Taloudellisesta arvioinnista

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Advertisements

Miten talouspolitiikkaa tehdään? Miten kansantaloutta? •ymmärretäänymmärretään •ennustetaanennustetaan •ohjataanohjataan.
Hypermedian perusteet, Sami Hautakangas, TTKK, Hypermedialaboratorio Oppimisympäristöjen suunnittelusta © Sami Hautakangas, Hypermedialaboratorio.
Innovaatiokulttuuri Innovaatio = uudennos
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Opetuksen laadun rakenteet Mikko Mäntysaari
Mikä on paremmin kun hanke päättyy 2016? Mikä on muuttunut 2018 kun hankkeen päättymisestä on kulunut vuosi? Missä partneriryhmän ulkopuolella tuotteet.
Prosessiosaaminen - prosessiosaajaksi
Markus Söderlund Kanuuna-seminaari, Tampere Miksi ja miten nuorisojärjestöjen työtä kannattaa arvioida? #nuorisojärjestöt #laatu #arviointi #palaute.
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Sosiaalinen media sosiaali- ja terveysalalla
Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina
Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Miten synnytän radikaaleja innovaatioita ”Fuzzy Front End clarified”
Miten talouspolitiikkaa tehdään? Miten kansantaloutta ymmärretään ennustetaan ohjataan.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
- vastaajina lehden tilaajatalouksien lukijoita - nettikysely, Digium Enterprise - vastaajia n. 200/tutkimuskierros - taustaryhminä mm. sukupuoli ja ikä.
Kuntapajaseminaari Kuntarajat ylittävä yhteistyö, case Jyväskylä – Muurame - Jämsä -Harri Halttunen, hankepäällikkö-
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Leena Björkqvist TeiniMinno –esiselvityshanke 2014 Arviointisuunnitelma Leena Björkqvist, Metropolia AMK TeiniMinno –esiselvitys arvoidaan suhteessa.
Terveysvaikutusarviointi kaikessa päätöksenteossa Jouni Tuomisto, Mikko Pohjola YMAL.
Kulttuurin ja luovan alan T&K-projektien sisäisen arvioinnin kehittäminen Metropolia Ammattikorkeakoulussa Robert Arpo
EKOPAJA Consulting Esite palveluista EKOPAJA Consulting EKOPAJA Consulting on perustettu ideoimaan uusia tehokkaita ja ympäristöystävällisiä.
Yhteistyö ensihoidossa Lapin ja Länsi-Pohjan sote-seminaari, pohtimolampi Vesa Kauppinen, vastaava sh, operatiiviset toiminnot.
Opetusteknologioista Mikko Myllymäki. Tekniikkalähtöisyys vs. tarvelähtöisyys TeknologiaOpetus Miten voitaisiin käyttää.
Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Arna.
TURVALLISEN TOIMINNAN MALLI ILMAILUKERHOILLE TTM 11 |
OSKO –projekti Keski-Suomen työpajojen verkostoitumishanke itsearvioinnin näkökulmasta.
Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry Hyvinkään kaupunki Lohjan Kaupunki Porvoon kaupunki Nuorisotutkimusseura Monialaisten yhteistyöverkostojen kehittämishanke.
”Innovaatio- tapahtuma”- TAPAHTUMAN NIMI? Hannu Hämäläinen
Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu
Dokumentointipohjat 1-5 milj. € hankkeiden hankearviointiin (kevennetty vaihtoehto word-arviointikehikolle) JulkICT 10/2016.
Sakari Kainulainen Sakari Kainulainen, Pasilan kirjasto EPÄITSEKKYYDEN MAHDOLLISUUDET Suomalaiset ovat muuttumassa arvomaailmaltaan.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Vaikuttavuuden arviointi
Liiketoimintaprosessit ja MS Visio 2013
JÄRJESTÖN JA JULKISEN YHTEISTYÖN PULMAT
Innokylän Roadshow Turku
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Lotta Jaakkola Ampumaharrastusfoorumi
Lean Canvas palveluiden suunnittelun ja kehittämisen apuvälineenä
Ydinviestit Ihmiset pärjäävät paremmin arjessa, kun heillä on riittävät voimavarat toimia ja ottaa vastuuta elämästään. Ammattihenkilöt tarvitsevat mahdollisuuden.
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Kuntoutuksen Living Lab suomalaisen yhteiskunnan vahvistajana
Tervetuloa Innokylään
Bayes-päättelyn kertausta
Yritystukien vaikutuksista
Liiketoimintaprosessit ja MS Visio 2010
Mittarit – mitä ja miten mitata
<Hankkeen nimi>
Yhteiskehittäminen Innokylässä
Väliaikaisten koulureittien turvallisuus Hanke-esittely
Arvioinnista arkipäivää
Merja Lyytikäinen ja Hanne Savolainen
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
OTE maakunnassa -Polut kuntoon
Työkykykoordinaattorikoulutus Kehittämistehtävien arviointi
Jari Porrasmaa (STM) Konstantin Hyppönen (KELA)
Kuntien ja kuntayhtymien talous, mrd. € (painelaskelman mukaan)
Satakunnan polut hoitoon ja kuntoutukseen Kärkihanke: Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) / STM Vertaisoppimispäivät Oulu
HENKILÖSTÖTUOTTAVUUDEN PERUSTEET
Rovaniemen omaisten työryhmä
Avainresurssit ja kyvykkyydet
Laatukriteeripuu – asiakastarpeen jäsentely – (CTQ tree)
Esityksen transkriptio:

Taloudellisesta arvioinnista Kun haetaan kannattavinta vaihtoehtoa tai todennetaan toiminnan hyödyllisyyttä suhteessa sen kustannuksiin Olennaista kysyä ensin, miksi taloudellista arviointia halutaan toteuttaa, kenen näkökulmasta ja millaisin resurssein Kaikkea voi arvioida, mutta ei tarvitse Mikään malli ei ole täydellinen Paras mittari: järkevä, yksinkertainen, ymmärrettävä, hyödyllinen, uskottava, läpinäkyvä, näyttöön perustuva… Innovaatiot keino uudistaa ja parantaa ja myös säästää Investointi ei ole pelkkä kuluerä Benchmarkkaus Etunimi Sukunimi 2.1.2019

Innokylän innovaatiot ja taloudellinen arviointi Uskomme, että innovaatiot ovat keino uudistaa ja tehdä paremmin, miksei siis myös taloudellisesti järkevästi? Jaettu tieto antaa mahdollisuuden myös muille miettiä, miten oma toiminta on toteutettu Tieto kiinnostaa myös muita (toimijat, rahoittajat, yhteistyökumppanit, asiakkaat jne) Etunimi Sukunimi 2.1.2019

Mahdollisuudet on monet Aloita pienestä: paljonkos se meidän budjetti olikaan? Level 2: Toimintamallin tai käytännön prosessin kustannukset irrotettuina hankkeen muista kuluista (ja yhdistettynä arvioituihin tuloksiin, olivat ne sitten euroja, hymiöitä tai kokemuksia) Vertailu muihin vastaaviin prosesseihin Etunimi Sukunimi 2.1.2019

Pökköä pesään ja tutkimusapulainen: Kustannus-hyötyanalyysi Kustannus-hyöty Kustannus-vaikutus Kustannusvaikuttavuus Kerrostumat Yksikön ja organisaation säästöt, paikallistalous, alueellinen ja kansantaloudellinen taso Näkökulmat Asiakas, organisaatio, systeemi, yhteiskunta Etunimi Sukunimi 2.1.2019

Pohtimisen arvoista ns. yhteiskunnallisesta lisäarvosta Näkökulmat: kuka hyötyy Onko kaikki aikaansaatu positiivista? Ulkoisvaikutukset Ns. deadweight – vaikutus Muiden tekijöiden vaikutus Vertailukohta: ei aina yksinkertaista! Vältä muutostarinan ”banalisointia” Etunimi Sukunimi 2.1.2019

Mistä aloitan: esimerkkinä Kesäreppu Etunimi Sukunimi 2.1.2019

Tule mukaan! Kaikille avoin Taloudellisen arvioinnin menetelmäverkosto Innokylässä: https://www.innokyla.fi/web/verkosto1218507 Etunimi Sukunimi 2.1.2019