Ruokatrendit.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Urheilijan ravitsemus
Advertisements

HIILIHYDRAATIT.
Diabetes.
Työskentely kuumassa KESÄKUU. Helle kuormittaa elimistöä erityisesti fyysisessä työssä Elimistö kuivuu, jos hikoilussa mene- tettyä nestettä ei korvata.
 Huipulle tähtäävän urheilijan tulee kiinnittää ruokavalioon yhtä paljon huomiota kuin harjoitteluun ja lepoon -> Urheilija pysyy terveenä, jaksaa harjoitella,
Syöpätaudit. Yleistä syöpätaudeista  VUOSITTAIN UUSIA TAPAUKSIA YLI  N KUOLEE VUOSITTAIN SYÖPÄÄN  Suomen syöpärekisterin syöpätilastot.
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
Ravintoaineet Proteiinit Hiilihydraatit Rasvat Vitamiinit Kivennäisaineet Suositeltava määrä saadaan syömällä monipuolista ruokaa ! 12. Ravitsemus.
OVERdrive ™.  OVERdrive auttaa maksimoimaan kestävyyden kovissa fyysisissä suorituksissa, koska se lisää energiantuotantoa ja nopeuttaa suorituksista.
Juomat aktiivisen elämäntavan tukena -opetuspaketti asiantuntijat Leena Valta ETyo ja Anna Ojala ETM.
Lihavuuden hoito L-PSHP:SSÄ  Alueellinen diabeteskoulutus.
9. KUNTOA KANNATTAA KEHITTÄÄ TERVEYSTIETO 7. Pohdi : Mitä hyötyä on koululiikunnasta?
14. Aminohapot ja valkuaisaineet  Aminohapon rakenteessa on sekä aminoryhmä -NH 2 ja karboksyyliryhmä –COOH  Aminoryhmä on yleensä liittynyt karboksyyliryhmän.
Ravinto. Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini.
MAAILMANKUVA, MAAILMANKATSOMUS, ELÄMÄNKATSOMUS. MITÄ TARKOITTAVAT KÄSITTEET: Maailmankuva Maailmankatsomus Elämänkatsomus.
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
Keskustele kaverin kanssa:
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
Perustettu vuonna 1927.
2. Solun hienorakenne.
5 Ravinto Energiaravintoaine Suojaravintoaine
SYÖMISHÄIRIÖ Janne, juho, pate ja nico.
Harjoituksia II.
Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa Hi1
Metabolinen oireyhtymä
Liikunta+ravinto.
Rintasyöpä.
Avoketjuisen rakenteen lisäksi monosakkaridit esiintyvät heterosyklisinä rengasrakenteina, joissa karbonyyliryhmän happi on osa rengasrakennetta.
Energiaa tarpeeseen mutta ei tarpeettomasti
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2012
Ravitsemus Ruoansulatuselimistö (Terve 4) Ravintoaineet (Terve 1)
Nuuska
diabetes mellitus tai sokeritauti
TÄSMÄHYVINVOINTI JA ERILAISET RUOKAVALIOT – MISTÄ ON KYSYMYS?
Ruokatrendit.
Varjostus Oppia ikä kaikki tarjoaa verkoston jäsenille mahdollisuuden varjostaa kollegaa toisessa oppilaitoksessa. Varjostus on vertaisoppimisen menetelmä.
Kuikka.
Tietoturva.
OHJEITA TUTKIELMAN ESITTELYYN AC-ISTUNNOSSA
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Syö aivosi virkeiksi™ -tyhykoulutus
Sihteeri toimiston asiantuntijana -teemapäivä
Silmäluomileikkaus Cityklinikka - silmäluomileikkaus
Case: ”Ruoka-listalla kaali-kääryleitä”
Veget ja hiilet haltuun pk-ruokapalveluyrityksissä –hanke Kick off
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Lukutaito ja syrjäytyminen
Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Tiedotustilaisuus Anu Olkkonen-Nikula, I&O kärkihankkeen muutosagentti.
X-breikki: LIIKKUVA AMIS SAKU ry.
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 1
Olet todella väsynyt ja turhautunut……
OSA V VAKUUTUKSET. OSA V VAKUUTUKSET Vakuutus luottamukseen perustuva sopimus asiakkaan ja vakuutusyhtiön välillä vakuutussopimuksen sisältö selviää.
Ruokaoppia.
Tietopaketti kompostointipuiston vierailun jälkeen
Kouluttajan rooli SPR:n valmiudessa
SYÖPÄSAIRAAN RAVITSEMUS.
A2-kieli-info.
Finnamyl Oy Investointi perunaproteiinin erotukseen
Terveyden ja sairauksien historian tutkimista
Ajanhallinta opiskelussa
OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!
Opintopsykologi Katja Hietanen
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Minun hyvinvointi Eva Rönkkö
NUOREN JÄÄKIEKKOILIJAN RAVINTO
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Hyvä ruokavalio Ateriarytmi Ruokailu arjessa Painonhallinta.
Kotikuntoutus liikunta- ja toimintakyvyn tukena
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
ICT- laitteiden ja palvelujen kokonaisratkaisut palveluna
Esityksen transkriptio:

Ruokatrendit

Karppaus Karppaukselle ei ole mitään tiettyä määritelmää, se merkitsee eri ihmiselle eri asioita Suositeltavin muoto on, että tarkkaillaan erityisesti huonojen hiilihydraattien määrää. Mm. valkoisen leivän, pastan ja karkin syönnin karsimista. Tärkeää on korvata prosessoidut viljatuotteet erilaisilla kasviksilla ja hedelmillä. Ruokavalio koostuu suurimmaksi osaksi proteiineista ja rasvasta Yleensä tarkoituksena on laihduttaminen

Hyödyt ja haitat Karppaaminen pitää kylläisenä pitkään. Ja nälän tunne vähenee huomattavasti, sekä annoskoot kohtuullistuvat. Yleensä makean ja leivän himo vähenee Ruokavalion proteiinipitoisuus nousee, mikä ei ole välttämättä terveyden kannalta hyödyllistä. Runsas lihansyönti on haitallista siinä määrin, että se sisältää paljon kovia rasvoja sekä yllämainittuja proteiineja.

5:2 dieetti 5:2 dieetti tai osaviikko paasto on laihdutusmeneltelmä tai ruokavalio dieetti jossa viitenä päivänä viikossa syödään normaalsti mutta kahtena ollaan paastodietillä. Paastopäivinä naiset syövät 500 kilokaloria päivässä ja miehet syövät 600 kilokaloria.

Hyödyt ja haitat Parantaa veriaroja ja alentaa rasvaprosenttia  Koholla oleva verensokeri alenee ja rasva-arvot normaalistuvat. Voidaan ennalta ehkäistä diapeettestä. 5:2 dieettin haittoja ovat mm että elimistö tottuu varastoimaan rasvaa paastopäivien avaralle. Dieetti ei sovi ahmimisen taipuvaiselle ihmiselle. Paastopäivän jälkeen kohtuudess on vaikea pysyä

Nykymaailman ruokatrendit Nykymaailmassa on yleistä syödä erityisruokavalion tai jonkin dieetin mukaan. Niistä voi olla hyötyä esimerkiksi painon hallintaan, mutta yleensä dieetin jälkeen paino palautuu takaisin entiseensä. Mieluimmin on tärkeää muuttaa omat ruokailu tottumukset terveellisimmiksi ja tehdä yleisestikkin maltillinen elämäntapa muutos. Jos halaut rueta noudattamaan jotain erikois diettiä on tärkeää että otat selville, mikä sopii sinulle parhaiten. Kaikkea ei kannata uskoa, on osattava suhtautua asioihin kriittisesti.

Lähteet http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_osio=&p_artikkeli=k ol00219 http://www.kauneusjaterveys.fi/treeni-ravinto/ruoka-reseptit/nain- sina-syot-vuonna-2016 https://peda.net/siikalatva/siikalatvan- lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita1-1601152/3-ruoka