Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Advertisements

ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
Keskeisiä teemoja asiakaskohtaisissa esimiesvalmennuksissa
MYR:N TEHTÄVÄT 1.YHTEENSOVITTAA EU:n ja valtion rahoituksen kohdentuminen ohjelmaa rahoittaville viranomaisille (MYAK) MYAK:n tarkistus budjetin hyväksymisen.
LIIKUn kuntaristeily © SLU –alueet 2012.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
AIKA PARANTAA -toiminta esimerkkinä vertaistuotannosta Hanna Koppelomäki Aika parantaa –verkosto.
Projektisalkun hallinta
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
K E S K I - S U O M E N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Verkostot yhteistyön edistäjinä Uudenmaan yhteistyöseminaari Anna-Liisa Kiiskinen, KT,
Alkoholiteollisuuden ja järjestöjen vastakkainasettelu alkoholimainonnassa Toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
VTT TECHNICAL RESEARCH CENTRE OF FINLAND SYSTEEMINEN NÄKÖKULMA ASIANTUNTIJAYHTEISTYÖHÖN Systeemiälytapaaminen Kristiina Hukki.
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
HYVÄ-DIILI luonnos /pj HYVÄ DIILI –VERKOSTO Opso-järjestäjien hallitus /Luonnos SUOMEN OPPISOPIMUSKESKUSTEN.
Keski-Suomen järjestökentän koulutuksista, kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä Keski-Suomi talolla Jyväskylässä Keski-Suomen Järjestöareena.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Kuinka asiakasta palvellaan hyvin? Näkökulmia yritysten tarpeiden tunnistamiseen ja oppilaitosten palveluiden kehittämiseen Salla Koivunen, Edupoli.
Hyvinvointiteknologia kartoitus  Toteuttaminen  Tavoitteet  Tulokset Kati Tuokkola
Kuntainfra murroksessa -kokemuksia, näkemyksiä ja arvauksia yksityisen sektorin hyödyntämisestä laajamittaisessa teknisten palveluiden tuottamisessa Tero.
Johtamiskorkeakoulu Tay
Henkilöstöjohtaja Lasse Lintilä Valio Oy
AHOT Terveys-ja hoitoalan klusterissa
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö Onnistuvat opit –hankkeen valvoja.
Itämeri –strategia ja toimenpideohjelmat - mitä uutta odotettavissa Itä-Suomen EAKR – toimenpideohjelman seurantakomitean kokous Kajaani, Neuvotteleva.
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Tukea terveyskeskusten kehittämistyöhön Outi Elonheimo Dosentti, LKT, kehittämisasiantuntija Terveyskeskusten kehittämistyön katselmus, tiedotustilaisuus.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.
Kulttuurituottaja (yamk) opinnäytetyö: Seinäjoen kevytversio tilaaja- tuottajamallista Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimen haaveena on olla joustava, muuttuvaan.
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Imatran kaupungin organisaatiouudistus
Koulutuksen työelämälähtöisyyden hyvät ja huonot puolet AMOK: APE6/2005, KTM Ismo Koponen MO16,
1Kehittämiskeskus Tyynelä Kokemuksia kolmikantayhteistyöstä Lähipalveluseminaari, RAY-talo Seppo Sulkko.
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
OSKO –projekti Keski-Suomen työpajojen verkostoitumishanke itsearvioinnin näkökulmasta.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Sosiaalinen markkinointi Monikulttuurinen ehkäisevä päihdekasvatus Ohjausryhmän suunnittelupäivä
Miten vahvistamme Aarresaari-verkoston verkostoja? Eric Carver & Juha Sainio.
Järjestöbarometri 2014 Järjestöjohdon tilaisuus Scandic Park.
Katja Asikainen.  Hankkeen kesto: –  Hankkeen hallinnoija: Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys  tavoitteet: ◦ maakunnallinen järjestöstrategia,
JÄRJESTÖN JA JULKISEN YHTEISTYÖN PULMAT
Tervetuloa Innokylään
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Asiakaskuuntelut palveluiden kehittämisessä yöp
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
Arvioinnista arkipäivää
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
Merja Lyytikäinen ja Hanne Savolainen
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Liiketoimintasuunnitelma
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Kaupunkistrategian laadinta
Esityksen transkriptio:

Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko Sosiaalikehitys Oy

Pääteemat Lyhyt katsaus hankkeissa tapahtuvaan kehittämistoimintaan miten tähän päivään on tultu? Järjestöjen kehittämistyö kunnissa molemminpuolista hyötyä? Järjestöissä toteutettujen kehittämistyön tulosten juurruttaminen kuntakenttään hyviä käytäntöjä ja mahdollisia sudenkuoppia

Kehittämistyö Suomessa Pitkä historia ns. normikehittämisen aikaa kehittäminen on vahvasti osa arkityötä ja työ kehittyy sitä tehtäessä – vai kehittyykö? Suomen liityttyä EU:n jäseneksi käynnistyi hankekehittämisen aikakausi Kehittämishankkeista muodostui nopeasti uusi normi Hankkeiden kautta kehittäminen muuttui suhteessa aiempaan Aikataulut, selkeä alku ja loppu Rahoitus, RAY, läänit, TE-keskukset, yms. Projektityöntekijät, pätkätyöt Seuranta ja arviointi, ulkoinen näkemys tehdystä työstä

Järjestöjen kehittämistyö kunnissa ”Suomi on järjestöjen luvattu maa” Järjestökenttä on hyvin heterogeeninen Paljon pieniä kansalaisjärjestöjä sekä myös monia suuria valtakunnallisia keskusjärjestöjä Pienten järjestöjen rooli vaikuttamistoiminnan ja perinteisen kansalaistoiminnan ylläpitäjänä ja osallistajana vahva Suuret järjestöt omaavat samoja periaatteita, mutta ovat myös merkittäviä palveluntuottajia kunnissa kehittämistyön ja palvelutoiminnan eriyttäminen Järjestöihin on sitoutunut ihmisiä, joilla on halua, osaamista ja tahtoa Erittäin tärkeä lisäresurssi kuntien kehittämistyölle!

Järjestöjen kehittämistyö kunnissa Miksi kuntien ja järjestöjen välinen yhteistyö vaihtelee (määrä, laatu)? Yhteistyötä edistäviä ominaisuuksia aito tarve yhteistyölle hyvät aiemmat kokemukset, omat tai muiden asioiden henkilöityminen Yhteistyötä vaikeuttavia piirteitä järjestökentän heterogeenisyys, mitä voi tehdä ja kenen kanssa? aktiivisuus puolin ja toisin

Kehittämistyön tulosten juurruttaminen Miksi kehittämistyön tulosten juurruttaminen on tärkeää? Vastaisku hankekulttuurillemme – ei aina uutta hanketta hankkeen perään vaan aikaansaatujen tulosten juurruttaminen Kuntien perustyötä ei tehdä järjestöjen hankerahalla Hankkeen päätyttyä vastuu toiminnan jatkamisesta kunnalle Mitä järjestöissä toteutettavan kehittämistyön tulosten juurruttaminen kuntakenttään edellyttää? Aitoa yhteistyötä järjestöjen ja kuntatoimijoiden kesken Kehittämistyön toteuttaminen kuntakentässä, ei irrallaan ”todellisuudesta” Halua – sekä virkamiesjohdolta että poliitikoilta Tulosten osoittamisen merkitys

Kehittämistyön tulosten juurruttaminen

Juurruttamistyön prosessi

Juurruttamistyön kulmakivet Tunnistetaan kehittämistyöhön liittyvät hyvät käytänteet ja osataan soveltaa niitä paikallisesti Asetetaan selkeät ja realististen tavoitteet kehittämishankkeille Osataan arvioida kehitettävän toiminnan kustannuksia ja hyötyjä pitkän aikavälin näkökulmasta Ymmärretään nykyisen hankkeissa toteutettavan kehittämistoiminnan mahdollisuudet ja rajoitukset Selkeytetään kokonaisvastuun kantamista sekä kehittämistyön että tulosten hyödynnettävyyden osalta

Yhteenvetoa Järjestöissä lukuisia mahdollisuuksia ja resursseja, joita kuntakenttä voi hyödyntää, kunhan muistetaan vastavuoroisuus! Hankkeen aikaista työvoimaresurssia Koulutusta ja aineistoja Uudet toimintatavat ja henkilöstön osaamisen lisääntyminen yhteistyön tuloksena Järjestöt puolestaan saavat kehittämistyön kannalta olennaisen kumppanin ja ”kehittämistyön alustan” kunnista Aito ympäristö kokeiluhankkeille Uusia väyliä kansalaistoiminnan toteuttamiselle Vahvaa käytännön osaamista Realistiset reunaehdot kehittämistyölle Mitä voi tehdä, miten ja miksi?  juurruttamisen kulmakivet