Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Finnamyl Oy Investointi perunaproteiinin erotukseen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Finnamyl Oy Investointi perunaproteiinin erotukseen"— Esityksen transkriptio:

1 Finnamyl Oy Investointi perunaproteiinin erotukseen

2 Finnamyl Oy Perunajauhotehdas perustettu 1942
Finnamyl Oy perustettu Suurimmat omistajat: toimiva johto, sopimusviljelijät, yhteistyötahot Liikevaihto milj.€ Henkilöstö: vakinaisia + määräaikaisia Sopimusviljelijöitä yli 200 Tärkkelystehtaan käyntikausi ≈ 20.8.–

3 PROTEIINILAITOS Adven Oy:n haihdutin Pakkaamo ja valmistuotevarasto
Kokemäen Lämpö Tärkkelystehdas Biologinen puhdistamo

4 Peruna – Perunarehu – Perunatärkkelys – Perunaproteiini – BioKali - Vesi

5 Finnamyl Oy - proteiiniprosessi 2016
Kondensoitunut vesi Palautuu perunaprosessiin Haihdutus väkevöinti BioKali luomu- lannoite Solu neste 4 Dekantteri Proteiinin saostus korkeassa lämpötilassa (> 100 ºC) Linkous Peruna proteiini Kuivaus

6 Miksi perunaproteiinia?
Erittäin korkealaatuinen kasvivalkuainen Kotimainen tuote –> jäljitettävyys, toimitukset helppo järjestää Perunaproteiinin aminohappokoostumus erittäin hyvä verrattuna muihin kasvivalkuaisiin, sisältää kaikki välttämättömät aminohapot Neutraali maku Ei ole allergisoivien tuotteiden listalla Linjastoa ei tarvitse puhdistaa tämän jälkeen yhtä tarkkaan kuin esimerkiksi soijan jälkeen Elintarvikelaatuisella proteiinilla toiminnallisia ominaisuuksia: vedensidonta-, vaahtoutuvuus- ja emulgointikyky Sopii useimpiin ’free from’ ruokavalioihin Pieni määrä myös luomuna

7 Tärkkelyksen erotusprosessi
Tärkkelyslaitoksessa raaka-aine kolmeen fraktioon: Kuitu Perunakuitu 16,5 % kuiva-ainepitoisuuteen vedenerotus- seulalla (=linkous) Tärkkelys Perunatärkkelys 81 % kuiva-ainepitoisuuteen hydrosykloneilla ja tasosuotimella, lopputuotteella ~100 % tärkkelyspitoisuus Soluneste sisältää mm. proteiinin ja kivennäiset, jatkaa proteiinilaitokselle, kuiva-ainepitoisuus noin 4,5 %

8 Proteiinin erotusprosessi
Proteiinilaitoksessa soluneste kolmeen fraktioon: Proteiinijauhe Perunaproteiinilla saostus, dekantterilinkous 30 % kuiva- aineeseen ja kuivaus yli 90 % kuiva-ainepitoisuuteen, proteiinipitoisuus 81 % kuiva-aineessa Haihdutusprosessin konsentraatti 30 % kuiva-ainepitoisuus, neste olomuodossa, sisältää mm. kivennäis- ja hivenaineet, lisäksi jonkin verran typpeä Puhdas vesi jää jäljelle haihdutuksesta

9 Mahdollisuudet käyntikauden ulkopuolella:
Tärkkelyksen erottaminen Proteiinin saostaminen Kuivaus Haihdutus Yllämainittu prosessi kokonaan tai osissa Pakkaamo Tuotteessa ei kuitenkaan saa olla Gluteenia Gmo-raaka-aineita Liiallista rasvaa

10 KIITOS 


Lataa ppt "Finnamyl Oy Investointi perunaproteiinin erotukseen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google