Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Keskustelua sähkösavukkeesta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Keskustelua sähkösavukkeesta"— Esityksen transkriptio:

1 Keskustelua sähkösavukkeesta
Kuva: Tussitaikurit

2 Mitä tiedätte sähkösavukkeista?
Miten se toimii? Mitä se sisältää? Sisältääkö se nikotiinia? Kuinka yleistä sen käyttö on koulussanne?

3 Sähkösavuke Nesteet/patruunat voivat sisältää mm. nikotiinia, kasvimyrkkyjäämiä, makuaineita ja säilöntäaineita. Sähköllä toimiva laite, jossa yleensä akku, höyrystin, nestesäiliö tai patruuna. Kaikki sähkösavukkeissa käytettävät nesteet eivät sisällä nikotiinia. Sähkösavukkeen käytössä muodostuvasta höyrystä on kuitenkin löydetty myös muita terveydelle haitallisia aineita.

4 Nuorten terveystapatutkimus 2015
Sähkösavuketta kerran päivässä tai useammin: 16-vuotiaat pojat 1,2% ja 18-vuotiaat pojat 3,5 %. Muilla jää alle 1 prosentin. Nuorten terveystapatutkimus 2015

5 Pohdintapähkinä Kaverisi on saanut serkultaan sähkösavukkeen ja tarjoaa sitä sinullekin. Kaverisi kertoo, että sähkösavukkeesta ei ole mitään haittaa. Sähkösavukkeessa on vain vesihöyryä. Pitääkö kaverisi väite paikkaansa? Perustele.

6 Sähkösavukkeen haitat
Tiedetäänkö sähkötupakan vaikutuksista riittävästi? Miksi nikotiinia sisältävän sähkösavukkeen käyttö tupakasta vieroittumisessa on ongelmallista? Haluavatko tupakkayhtiöt sinun lopettavan myös sähkösavukkeen käytön?

7 Sähkösavuke ja laki Selvittäkää seuraavat asiat:
Ketkä saavat ostaa sähkösavukkeita? Millaisia rajoituksia niiden ostamiseen ja käyttöön liittyy? Miten uusi tupakkalaki vaikuttaa sähkösavukkeisiin?


Lataa ppt "Keskustelua sähkösavukkeesta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google