Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2016

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2016"— Esityksen transkriptio:

1 Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2016
Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi talous- ja hallintopäällikkö Tommi Ruokonen varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Kirsi Huhtala-Reinikka

2 Yleistä Tampereen seudun päiväkotihoidon palvelujen ja kustannusten vertailussa selvitettiin kunnan järjestämän päiväkotihoidon kustannuksia sekä lasten ja henkilöstön määriä vuonna 2016. Seudun kustannuslaskennan laajuus ja sisältö määriteltiin yhdessä kuntien varhaiskasvatuksen asiantuntijoiden kanssa seututapaamisessa Määrittelyt ja mittarit ovat pääosin edellisen vuoden kaltaiset. Hinnoissa ei ole mukana varhais- ja eläkemenoperusteisia maksuja.

3 Kunnallisten päiväkotien laskennallisten lasten määrä
Lasten määrä tilastoidaan tilanteen mukaan jaottelulla: alle 3 -vuotiaat (osa-aikahoito, kokopäivähoito) 3-6 -vuotiaat (osa-aikahoito, kokopäivähoito) erityistä tukea tarvitsevat lapset (alle 3v. ja yli 3v. jaottelulla) esiopetuksessa olevat lapset Laskennalliset lapset lasketaan seuraavilla kertoimilla: alle 3-vuotiaat, kokopäivähoito: kerroin = 2 alle 3-vuotiaat, osa-aikahoito: kerroin = 2 yli 3-vuotiaat, kokopäivähoito: kerroin = 1 yli 3-vuotiaat, osa-aikahoito: kerroin = 0,54 erityistä tukea tarvitsevien lasten määrä lisätään summaan, sen lisäksi, että he ovat luvuissa jo omilla ikä- ja hoitoaikakertoimillaan. Parhaimmillaan heidän kerroin nousee kolmeksi. osa-aikahoidoksi lasketaan, mikäli varhaiskasvatusta annetaan 0-85 h/kk ja Vesilahdella 0-90 h/kk sekä enintään 10 pv/kk ja ainoastaan esiopetusta saavat lapset Kertoimia käytetään myös ikäpainotetun hoitopäivän laskennassa ja ne perustuvat päivähoitoasetukseen 1973 / §.

4 Päiväkotihoitoon sijoitettujen lasten määrä vuonna 2016

5 Päiväkotihoitoon sijoitettujen alle 3-vuotiaiden lasten määrä vuonna 2016

6

7

8

9

10

11

12

13 Kustannukset laskennallista lasta kohden vuonna 2016
Kustannukset ovat koko vuoden kustannuksia, mutta jakajana on lasten määrä yhtenä päivänä (30.11.). Esiopetuksen toimintatiedot ja kustannukset sisältyvät vertailuun siltä osalta, kun esiopetus on järjestetty päiväkodeissa. Tampereella, Nokialla ja Ylöjärvellä esiopetus järjestetään kokonaan varhaiskasvatuksen alaisena toimintana. Kangasalalla ja Orivedellä esiopetusta järjestetään sekä varhaiskasvatuksen että perusopetuksen alaisena toimintana. Lempäälässä, Pirkkalassa ja Vesilahdella esiopetus järjestetään pääsääntöisesti perusopetuksen alaisena toimintana. Orivedellä siivouskulut sisältyvät tilavuokraan.

14

15

16

17 Ikäpainotetun toteutuneen hoitopäivän hinta vuonna 2016
Kustannukset ovat koko vuoden kustannuksia. Henkilöstökustannuksissa jakajana on käytetty toteutuneita (ikäkertoimilla painotettuja) hoitopäiviä koko vuoden ajalta. Kaikissa muissa kustannuksissa jakajana on käytetty toteutuneita hoitopäiviä koko vuoden ajalta.

18

19 Kunnallisen päiväkotihoidon asiakasmaksutulot lasta kohden 2014-2016

20 Kunnallisen päiväkotihoidon ateria- ja puhtaanapitokustannukset laskennallista lasta kohden 2016

21 Päiväkotihoidon kokonaiskustannusten muutos 2015-2016

22 Päiväkotihoidon kustannusten muutos laskennallista lasta kohden 2015-2016

23

24 Kiitos!


Lataa ppt "Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2016"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google