämällä uusia ominaisuuksia asiakkaille.

5 Vapaa Ohjelmiston ohjelmia  Open Office  Mozilla Firefox ja muut mozilla ohjelmat  Vlc player  Linux käyttöjärjestelmät


Lataa ppt "Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google