Päihteet Minna, elias ja kalle.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sama keho ja sama pää koko elämän
Advertisements

Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakointi ja sen vaikutukset
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Tupakoinnin aloittaminen ja käyttö
Tupakointi ja seksi.
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Seniori Turussa – miten haluat asua Kommenttipuheenvuoro Pekka Paatero  Motto: Pekka P. 72v. Vanhana turkulaisena haluan asua kotona maksoi mitä maksoi.
Syöpätaudit. Yleistä syöpätaudeista  VUOSITTAIN UUSIA TAPAUKSIA YLI  N KUOLEE VUOSITTAIN SYÖPÄÄN  Suomen syöpärekisterin syöpätilastot.
TOSITIETOA Nuuska. TOSITIETOA Yleistä nuuskasta Valmistetaan samasta tupakkakasvista kuin perinteinen savuke Sisältää yli kemiallista yhdistettä,
TERVEET HAMPAAT RAIKAS HYMY! Turun kaupunki Suun terveydenhuolto.
Koti ja perhe voimavarana Hurtig Vanhemmuuden roolit Vanhemmuuteen kuuluu monia rooleja: 1. Rakkauden antaminen 2. Huoltaja 3. Rajojen asettaja.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Tupakka, alkoholi ja huumeet Kappaleet 10,11,12. Oikein vai väärin? Tupakka sisältää noin 4000 eri kemikaalia, joista noin 60 aiheuttaa syöpää. OIKEIN.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
Terveys 2000 –seurantatutkimus: fyysisen aktiivisuuden ja kunnon osatutkimus.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
Syöpätaudit Konstantin Into ja Susanna Kankaanpää.
ALKIONKEHITYS Ravinnonsaanti: Kudosten ja elinten synty:
Ergonomia – tasapainoinen juttu,
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Keskustelua kannabiksesta
1. Ruutuaika Netin ja kännykän järkevä käyttö. Pohdittavaksi:
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Tupakan uho ja tuho    .
Juteltaisko? Oppitunnit 5.-6.luokkalaisille
Tuki- ja liikuntaelintensairaudet
HAMMASSÄRKY Juho ja janne.
Keskustelua sähkösavukkeesta
Keskustelua nikotiinituotteista
9. Eläimen kudokset ja lihasten toiminta
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Päihdyttäviä paineita
Syöpää aiheuttavia elintapoja
TUPAKKA KPL 23.
Päihdyttäviä aineita (kpl 22)
Tekijät: Elsa, Noora ja jemina
Tekstinhuoltoa 3.
Päihdyttäviä aineita.
TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT
Aivojen mielihyvärata ja päihteiden vaikutus mielihyvärataan
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
Mat Riskianalyysi, Syksy 2004 (3 ov)
Nuuska
Huumeet.
Psyykkinen terveys.
Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on.
Nuuska.
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Tupakka, alkoholi ja huumeet
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Tupakoinnin puheeksiottamisella ja lopettamisen tuella on merkitystä niin terveyteen kuin talouteenkin. Mitu-hanke auttaa terveydenhuollon ammattilaisia.
Diasarja oppitunneille
Terveiset Yö-ryhmästä
Tietopaketti kompostointipuiston vierailun jälkeen
Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
Ajanhallinta opiskelussa
Diasarja oppitunneille
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Vastaukset
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
RAI Espoossa
Esityksen transkriptio:

päihteet Minna, elias ja kalle

tupakka Tupakan sisältämät raaka-aineet voivat tappaa Tupakka syö keuhkot ja rahat riippuvuuden takia Liiallinen tupakan poltto aiheuttaa helpolla syövän

Tupakka -Tupakka sisältää nikotiinia, johon voi jäädä helpolla koukkuun. -Pitkäaikaistupakoitsijat sairastuvat helpommin. Keuhkot saastuvat ja verisuonet tukkeutuvat. Pitkäaikaistupakoijat saavat entistä helpommin keuhkosyöpään

tupakka Nuoret tupakoivat nykyisin vähemmän Tupakoidessa häkää menee keuhkoihin Sanonta, ensimmäinen kerta ei tapa, on totta, mutta silti tupakka on vaarallista Raskausajalla tupakointi on vaarallista myös syntyvälle lapselle

Tupakka laki Suomen laissa alle 18-vuotiaat eivät saa polttaa tai edes ostaa tupakkaa. Jos alaikäinen polttaa, siitä pitää heti ilmoittaa poliisille. Alaikäisen tupakan poltolla on pahoja seurauksia , koska tupakka sisältää myrkkyjä, joita alaikäisen sisäelimet eivät voi kunnolla kestää.

nuuska Nuuska on vaarallisempaa kuin tupakka Nuuskassa on enemmän nikotiinia kuin tupakassa Nuuska  mahdollinen suusyöpä

nuuska Kuolee aikaisemmin kuin päihteetön ihminen Nuuskan käytön jälkeen lihakset palautuvat hitaasti Pitkä aikaisesta nuuskan käytöstä tulee huono kunto Hampaiden kunto huononee  rautahampaat voivat tippua

Nuuskalaki Nuuskalaki on samanlainen kuin tupakkalaki. -alaikäinen ei saa käyttää/ostaa nuuskaa. -alaikäisen nuuskan käytöstä pitää ilmoittaa poliisille.

tietovisa Tupakan kokeilu johtaa ennen aikaiseen kuolemaan. o/v Tupakantumpit kuuluu biojätteeseen. o/v Tupakassa on yli 80 erilaista syöpää aiheuttavaa ainetta. o/v Tupakka huonontaa ihon terveyttä o/v Nikotiini on hyväksi ennen urheilusuoritusta o/V Nuuskan käyttö on terveellistä o/v