Kriisiviestintä rikos- ja riita-asioiden sovittelussa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuinka henkilöstö otetaan huomioon organisaatiomuutoksessa
Advertisements

”Ikäjohtaminen” JHL-amk-verkoston yhteishanke Tapaaminen JHL:ssa Keskustelussa esille nostettuja näkökulmia
Jyväskylän kaupungin viestintä Vammaispalveluiden asiakasraati Emmi Hyvönen viestintäpäällikkö, perusturvapalvelut.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
1 Pohjois-Pohjamaan ELY-keskus / Markku Tervo Pohjoisen Suomen öljyntorjunnan yhteistyöryhmä , POHTO Avaussanat Markku Tervo, POP ELY.
Keskeisiä teemoja asiakaskohtaisissa esimiesvalmennuksissa
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
Entä jos jokin menee pieleen Kriisiviestinnän pikakurssi Ulpu Iivari
HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMAN LAATIMINEN

Vastuullisen varainhankinnan ammatilliset arvot ja periaatteet Pääsihteeri Pia Tornikoski
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Suunnitelmallisen työn työkalut ja avaimia menestykseen
Kodin ulkopuolinen väkivaltatyö ja verkostoitumisen merkitys Oulun seudulla VIA VIS –VÄKIVALTATYÖN HANKKEEN PÄÄTÖSSEMINAARI – Miten väkivallan tekijää.
Vapaaehtoistoiminnan laatu ja tukirakenne
Kauppakeskusturvallisuus - käyttäjät
Tuetusta itsearvioinnista Paletti-hanke
Toimintasuunnitelma = oma kehittymissuunnitelma
1 Verkostoyhteistyö – onnistumisen edellytyksiä ja pullonkauloja Työllisyysfoorumi Tampere-talo, Rondo sali HAUS kehittämiskeskus Oy Reija Linnamaa.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
S UOMEN P AINILIITTO RY Suomen Painiliiton tiedotusstrategia tiedotus- ja huomionosoitusvaliokunta.
Itseohjautuvuus ja yhteistoiminnallisuus
Viestintäsuunnitelma
Esimiesviestintä.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013/Tilastoraportti 17/20141 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
AMK:iden suomen kielen ja viestinnän opettajien työseminaari Oulussa Insinööriopiskelijoiden asiantuntijaesitysten palautteet lukuvuosina 2009–2011.
Sisäinen viestintä Eelis Aaltonen.
UusiKunta-selvityksen viestintä Henkilöstöryhmä Tiedottaja Sini Saares.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2011/Tilastoraportti 15/20121 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2011 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Kriisiviestintä Jouni Timlin, Jyrki Lesonen.
Opossum-projekti ja tiedotus
KIRKONPALVELIJAN TYÖNOHJAUS
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Hankepäällikön tehtävänkuva 8/2016. Soveltuva korkeakoulututkinto Eduksi luetaan: teknisen alan koulutus, esimies/tiiminvetovastuu-kokemus, kokemusta.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Lähde: Lööw, Monica (2002) Onnistunut projekti. Tietosanoma Oy. Helsinki. Tutkimuspäällikkö Jari Kaivo-oja PROJEKTIEN HALLINNASTA.
Palautetaidot ja opponointi Rinna Toikka. Opponoinnin tarkoitus Oppia lukemaan kriittisesti Laajentaa näkökulmaa Synnyttää tieteellistä keskustelua Auttaa.
Kriisiviestintä Anu Mustonen tulipalo homeongelmat doping ase- tai pommiuhka tonttikiista talonvaltaus väkivalta kuolemantapaus koe-eläimet plagiointi.
Arvojulistus Julkisen elämän normeja. 1. Epäitsekkyys Viranomaisten tulee tehdä ratkaisunsa pelkästään yleistä etua tavoitellen. Viranomaisen ei tule.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
Hallinnon kehittämisosasto - Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö 1 Julkisen hallinnon tietopolitiikan kohteita ja yhteentoimivuuden tasot (EIF)
Vaikuttava viesti Anu Mustonen
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Tuotteen dokumentointi
Menestyvä johtamisjärjestelmä valtioneuvostossa - periaatteet
Näin meillä viestitään - Xamkin työyhteisöviestinnän linjaus
OSUUSTOIMINNALLISEN YRITYSVERKOSTON JOHTAMINEN
K1091LI Tiedottaminen 3 op Oulun ammattikorkeakoulu
Miten kunta suhtautuu vaikuttamiseen?
Henkilöstöhallinnon käsikirja
Julkisen hallinnon metatietopalvelu
Tietoturvan soveltaminen käytäntöön
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2015
Vertaisvinkkejä hankkeiden hyvään viestintään
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
Ehdotus: sote-viestinnän strategiset painotukset 2017
Lihavuus laskuun Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta Kansallinen lihavuusohjelma Päivi Mäki
Talvityhyt-seminaari turvallisuutta - terveyttä - työkykyä -
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Kategoria Tehtävän hallinta Tiimityöskentely Tilanne -tietoisuus
Osallistumisen suunnittelun vaiheet ja tehtävät
Viestintäsuunnitelma
Kahdeksan edellytystä sujuvaan opinnollistamiseen
Keskustelukooste hyvien kehittämistyön edellytysten luomisesta
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Brändi sosiaalityössä
Projektin ohjaus, seuranta ja raportointi Riitta Rautava .
Esityksen transkriptio:

Kriisiviestintä rikos- ja riita-asioiden sovittelussa Rikosasioiden sovittelun neuvottelukunta 22.11.2013 Aune Flinck 14.1.2019 Esityksen nimi / Tekijä

Sovittelun yhdenmukainen viestintä- ja vaikuttaminen Yhdenmukaisella viestinnällä voidaan tukea sovittelupalveluiden kehittämistä vahvistaa yhteistyöverkoston vuorovaikutusta rakentaa yhteistyön ilmapiiriä toimijoiden välille ehkäistä päällekkäistä toimintaa ja korjata tiedottamisen puutteet yhdenmukaistaa lakien ja ohjeiden tulkintaa säästää henkilö- ja taloudellisia resursseja edistää väestön tietoisuutta sovittelupalveluista ja niiden merkityksestä 14.1.2019 Esityksen nimi / Tekijä

Kriisi ja erityistilanne Voi alkaa äkkiä tai kehittyä hitaasti. Tavallisesti suuronnettomuus tai poliittinen kriisi, epidemia, tietojärjestelmähäiriö tms. Usein väestössä ja tiedotusvälineissä kiinnostusta herättävä tilanne voi saada aikaan kriisin. Tilanteet voivat johtaa esimerkiksi julkisuuskriisiin tai maineen tai uskottavuuden heikkenemiseen, jos viestintä ja tilanteen johtaminen on huonoa. Huono viestintäkin voi olla kriisi. Kaikki erityistilanteet vaativat tehostettua johtamista ja viestintää. 14.1.2019 Esityksen nimi / Tekijä

Esimerkkejä sovittelun kriiseistä Sovittelun aikana tai jälkeen tapahtuva väkivallan teko tai onnettomuus. Sovittelun uskottavuuden menetys. Sovittelun toimijatahojen työntekijään tai sovittelijaan liittyvä, suurta julkisuutta herättävä tilanne. Sovittelutoimijoiden välinen tiedotusvälineitä kiinnostava konflikti tai henkinen tai fyysinen väkivalta, työpaikkakiusaaminen tms. Sosiaalisen median keskustelu voi synnyttää kriisin. 14.1.2019 Esityksen nimi / Tekijä

Esityksen nimi / Tekijä Kriisiviestintä Onnistuneella viestinnällä hallitaan ja selviydytään kuormittuneista ja kriittisistä tilanteista. Perustuu normaalioloissa luotuun suunnitelmaan ja vakiintuneihin toimintatapoihin sekä selkeisiin tehtävä- ja vastuujakoihin - viestinnän vastuut ovat erityistilanteissa pääsääntöisesti samat kuin normaalitilanteissakin. Kriisiviestintä on osa tilanteen johtamista. Sovittelun maine ja uskottavuus testataan. Erityistilanteessa viestinnän tulee olla nopeaa, tehokasta, laajamittaista. Tilanteen johtaminen ja hallinta edellyttää ennakoimista. 14.1.2019 Esityksen nimi / Tekijä

Esityksen nimi / Tekijä Viestinnän ja vaikuttamisen vastuu- ja tehtäväjako ja kriisiviestintäsuunnitelma Selkeä viestinnän työnjako ja eri toimijoiden tehtävänkuvat. Selkeät prosessit. Avoimuus, selkeys, nopea tiedon saatavuus ja ajantasaisuus. Tieto tavoittaa kohderyhmät ja on ymmärrettävää. Oikea, luotettava ja yhdenmukainen ja ristiriidaton tieto eri kohderyhmille, huhujen kumoaminen. Monikanavaista ja eri kieliryhmät huomioivaa. Kriisiviestintä rajoittaa erityistilanteiden laajentumista. Kriisitilanteiden ennakointi. Varautuminen ja valmistautuminen. 14.1.2019 Esityksen nimi / Tekijä

Sovittelun kriisiviestintäsuunnitelman laatiminen Rikos- ja riita-asioiden sovittelun viestintä- ja vaikuttamistyöryhmän laatima ehdotus viestinnän ja vaikuttamisen työnjaosta vaatii hyväksynnän ja vahvistamisen. Viestintä- ja vaikuttamistyöryhmä laatii sovittelun kriisiviestintäsuunnitelman, jossa selkiytetään kunkin toimijan viestinnällinen vastuu erityistilanteessa. Kriisiviestintäsuunnitelma esitellään nk:lle ja tuodaan hyväksyttäväksi. Kriisiviestintäsuunnitelman lähtökohtina ovat kunkin organisaation omat kriisiviestintäohjeet 14.1.2019 Esityksen nimi / Tekijä