Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Päihdyttäviä paineita

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Päihdyttäviä paineita"— Esityksen transkriptio:

1 Päihdyttäviä paineita
Kappale 22

2 Päihteet Päihteitä on monen laisia. Niitä ovat mm. alkoholi, huumeet, nuuska ja tupakka. Myös lääkkeitäkin voidaan käyttää päihteinä jos niitä otetaan liian paljon kerrallaan tarpeettomiin syihin.

3 Käyttäminen Päihteiden käyttäminen muuttaa kuinka sinä ajattelet ja käyttäydyt päihteen vaikutuksen aikana. Myös mielialasi vaihtuvat rajusti ja nopeasti yhdestä toiseen. Päihteiden käyttämisestä saat hetkellistä mielihyvää, tämän jälkeen kun mielihyvän tuntemus on loppunut henkilö yleensä haluaa vain lisää, mutta se ei ole niin helppoa sillä henkilö tarvitsee aina vain isomman annoksen kyseistä ainetta saadakseen haluamansa tuntemuksen. Myös tämän takia huumaavista aineista on vaikea päästä eroon jos olet joutunut sen koukuttamaksi.

4 Sekakäyttö Alkoholin, huumeiden ja lääkkeiden käyttäminen samanaikaisesti on sekakäyttöä. Päihteiden sekakäyttö voi aiheuttaa odottamattomia seurauksia elimistössä ja käyttäytymisessä, sillä alkoholi voi vaikuttaa lääkkeen toimintaan/vaikutusten voimakkuuteen ja lääke alkoholin toimintaan/vaikutusten voimakkuuteen.

5 Päihteiden sekakäyttäminen voi aiheuttaa: tajunnanmenetyksen, hengityksen lamaantumisen tai jopa kuoleman henkilölle joka sekoittaa alkoholia tai huumetta keskushermostoon vaikuttaviin lääkkeisiin. Keskushermostoon vaikuttavat lääkkeet huomaat punaisesta kolmiosta lääkepakkauksessa. Särkylääkkeen syöminen alkoholin juonnin kanssa voi vaurioittaa vakavasti nuorten sisäelimiä.

6 Oikein vai Väärin väittämät/kysymykset
Aiheuttavatko päihteet riippuvuuksia, oikein vai väärin? Havaintokyky paranee kun käytät päihdettä, oikein vai väärin? Ovatko 7-luokkalaisten keskuudessa päihdekokeilut yleisiä, oikein vai väärin? Päihtyneen voi tunnistaa, oikein vai väärin? Päihteiden sekakäyttäminen ei vaikuta elimistöön millään tavalla, oikein vai väärin? Päihteet aiheuttavat vieroitusoireita, oikein vai väärin?


Lataa ppt "Päihdyttäviä paineita"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google