VIRTUAALIMATKA MAAILMAN YMPÄRI

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppimisen seuranta ja arviointi alkuopetuksessa
Advertisements

Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Harvialan koulu ja päiväkoti
S2-tiimin muistiinpanot
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Yksilölliset opetussuunnitelmat
KUVATAIDEPAINOTTEINEN ERITYISKOULU
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Tietotekniikan käyttö opetuksessa alakoulussa Tuukka Kivioja.
Kaustisen seutukunnassa on 29 erillistä perusopetuskoulua luokat perusopetuskoulua luokat 7-9 (yläasteet) 4 lukiota.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
KULOMÄEN KOULUN TEHO-HANKE
Hankkeiden hyvät käytännöt ja erilailla tekeminen toimintakulttuuriksi Keväinen kv-koulutuspäivä Tampereella Tiina Sarisalmi.
Katajanokka oppimisympäristönä Osallistavaa ja monipuolista opetusta omassa kaupunginosassa Tavoitteena on hyödyntää Katajanokkaa oppimisympäristönä monipuolisesti.
Yhteisöllisen ohr:n huomioitava
Ideaali luokkahuone Ressussa
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
MIKÄ ON TANDEM? Ammatillisia opintoja yläkoulun aikana Tekniikkaa ja teknologiaa Ensimmäisenä Suomessa peruskoulun & ammattioppilaitoksen opintoja yhdessä.
Tytöt teknologian taitajiksi
Kirkou – käynnistystilaisuus Maria Repo Helsingin kaupunginkirjasto.
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA. Mikä vaikuttaa oppimiseen? O Fyysinen oppimisympäristö ja opetusmateriaali O Motivaatio O Emootiot O Opettajan pedagogiset valinnat.
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Etäopetus pelittää verkossa Tampere ja Turku aktiviisina kehittäjinä Riitta Mäkelä-Metsälä | Antti Huttunen | Päivi Luoma.
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
Optima-oppimisympäristö opetuksessa ja oppimisessa Jyväskylän yliopisto.
JOUSTAVA ESI- JA ALKUOPETUS Seminaarin koulu Ojoisten Lastentalo
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus Leena Hiltunen Yliassistentti (OPE)
OPS 2016 Tulevaisuuden koulu – Opettajuus muutoksessa
Verkkokurssit tuunattuina mobiileiksi Lauri Pirkkalainen Konneveden lukio
7. osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen - Vapaus tuo vastuuta → sääntöjen, sopimusten ja luottamuksen merkitys kaikissa.
Verkkokurssit tuunattuina mobiileiksi Lauri Pirkkalainen Konneveden lukio
Kolmiportaisen tuen toimintatapaohjeet. Tuen järjestämistä ohjaavat periaatteet ”Opetukseen osallistuvalla on oikeus saada riittävää kasvun ja.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
RAHOITUSJÄRJESTELMÄN UUDISTAMINEN! OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS! SÄHKÖISET YO-KIRJOITUKSET! LUKIOVERKON HARVENTUMINEN! PEDAGOGINEN UUDISTAMINEN! TOIMINTAKULTTUURIN.
PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Joustava perusopetus eli JOPO. Saarijärven JOPO-luokka Aloitti toimintansa elokuussa 2011 Aloitti toimintansa elokuussa oppilasta
Vanhempien mielipiteitä
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Ainetyöryhmien työn aloitus
KYRÖSKOSKEN KOULUN PIENLUOKKA
KIRKONKYLÄN KOULUN PIENLUOKAT
Käänteinen opetus ja oppiminen – Miten ja miksi?
TET =Työelämään tutustuminen
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Vanhempainilta
Kohtaamisia pelimaailmassa
Hermolle-koulutus: suomen kielen ja kirjallisuuden opetus (25 op)
Mikä käsityön opetuksessa muuttuu?
Joustava perusopetus eli JOPO
Ympäristö- ja laiteriippu-mattomuus
TVT suomen kielen ja kirjallisuuden opetussuunnitelmateksteissä
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
IPPO-MALLI Toimintamalli opetuksen
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
TET =Työelämään tutustuminen
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Oppilaat ja opetussuunnitelma 2016.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

VIRTUAALIMATKA MAAILMAN YMPÄRI …on Raahen ja Vihannin yhteishanke teknologian tuomiseksi osaksi oppilaan arkea alkuopetuksesta lähtien. Suunnitteluvaiheessa mukana on ollut Honganpalon koulu Raahesta ja hanketoimintaa käynnistettäessä mukaan on tulossa alkuopetusryhmä myös Vihannin kunnasta. 20.2.2012

Honganpalon koulu Honganpalon koulu sijaitsee Saloisten alueella noin kuuden kilometrin päässä Raahen keskustasta. Koulussa on oppilaita noin 150. Koulussa toimii myös tehostetun tuen pienryhmä. Koulua ympäröivä luonto tarjoaa rikkaan ja monipuolisen oppimisympäristön. Koulun pihalta lähtevät hiihtoladut ja pururadat, jotka ovat vuodenajasta riippuen päivittäisessä käytössä.

Honganpalon koulun 1.luokka Honganpalon koulun ensimmäisessä luokassa on 29 oppilasta sekä mies- ja naisopettaja. Opetusta järjestetään joustavasti eri kokoisissa ryhmissä. Ryhmien koot ja kokoonpanot vaihtelevat opetettavasta aineesta riippuen. Pieni oppilasjoukko voi esimerkiksi opiskella toisen opettajan johdolla projektiluontoisesti tvt-välineillä.

Hankkeen tavoitteet Kehittää oppilaiden tvt-taitoja Hyödyntää teknologiaa opiskelussa Tehdä teknologiasta arkipäiväinen oppimisen väline Laajentaa oppimisympäristöä ulos luokkahuoneesta ja omasta lähialueesta etäopetuksen keinoin Rikastuttaa ja avartaa opetusta, jolloin oppilaat voivat oppia toisiltaan yhteistyössä oman luokan ja partneriluokkien kanssa Lisätä oppilaiden suvaitsevaisuutta ja tutustuttaa heidät eri kulttuureihin etäopetuksen keinoin

Käytännön esimerkkejä hanketyöstä Oppilaat tekevät pienryhmissä toisille oman luokan ja partnerikoulujen oppilaille oppimateriaaleja ja oppivat samalla käyttämään tietotekniikkaa ja multimediavälineitä. Esimerkiksi ympäristö- ja luonnontiedossa voidaan tehdä havainnollistavia kokeita, jotka oppilaat itse toteuttavat ja kuvaavat. Myös musiikkiesitysten ja liikunnassa vaikkapa peruslajitaitojen harjoitteiden kuvaaminen ja jakaminen verkossa on mahdollista. Yhteydenpito koulumaailman ulkopuolelle virtuaalisesti – kirkko, poliisi yms. Oppilaiden tutustuttaminen vastuulliseen toimimiseen verkossa ja virtuaalimaailmoissa aloitetaan turvallisessa lapsille tarkoitetussa ympäristössä (Petran Planeetta).

Hankkeen aikataulu Hanketyö on vasta aluillaan. Kevätlukukausi 2012: hankkeen suunnittelu ja valmistelu Partneriluokan saaminen Vihannista Tarvittavien tvt-välineiden hankkiminen Langattoman lähiverkon rakentaminen koululle Yhteydenpito verkossa partneriluokan kanssa Laaditaan lupalomake koskien verkko-opetusta ja oppilaiden töiden verkkotallennusta Alkukartoitus huoltajien ja oppilaiden tvt-taidoista sekä kiinnostuksesta käyttää teknologiaa opiskelun välineenä. Blogin tai kotisivun perustaminen hankkeelle Pienten tehtävien tekeminen verkkoon, olemassa olevien tehtävien hyödyntäminen Yhteistyön aloittaminen Petran Planeetta –virtuaalimaailman ylläpidon kanssa

Hankkeen aikataulu jatkuu 2012-2013: - Tvt-välineiden käytön lisääminen opetuksessa: digitaalisen kuvan tuominen tietokoneelle ja verkkoon, tekstin, kuvan ja videokuvan yhdistäminen - Virtuaalimaailmojen aktiivinen käyttö - Aktiivinen materiaalin tuottaminen verkkoon: oppilaiden tekemät projektit ja opetusvideopätkät, etäopetus - Olemassa olevien nettitehtävien hyödyntäminen, uusien nettitehtävien tekeminen - Oppilaiden siirtyessä alkuopetuksesta kolmannelle luokalle tehdään uusi kartoitus huoltajien ja oppilaiden tvt-taidoista sekä kiinnostuksesta käyttää teknologiaa opiskelun välineenä. - Alku- ja loppukartoituksen vertailu - Hankkeen onnistumisen arviointi ja tulosten jakaminen

Hankkeen yhdyshenkilöt Honganpalon koululla Mikko Hakkarainen 044-3286432 mikko.hakkarainen@raahe.fi Anne-Maria Tokola 050-5602101 anne-maria.tokola@raahe.fi