Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

1. Ruutuaika Netin ja kännykän järkevä käyttö. Pohdittavaksi:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "1. Ruutuaika Netin ja kännykän järkevä käyttö. Pohdittavaksi:"— Esityksen transkriptio:

1 1. Ruutuaika Netin ja kännykän järkevä käyttö. Pohdittavaksi:
Miten tukea ja ohjata nuorta netin käytössä? Onko ollut tarvetta rajoittaa netin tai kännykän käyttöä? Mitä kaikkea nettiin ladataan itsestä tai muista? Netin sisältö voi ahdistaa: väkivalta ja aikuisviihde. Kuinka keskustella nuoren kanssa? Onko nuori kohdannut kiusaamista netin tai kännykän kautta?

2 2. Perustarpeet: ravinto, liikunta ja uni
Pohdittavaksi: Riittävä ja laadukas uni Mikä on riittävä määrä unta nuorelle? Kotiintuloaikojen tarpeellisuus? Onko ollut ongelmia esim. kännykän käytöstä iltaisin tai yöaikaan (esim. what´s up piippailee pitkin yötä tms.) Ravinto Säännöllisen ruokailun merkitys: maistuuko kouluruoka? Suhtautuminen energiajuomiin? Kuuluvatko herkut koulupäivään? Liikunta Liikkuuko nuoresi tarpeeksi? Kuinka tukea nuorta liikkumaan?

3 3. Tuki koulutyölle Pohdittavaksi:
Ideoita miten kotona voidaan tukea nuoren koulutyötä. Läksyjen tekeminen Kokeisiin lukeminen Kuinka ohjata nuorta ottamaan vastuuta omasta koulutyöstään? Positiivinen kannuste Kumpi toimii paremmin: suusanallinen kehu vai konkreettinen palkinto? Uhkailu, kiristys, lahjonta?

4 4. Harrastukset ja kaverit
Pohdittavaksi: Vanhempien on hyvä tutustua kaveripiiriin, joka voi muuttua yläkoulun myötä. Pohdittavaksi: Tunnetteko nuorenne kaverit? Harrastuskaverit voivat olla eri kuin koulukaverit? Mitä kun kaveruuteen tulee särö? Lapsuudessa aloitetut harrastukset voivat muuttua tai jäädä kokonaan pois. Harrastukset vs. ”kylällä hengailu” Tiedättekö missä nuori viettää aikaansa kun hän lähtee ”kylälle”? Onko nuorella harrastuksia?

5 5. Päihteet ja tupakka Murrosiän myötä kuvaan voivat tulla ensimmäiset tupakka- ja alkoholikokeilut. Pohdittavaksi: Onko kotona keskusteltu nuoren kanssa tupakasta ja päihteistä? Millainen nuoren asenne on ollut päihteitä kohtaan? Onko ollut kokeiluja? Ideoita kuinka ottaa asia puheeksi nuoren kanssa?


Lataa ppt "1. Ruutuaika Netin ja kännykän järkevä käyttö. Pohdittavaksi:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google