Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HAMMASSÄRKY Juho ja janne.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HAMMASSÄRKY Juho ja janne."— Esityksen transkriptio:

1 HAMMASSÄRKY Juho ja janne

2 Syyt Yleisin syy karies eli hampaan reikiintyminen
Jomotus, jos tulehdukseen menee ärsykkeitä, esim. kylmää tai kuumaa juomaa Tulehduksen edetessä kipu voi säteillä muuallekin suuhun Hammasytimeen ulottuva tulehdus pitää juurihoitaa Hoitamattomana hammasinfektiot voivat johtaa jopa kuolemaan Napostelu yksi pahimmista hammasterveyden uhkista Tupakka, alkoholi ja nuuska sekä sähkörööki (vapetus) heikentävät hampaidesi terveyttä!

3 Oireet Karies tekee hampaisiin reikiä, hoitamattomana menee hammasytimeen Infektio saattaa mennä verenkiertoon ja aiheuttaa jopa kuoleman Tupakka, nuuska, alkoholi sekä sähkötupakka heikentävät hampaidesi terveyttä, ja omaa terveyttäsi! (Suusyöpä, keuhkosyöpä, keuhkoahtaumatauti, alkoholi tuhoaa aivosoluja) Napostelu altistaa hampaitasi reikiintymiselle!  Karsi napostelu pois, vähennä karkin syöntiä ja limonadin juontia

4 Kuinka välttää särky? Pese hampaat säännöllisesti (2 kertaa päivässä on suositus 2min per kerta) Kaikilla on suussa reikiintymistä aiheuttavaa kariesbakteeria, mutta sen reikiintymisen voi usein kokonaan välttää hyvällä suuhygienialla Voit torjua kariesta käyttämällä aamuin illoin fluorihammastahnaa Älä harjaa heti aterian tai happamien juomien jälkeen Puhdista hammasvälit säännöllisesti hammaslangalla Karsi makeat juomat ja ruoat (karkit, limonadit, jne.) Tämä auttaa parantamaan hampaidesi terveyttä! Käytä ksylitolipurukumia ja ksylitolipastilleja! Paras keino välttää kaikki tämä on elä terveellisesti ja pidä suustasi hyvä huoli! (Hyvä suuhygienia)

5 Kuvia karieksesta, alkoholin vaikutus,, tupakan ja nuuskan vaikutus

6 Kuvien selitykset! Alarivi: Vasemmalta alhaalta ja alarivin keskimmäinen kuvaavat kariesta ja sen vaikutusta hampaisiin. Oikeanpuoleisin alhaalta kuvaa alkoholin vaikutusta hampaisiin. Vasemmanpuolen yläkuva kuvaa tupakan vaikutusta hampaisiin. Oikeayläkuva kuvaa nuuskan vaikutusta. Tupakka aiheuttaa hampaiden kellastumisen, reikiintymisen  myrkkyjen seurauksena jopa keuhkosyöpä, keuhkoahtaumatauti Nuuska tuhoaa ikenet, kellastuttaa ja reikiinnyttää hampaat, voi aiheuttaa suusyöpää Alkoholi tuhoaa hampaasi!

7 Lähteet: Wikipedia Peda.net Kuvat on googlesta bongattu


Lataa ppt "HAMMASSÄRKY Juho ja janne."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google