Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sama keho ja sama pää koko elämän

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sama keho ja sama pää koko elämän"— Esityksen transkriptio:

1 Sama keho ja sama pää koko elämän
Päihteet haittaavat nuoren fyysistä kehitystä. Mitä aikaisemmin päihteiden käytön aloittaa, sitä enemmän haittavaikutuksia elimistölle kasautuu. Jokaisella on sama ruumis koko elämän, mieti miten omasi kestää mahdollisimman pitkälle mahdollisimman terveenä. Lähde:

2 Ota vastuu omista teoistasi
Alkoholin ja tupakan käyttö on kielletty alle 18 v, laittomien huumausaineiden kaikilta. Myös alkoholi ja tupakka ovat haitallisia aineita, vaikka laki sallii käytön aikuisille. Fyysinen kypsyminen ei tarkoita, että pitäisi alkaa käyttää päihteitä. Perheen sääntöjen noudattaminen merkitsee vastuunottamista ja kykyä pitää lupaukset. Lähde:

3 Holtiton humala on vaarallista
Alkoholi on elimistölle haitallista, mutta ikäviä seurauksia voi syntyä kohtuuttoman alkoholin käytön seurauksena. Humalaan ei kuulu se, että voi tehdä "ihan mitä vaan". Harkitsemattomista teoista voi syntyä pysyvää haittaa esim. sukupuolitaudit, loukkaantumiset tapaturmissa tai riidat ystäväpiirissä. Lähde:

4 Sammuminen on myrkytystila
Älä koskaan jätä sammunutta ihmistä ilman huolenpitoa. Jotkut käyttävät hyväkseen toisten syvää päihdetilaa, esimerkiksi tyrmäystippoja käytetään myös Suomessa. Kannattaa miettiä kenen juomia juo! Lähde: Alkoholin vaikutukset elimistöön ja terveyteen. Alko Oy.

5 Alkoholin haittoja Alkoholi lihottaa ja pöhöttää.
Yksi alkoholigramma sisältää lähes yhtä paljon energiaa kuin rasva. Päihteillä yritetään usein lievittää ahdistusta ja stressiä, mutta pidemmän päälle käyttö tuo ongelmia ja riippuvuutta. Alkoholilla ja lääkkeillä voi olla haitallisia yhteisvaikutuksia. Jos käyttää alkoholia lääkityksen aikana, tulee aina selvittää, mitä yhteiskäytöstä voi seurata. Lähde: Alkoholin vaikutukset elimistöön ja terveyteen. Alko Oy.

6 Tupakoinnin haittoja Tupakan savun hengittäminen on
vaarallista, vaikka ei itse polttaisikaan. Kasvuikäiselle erityisen haitallista, sillä tupakointi lyhentää pituuskasvua ja estää keuhkojen kehittymistä täyteen mittaan. Mitä nuorempana on aloittanut, sitä enemmän haitallisia aineita kerääntyy elimistöön.

7 Mitä muut nuoret oikeasti tekevät?
Suurin osa nuorista arvioi, että muut käyttävät alkoholia useammin kuin he itse. Ryhmän paine on siis osaksi kuviteltua!! Kerran kuukaudessa humaltuvat 14-vuotiaat ovat vähemmistön edustajia. Lähde: Nuorten terveystapatutkimus 2003

8 Pohdittavaksi Miksi nuoret kuvittelevat muiden käyttävän
enemmän päihteitä kuin he itse? Mikä tekee humalahakuisesta alkoholinkäytöstä säännön nuorten keskuudessa? Minkälaisia taitoja kehittämällä voisi humalajuomisesta päästä eroon? Kannattaako ottaa riski ja käyttää päihteitä jo alaikäisenä? Mitä voi koitua holtittomasta humalasta?


Lataa ppt "Sama keho ja sama pää koko elämän"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google