PSYA11 Kandidaatintutkielma Kevät 2019 Samulin kandiaiheita

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
Advertisements

Psyykkinen itsesäätely
1 Digitarinat Ikäihmisten toimintakyvyn tukemisessa YTT Yliopettaja Ossi Salin Terveysteknologia & eHealth Helsinki.
TOSITIETOA Kannabis. Yleistä kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Tetrahydrokannabinoli eli.
Pro gradu –tutkielma 1 parityönä ohjattava laadullinen tutkielma lukuvuonna Ohjaaja: Mervi Ruokolainen
Ahdistuneisuushäiriöt vanhuusiässä Karjalatalo Avauspuheenvuoro Geriatrian ja psykiatrian el Eeva Hölttä.
Lapsiin kohdistuva seksuaalirikollisuus Suomessa Työskentely seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lasten ja nuorten kanssa Yliopistonlehtori Noora.
Valmistavan opetuksen lisätarve 2016, perusopetus perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori
20 Vaikuttavuustutkimukset osoittavat hoitojen hyödyn Ydinsisältö.
7. MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT TERVEYSTIETO 9. Apulanta Ilona.
Epäily herää – miten toimia? K-Sshp, Läheisväkivallan ehkäisyn kansallinen osaamiskeskus-hanke: koulutuspäivät Noora-Maria Ahl psykologi Marja.
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
MAAILMANKUVA, MAAILMANKATSOMUS, ELÄMÄNKATSOMUS. MITÄ TARKOITTAVAT KÄSITTEET: Maailmankuva Maailmankatsomus Elämänkatsomus.
© Kustannusosakeyhtiö Otava Heijastuspohja Tietoa ja tilastoja Suomen väestöstä.
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
Avoin tutkimusdata -tilaisuus
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Häiriöiden varhaistunnistus, hoidon porrastus ja viranomaisyhteistyö
Päivähoitoikäiset (10kk–6v) ikäryhmittäin
Konfliktialueilla traumatisoituneet lapset ja nuoret Suomessa
Ihmisen elinkaari Psykologia jpe.
14 Masennus on yleisin mielialahäiriö

Graduinfo Tutkimusaiheet: Peltonen
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Instagram.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Mikä Change Day? Change Day on työkalu kohti parempia palveluita
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Monipalveluasiakkaan palvelujen tiedolla johtaminen
Omppu-diplomi ja Omppu-kokoelma
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
TRAUMATERAPIA -TAKAISIN ELÄMÄÄN.
Tampere: Linnainmaan kouluikäiset lapsiperheet
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2016
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Pro gradu -tutkimuksen ohjausseminaarit
Somalialaisten naisten toimintaryhmä Osmos 2010 kevät / SYKSY
Äitien kokemuksia lasten huostaanotoista
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
Nuorten hoivaajien määrä, valistuneita arvauksia (mutta läpinäkyviä)
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Harjoituksen ohjaaminen
Mielenterveys- ja päihdepalvelujen jaosto: Psykoterapia-aiheesta Palkon suositukseksi
SEURAKUNTAVAALIT 2018.
OULUN NORMAALIKOULUN TAKSVÄRKKIKOHTEET
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
Elina Vierikko Saija Helmi
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
Oma roolini osallistajana ja vuorovaikuttajana
PSYA11 Kandidaatintutkielma
Harjoituksen ohjaaminen
Tilastoja Vantaalta ja muista kaupungeista
Opinnäytteiden sähköinen arkistointi yliopistoissa
Mitä jokaisen ammattilaisen tulee osata ja tietää nepsystä?
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
Kumppaniksi Voimavarat työssä vertailu
Teollisen suunnittelun vaikuttavuus
Ikäihminen ja perhe muutoksessa Viides tapaaminen
Kuntoutusuudistus - miten tästä eteenpäin
Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Nuorten kuuleminen Valtakunnallisen nuorisotyön ja –politiikan ohjelman valmistelu Materiaalin tuottaneet 1. vuosikurssin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat.
Esityksen transkriptio:

PSYA11 Kandidaatintutkielma Kevät 2019 Samulin kandiaiheita Samuli Kangaslampi, PsM, väitöskirjatutkija samuli.kangaslampi@uta.fi

Viitekehys ja aihepiirit Mielenterveyspsykologia Toistuvat traumaattiset kokemukset Sosiaaliset taustatekijät, perheen merkitys Erityisen haitalliset kokemukset (vankeus, pakolaisleiriolosuhteet, läheisten kuolema) Resilienssi ja mielenterveysoireet traumoja kokeneilla Masennuksen ja traumaperäisten oireiden mittaaminen Kehityspsykologia ja kognitiivinen psykologia Lasten varhaisimmat muistot Joku muu, mikä?

Aineisto 1: Moninkertaisesti traumatisoituneet nuoret Suomessa Kerätty osana narratiivisen altistusterapian vaikuttavuuden tutkimusta Tampereen, Turun ja Helsingin seuduilla Lapsia ja nuoria, jotka altistuneet moninkertaiselle traumalle sodan tai perheväkivallan yhteydessä ja kärsivät traumaperäisistä stressioireista Lähtömittauksissa 50 lasta ja nuorta, data kerätty 2015-2018 Kerätty runsaasti taustatietoja ja tietoja koetuista traumoista, tietoja PTSD- ja masennusoireista, psyykkisestä hädästä ja ongelmista sekä resilienssistä Mittauksia tehty vielä hoidon puolivälissä, lopussa ja pienemmälle osalle 6 kk seurannassa

Aineisto 2: Itäafrikkalaiset pakolaiset (epävarma) Aineisto kerätty osana Centre for Victims of Torturen psykososiaalisen tuen ohjelmaa Keniassa useiden vuosien aikana 2016 saakka Aikuisia pakolaisia Itä-Afrikasta, lähinnä Kongosta ja Somaliasta, jotka nyt Nairobissa ja Dabaabin pakolaisleirillä Alkumittauksessa n = 2802: 1025 Dabaabissa ja 1777 Nairobissa Tietoa kerätty taustatekijöistä, etenkin perheolosuhteista, erityisistä traumakokemuksista sekä fyysisistä oireista, PTSD-, ahdistus- ja masennusoireista ja toimintakyvystä Neljä mittauskertaa, joiden avulla seurattu tarjottujen palveluiden vaikutusta Vielä hieman epävarmaa, saadaanko lupa hyödyntää aineistoa kanditutkielmille

Aihepiirejä / tutkimuskysymyksiä (aineistot 1 ja 2) Sosiaalisten taustatekijöiden, perheen ominaisuuksien, menetysten, ja/tai tiettyjen traumakokemusten yhteys resilienssiin ja/tai mielenterveysoireisiin (molemmat aineistot) Traumaperäisten stressioireiden tai masennusoireiden yleisyys, faktorirakenne tai muu analysointi (Aineisto 2)

Aineisto 3: Suomalaislasten varhaisimmat muistot (Sulava) Aineisto kerätty edellisen kandiseminaarin yhteydessä keväällä 2018 tamperelaisilta alakouluilta 184 3.-6.-luokkalaista lasta kuvannut varhaisimman muistonsa ja jonkin muun varhaisen muiston Kysytty lisäksi ikä, sukupuoli sekä kysymyksiä onnellisuudesta ja masennusoireita Halutessaan innokkaat kanditutkijat voisivat myös laajentaa aineistoa Gazan saarto vuodesta 2007 (tavaroiden ja ruuan viennin rajoitus) Gazan sodat: 2008-2009, 2012, 2014

Aineisto 3: Suomalaislasten varhaisimmat muistot (Sulava) Aineisto kerätty edellisen kandiseminaarin yhteydessä keväällä 2018 tamperelaisilta alakouluilta 184 3.-6.-luokkalaista lasta kuvannut varhaisimman muistonsa ja jonkin muun varhaisen muiston Kysytty lisäksi ikä, sukupuoli sekä kysymyksiä onnellisuudesta ja masennusoireita Halutessaan innokkaat kanditutkijat voisivat myös laajentaa aineistoa Gazan saarto vuodesta 2007 (tavaroiden ja ruuan viennin rajoitus) Gazan sodat: 2008-2009, 2012, 2014

Aihepiirejä / tutkimuskysymyksiä (aineisto 3) Eroavatko, ja jos miten, lasten raportoimat varhaisimmat muistot heidän muista vanhoista muistoistaan? Toimiiko masennusmittari suomalaislapsilla, millainen on esimerkiksi sen faktorirakenne ja miten se suhtautuu muilla tavoin mitattuihin arvioihin onnellisuudesta ja mielialasta? Gazan saarto vuodesta 2007 (tavaroiden ja ruuan viennin rajoitus) Gazan sodat: 2008-2009, 2012, 2014

Keksi itse Voin ohjata kandin tai kaksi myös itse keksitystä aiheesta erityisen motivoituneille kanditutkijoille Aineisto tällöin joko jo saatavilla oleva, esimerkiksi Yhteiskuntatieteellisestä tietoarkistosta itse kerätty, kokeellisesti tai kyselyn muodossa Aiheen tulisi liittyä mielenterveyspsykologiaan, kehityspsykologiaan, kognitiiviseen psykologiaan, interventioihin Alueita, joista osannen ohjata: trauma, PTSD, masennus, psykoosit, terapia, lapsuus ja nuoruus, kognitiot, muistot, väkivalta, päihteet / lääkkeet Gazan saarto vuodesta 2007 (tavaroiden ja ruuan viennin rajoitus) Gazan sodat: 2008-2009, 2012, 2014