Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään."— Esityksen transkriptio:

1 Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään kolmannella perättäisellä kerralla eli syksyllä 2017 Jos kirjoitat pakollisia keväällä 2018, älä aloita syksyllä 2016! Valinta PAKOLLINEN/YLIMÄÄRÄINEN on sitova Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään kolmannella perättäisellä kerralla eli syksyllä 2017 Jos kirjoitat pakollisia keväällä 2018, älä aloita syksyllä 2016! Valinta PAKOLLINEN/YLIMÄÄRÄINEN on sitova

2 Tutkinto sisältää Vähintään neljä ainetta = pakolliset aineet, joista yksi on ÄIDINKIELI o vähintään yhden pitkän pakollisen kokeen: ENA, MAA, RUA o Vain yksi reaaliaine voi olla pakollinen, joten jokainen kirjoittaa ruotsin tai matematiikan pakollisena tai molemmat Tutkintoon on hyvä kuulua ylimääräisiä aineita. Äidinkielessä, englannissa ja ruotsissa on kaksi koetta ja molempiin pitää osallistua.

3 Milloin voi aineen kirjoittaa? ◦Pakolliset kurssit pitää olla suoritettuna, ja syventävät varmistavat hyvää tulosta. ◦Mm. kertauskurssi (soveltavat) on erittäin hyödyllinen. ◦Pakolliset kurssit pitää olla suoritettuna, ja syventävät varmistavat hyvää tulosta. ◦Mm. kertauskurssi (soveltavat) on erittäin hyödyllinen.

4 Syksyn 2016 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www.ylioppilastutkinto.fi/fi/ylioppilastutkinto/aikataulut www.ylioppilastutkinto.fi/fi/ylioppilastutkinto/aikataulut Kuullunymmärtämiskokeet ma 12.9. vieras kieli, pitkä oppimäärä, englanti klo 8.30 ti 13.9. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä klo 8.30 ke 14.9. vieras kieli, lyhyt oppimäärä (ei saksa) - Aloitusaika kielikohtainen

5 Kirjalliset kokeet klo 9-15 ma 3.10. pe 16.9. äidinkieli, suomi ja ruotsi, tekstitaidon koe ma 19.9.uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, terveystieto, maantiede (sähköinen koe) ke 21.9.vieras kieli, pitkä oppimäärä pe 23.9.toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ma 26.9.äidinkieli, suomi ja ruotsi, esseekoe suomi/ruotsi toisena kielenä -koe ke 28.9.matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä pe 30.9.psykologia, historia, fysiikka, biologia, filosofia (sähköinen koe) ma 3.10.vieras kieli, lyhyt oppimäärä (saksa sähköinen, muut paperikokeita)

6 Ainereaalista vielä ma 19.9.uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto pe 30.9.psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia Tietyt reaaliaineet kirjoitetaan aina samana päivänä, joten jos haluat kirjoittaa kaksi saman päivän reaaliainetta, joudut hajauttamaan ne eri kerroille, esim. syksylle 2016 ja keväälle 2017

7 Riittääkö 4 ainetta tutkintoon? Saat kaikista hyväksytyistä aineista, myös ylimääräisistä, pisteitä, joilla voit korvata yhden pakollisen hylätyn kokeen ja päästä ylioppilaaksi > KOMPENSAATIO ◦L=7 E=6 M=5 C=4B=3 A=2 p ◦i+ 12 i 14i- 16i= 18 p Mukaan lasketaan vain ne aineet, jotka olet kirjoittanut viimeistään samalla kertaa kuin viimeisen pakollisen aineesi.

8 Kokeiden uusiminen Voit uusia hyväksytyn kokeen kerran, hylätyn kokeen kaksi kertaa ◦Hylätyn ylimääräisen milloin vain, ◦hylätyn pakollisen voit uusia ensi yritystä seuraavan kolmen kerran aikana kaksi kertaa (sy -16 ke -17, sy -17, ke -18)  Jos arvosana ei korotu, tutkinto vanhenee, mutta kompensaatio pysäyttää vanhenemisen :D ja pitkän pakollisen voi uusia lyhyenä, jos tutkintoon kuuluu joku toinen pitkä oppimäärä :)

9 Montako ainetta kolmosen syksyllä? Yksi kirjoitusaine riittää hajauttajalle ◦Ei lukulomaa, vaan tiedossa kertausta kesälomalla: kaikki jo opiskeltu pitää kerrata ◦Normaali koulu pyörii kirjoitusten aikaan >STRESSI!!!!!

10 Ilmoittaudu Viimeistään 23.5., jos aloitat nyt tutkinnon (30.5., jos aloitit keväällä 2016) Kun olet ilmoittautunut wilman kautta syksyn yo-aineeseesi, tulosta ilmoittautuminen paperille kaksipuolisena, allekirjoita se ja palauta kansliaan tai lopolle.

11 Sähköisen tutkinnon aikataulu https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston _tiedostot/Sahkoinen_tutkinto/aikataulu.pdf https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston _tiedostot/Sahkoinen_tutkinto/aikataulu.pdf


Lataa ppt "Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google