Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TOSITIETOA Kannabis. Yleistä kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Tetrahydrokannabinoli eli.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TOSITIETOA Kannabis. Yleistä kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Tetrahydrokannabinoli eli."— Esityksen transkriptio:

1 TOSITIETOA Kannabis

2 Yleistä kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Tetrahydrokannabinoli eli THC on päihtymisen kannalta merkittävin kannabinoidi Kotikasvatus hyvin yleistä Muodot Marihuana, Hasis, Hasisöljy sekä lääkekannabis TOSITIETOA

3 Huumausainelaki (373/2008) Huumausaineen tuotanto, valmistus, tuonti, vienti, kuljetus, kauttakuljetus, jakelu, kauppa, käsittely, hallussapito ja käyttö on kielletty. Käyttörikos on lievin huumausainerikos, jota on esim. kannabiksen käyttö tai pienen määrän hallussapito. Huumausainerikos seuraa kannabiksen kasvattamisesta, maahantuonnista tai antamisesta ilmaiseksi kaverille. Huumeiden käytöstä ensi kertaa kiinni jääneille 15–17- vuotiaille nuorille tulisi järjestää puhuttelutilaisuus, jossa on nuoren lisäksi mukana huoltaja, sosiaaliviranomainen, syyttäjä ja poliisi. Puhuttelun jälkeen tehdään yleensä syyttämättäjättämispäätös eli nuori ei saa rangaistusta. Mikäli nuori ei saavu puhutteluun tai ilmenee jotain muita seikkoja, nuori voi saada sakkorangaistuksen.

4 TOSITIETOA Nuorten kannabiksen käyttö

5 TOSITIETOA Kannabiksen vaikutukset Toivottuja vaikutuksia halutaan päihtyä ja lajikkeesta riippuen joko rentoutua tai saada energiaa lievät aistiharhat ajantajun häiriintyminen assosiaatioiden korostuminen yhdessäolo, seurallisuus Ei-toivottuja vaikutuksia ahdistus, paranoia paniikkikohtaukset sekavuustilat ja harhaisuus masentuneisuus huimaus, pyörtymiset huono olo psykoottinen häiriö

6 TOSITIETOA Kannabiksen pitkäaikaisen käytön haittoja kognitiivisten kykyjen esim. muistin ja oppimisen heikkeneminen lisää akuutin psykoosin riskiä yhteys skitsofreniaan masentuneisuuden, ahdistuneisuuden ja mielialahäiriöiden riski kasvaa hedelmällisyyden heikkeneminen seksuaalisen halukkuuden heikkeneminen (etenkin miehet) Riippuvuus, etenkin psyykkinen

7 TOSITIETOA Kannabiksen lääkekäyttö Katukaupan kannabis ei ole lääkekannabista Lääkekannabisvalmisteen käyttö aloitetaan vasta mikäli muut mahdolliset hoitomuodot osoittautuvat tehottomaksi. Kannabiksen ainesosien on todettu vaikuttavan hyödyllisesti muun muassa MS-taudin lihasjänteyden häiriöiden hoidossa sekä pitkittyneissä kiputiloissa. Suomessa kannabishoidon piirissä on vain satakunta potilasta. Lääkekannabis voi olla suusuihkeina, kapseleina, rouheina tai silmätippoina.

8 TOSITIETOA Tiesitkö myös… Kannabista ei käytetä alkoholin sijaan vaan usein sen kanssa. Humalajuominen jopa yleisempää kannabiksen käyttäjien keskuudessa. Kannabis ei yleensä ole portti kovempiin huumeisiin. Suurin osa kannabiksen käyttäjistä on kokeilijoita, joilla käyttö jää muutamaan kertaan. Kannabis ei ole puhdas luonnontuote. Hasikseen lisätään usein haitallisia jatkeaineita ja muutenkaan luonnontuote ei ole synonyymi haitattomalle.


Lataa ppt "TOSITIETOA Kannabis. Yleistä kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Tetrahydrokannabinoli eli."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google