Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SYÖMISHÄIRIÖ Janne, juho, pate ja nico.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SYÖMISHÄIRIÖ Janne, juho, pate ja nico."— Esityksen transkriptio:

1 SYÖMISHÄIRIÖ Janne, juho, pate ja nico

2 Tyypilliset taudit Bulimia Anoreksia BED Ortoreksia

3 Bulimian oireita Jatkuva ahdistus ja häpeä omasta ulkonäöstä ja painosta, jatkuva salassa tapahtuva ahmiminen, oksentaminen, verestävät silmät oksentamisen jälkeen, vatsakivut, ruoansulatusongelmat, oksentaminen aiheuttaa jatkuessaan sylkirauhasten turpoamista, äänen käheytymistä, hammaskiilteen vaurioitumista, mahdollisesti rytmihäiriöitä. Painon vaihtelusta johtuva menkkojen epäsäännöllisyys.

4 Anoreksian oireita Laihuus, alipaino, syömisen rajoittaminen myös mahdollisesti muiden perheenjäsenten ruokatottumuksiin puuttuminen, ruokalajien jakaminen sallittuihin ja kiellettyihin, ärtyisyys, uhmakkuus, raivonpuuskat, hiusten lähteminen ja oheneminen, untuvainen lanugo-karvoitus kasvoilla tai muualla kehossa.

5 BED:in oireita Kerralla syödään lyhyessä ajassa selvästi enemmän kuin normaalisti, vatsassa kipuja, ahmiminen kohdistuu johonkin tiettyyn ruokalajiin esim. suklaaseen, makeisiin tai jäätelöön. Usein ahminnan päälle vaivutaan uneen. Ahmimisen jälkeen tunnetaan henkistä krapulaa, masentuneisuutta ja itsensä halveksuntaa.

6 Ortoreksian oireita Ortoreksia on syömishäiriö, jota sairastava henkilö pyrkii pakkomielteisesti syömään mahdollisimman terveellisesti. Ortorektikko ei välttämättä pyri laihtumaan ruokavaliollaan, vaikka ruokavalion myötä paino saattaakin pudota. Toisin kuin anorektikko, ortorektikko ei pyri syömään mahdollisimman vähän vaan mahdollisimman terveellisesti.

7 Lähteet lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita /3- ruoka/3ssjs/3-4-3-ortoreksia lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita /3- ruoka/3ssjs/3bjb lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita /3- ruoka/3ssjs/3-4-1-anoreksia


Lataa ppt "SYÖMISHÄIRIÖ Janne, juho, pate ja nico."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google