Ruokatrendit
Karppaus Karppaukselle ei ole mitään tiettyä määritelmää, se merkitsee eri ihmiselle eri asioita Suositeltavin muoto on, että tarkkaillaan erityisesti huonojen hiilihydraattien määrää. Mm. valkoisen leivän, pastan ja karkin syönnin karsimista. Tärkeää on korvata prosessoidut viljatuotteet erilaisilla kasviksilla ja hedelmillä. Ruokavalio koostuu suurimmaksi osaksi proteiineista ja rasvasta Yleensä tarkoituksena on laihduttaminen
Hyödyt ja haitat Karppaaminen pitää kylläisenä pitkään. Ja nälän tunne vähenee huomattavasti, sekä annoskoot kohtuullistuvat. Yleensä makean ja leivän himo vähenee Ruokavalion proteiinipitoisuus nousee, mikä ei ole välttämättä terveyden kannalta hyödyllistä. Runsas lihansyönti on haitallista siinä määrin, että se sisältää paljon kovia rasvoja sekä yllämainittuja proteiineja.
5:2 dieetti 5:2 dieetti tai osaviikko paasto on laihdutusmeneltelmä tai ruokavalio dieetti jossa viitenä päivänä viikossa syödään normaalsti mutta kahtena ollaan paastodietillä. Paastopäivinä naiset syövät 500 kilokaloria päivässä ja miehet syövät 600 kilokaloria.
Hyödyt ja haitat Parantaa veriaroja ja alentaa rasvaprosenttia Koholla oleva verensokeri alenee ja rasva-arvot normaalistuvat. Voidaan ennalta ehkäistä diapeettestä. 5:2 dieettin haittoja ovat mm että elimistö tottuu varastoimaan rasvaa paastopäivien avaralle. Dieetti ei sovi ahmimisen taipuvaiselle ihmiselle. Paastopäivän jälkeen kohtuudess on vaikea pysyä
Nykymaailman ruokatrendit Nykymaailmassa on yleistä syödä erityisruokavalion tai jonkin dieetin mukaan. Niistä voi olla hyötyä esimerkiksi painon hallintaan, mutta yleensä dieetin jälkeen paino palautuu takaisin entiseensä. Mieluimmin on tärkeää muuttaa omat ruokailu tottumukset terveellisimmiksi ja tehdä yleisestikkin maltillinen elämäntapa muutos. Jos halaut rueta noudattamaan jotain erikois diettiä on tärkeää että otat selville, mikä sopii sinulle parhaiten. Kaikkea ei kannata uskoa, on osattava suhtautua asioihin kriittisesti.
Lähteet http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_osio=&p_artikkeli=k ol00219 http://www.kauneusjaterveys.fi/treeni-ravinto/ruoka-reseptit/nain- sina-syot-vuonna-2016 https://peda.net/siikalatva/siikalatvan- lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita1-1601152/3-ruoka