Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opinnäytteiden sähköinen arkistointi yliopistoissa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opinnäytteiden sähköinen arkistointi yliopistoissa"— Esityksen transkriptio:

1 Opinnäytteiden sähköinen arkistointi yliopistoissa

2 Pääsääntöisesti kaikilla yliopistoilla:
Arkistointikappale on painettu versio. (Arkistolaitos määrää arkistolain mukaan myös viranomaisten pysyvästi säilytettävien asiakirjatietojen säilytysmuodosta. Asiakirjatietojen pysyvä säilyttäminen yksinomaan sähköisessä muodossa edellyttää siten aina arkistolaitoksen päätöstä.) Sähköinen versio talletetaan tietokantaan, johon on rajattu pääsy esim. vain yhdeltä kirjaston koneelta tai intranetistä. Opiskelijan niin halutessa työ voidaan julkaista sähköisesti julkisilla verkkosivuilla. Käsittelyprosessi monessa yliopistossa jo sähköinen.

3 Aalto: on siirtymässä sähköisen asioinnin järjestelmä eAgen käyttöön.
Kandintyöt kootaan, tarkastetaan ja arkistoidaan jo nyt sähköisesti viidessä koulussa. Luettavissa vain intran kautta. Opiskelijan luvalla julkaistaan myös verkossa. Graduissa ollaan siirtymässä samaan sähköiseen malliin kuin kandintöissä. Gradut arkistoidaan paperimuodossa.

4 Hanken: Helsingin yliopisto:
Prosessi on sekä sähköinen että paperinen. Kirjasto arkistoi molemmat versiot. Opintotoimisto vie sähköisen version plagiaatintunnistusohjelmaan. Suunnitelmissa siirtyä kokonaan sähköiseen tarkastusprosessiin. Helsingin yliopisto: Työryhmä pohtii sähköisten gradujen käsittelyprosessia, julkaisua ja arkistointia sekä plagiaatintunnistusta. Harkitaan siirtymistä sähköisiin kirjastokappaleisiin. Arkistoinnin vastuut työn alla organisaatiomuutoksen vuoksi. Toistaiseksi gradut arkistoidaan myös paperisena.

5 Itä-Suomen yliopisto:
Sähköiset gradut vuoden 2012 alusta. Tavoitteena saada myös arkistointi sähköiseksi. Opiskelija voi antaa luvan avoimessa verkossa julkaisuun. Muussa tapauksessa työtä voi lukea muutamalta kirjaston päätteeltä. Jyväskylän yliopisto: - Laitokset saavat itse päättää, säilyttävätkö painettuna vai sähköisesti. Kirjaston yhdeltä koneelta pääsee sähköiseen gradu-arkistoon.

6 Lappeenrannan teknillinen yliopisto:
Lapin yliopisto: Työryhmä pohtii gradujen ohjaamis- ja julkaisukäytäntöjä ja laatii ohjeet mm. sähköisestä julkaisemisesta. Lappeenrannan teknillinen yliopisto: Sähköisen prosessin pilotointi käynnissä. Mikäli se laajennetaan pysyväksi käytännöksi, siihen tullaan yhdistämään plagiaatintunnistus. Sähköinen arkistointi selvitettävänä, työt arkistoidaan vielä paperisena.

7 Tampereen teknillinen yliopisto
Oulun yliopisto Gradujen osalta on käytössä sähköinen tarkastaminen, hyväksyminen, julkaisu ja arkistointi. Työ lähetetään Laturi-järjestelmän kautta tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi. Samalla tehdään Urkund-tarkistus. Kun työ on hyväksytty, se julkaistaan ja se siirtyy myös yliopiston arkistoon. Opiskelijan luvalla työ tulee saataville myös avoimeen verkkoon. Tampereen teknillinen yliopisto Työ voi olla painettu tai sähköinen. Diplomityöt arkistoidaan tiedekunnissa paperisena. Sähköisen version voi tallettaa kirjaston julkaisuarkistoon.

8 Tampereen yliopisto Vaasan yliopisto
Opiskelijan luvalla julkaistaan verkossa. Kirjasto arkistoi gradut paperisena versiona. Vaasan yliopisto Gradut arkistoidaan sähköisessä muodossa tiedekirjasto Tritonian tietokantaan. Opiskelija vie työn järjestelmään ja opintohallinto kuittaa sen julkiseksi. Lisäksi jätetään paperiversio tarkastusta varten ja kirjastolle. Plagiaatintunnistusjärjestelmä otetaan käyttöön vuoden 2014 alusta.

9 - Gradut mahdollista säilyttää sähköisenä.
Åbo Akademi - Gradut mahdollista säilyttää sähköisenä. Sekä kandityöt että gradut säilytetään myös paperisena. Kirjasto hoitaa arkistoinnin.


Lataa ppt "Opinnäytteiden sähköinen arkistointi yliopistoissa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google