PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
Advertisements

NATU -neljä askelta tulevaisuuteen
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön aihe
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
DRAIVI Primus Yritysten ja oppilaitosten yhdistäjänä.
Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Erityisopiskelijoiden työssäoppimisen kokeilu- ja kehittämishanke OHJAAJAN KANSIO TYÖSSÄOPPIMISEN TUKENA Tuula Rantanen
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Ministeriöverkoston kokous Kohti kestävää tuottavuutta - työelämän laatu, innovaatiot ja tuottavuus -hankkeen käynnistäminen.
Turun esi- ja perusopetuksessa
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ohjaus koulutusta ja tutkimusta koskevassa kehittämissuunnitelmassa vuosina 2003 – 2008 Jyväskylä
Kolmen oppilaitoksen suunnitteluosaamisen yhdistämisellä Tehdään pitkän tähtäimen kehittymissuunnitelma Etsitään uudenlaisia mentorointikäytänteitä Vahvistetaan.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden.
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
YHTEISTYÖ Yhteistyö lähti tarpeesta tavoittaa, ohjata ja neuvoa yhteisiä asiakkaita Haluttiin tarjota nuorille monipuolisia koulutuksia Vältettiin päällekkäistä.
KOULUTUSPSYKOLOGIA S 2 ov (3 p) Oulun yliopisto Kasvatuspsykologian syventävät opinnot –
Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
TOPO Työssäoppimisen portaat Projekti yleistä Omnia toteuttaa, yhteistyökumppaneina LUKK ja Keuda Projektin kesto – Verkostoyhteistyötä.
Työpaikkakouluttaja- hanke
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
AMMATILLISEN OPETTAJANKOULUTUKSEN LÄHTÖKOHTIA
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Ammatillisen opettajan dynaaminen tulevaisuuden työnkuva Yksintekijästä – työyhteisölliseksi osaajaksi Työssäoppimisen ohjaajasta - koulutuksen ja työelämän.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Työpaikkakouluttajan ABC
TYÖPAIKKAOHJAAJAKOU LUTUS - OULUN MALLI Tekijöinä tekniikkaryhmä: J. Piltonen, B. Pousi, P. Saarinen ja T. Tyni.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Tutustumistreeni  Nimi, ammatti, mistä tulee,  tilaisuuden teemaan liittyvä ajatus  Mikä oli kauhein kouluruoka?  Kirja, jota parhaillaan luen  Lapsuuden.
Hoito- ja kasvatustyö lastensuojelun sijaishuollossa - erikoistumisopinnot 30 op Yleisiä tavoitteita Opiskelija jäsentää ja kehittää työtään moniammatillisessa.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Työpaikkakouluttaja- hanke OKM Nuorten oppisopimuskoulutuksen uudistamisen toimenpidekokonaisuus.
Ryhmien tehtävistä : Etelä-Savon elinikäinen oppiminen ja nuorisotakuu Tuija Toivakainen ISO ELO -kokous.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
Auli Ryhänen Projektipäällikkö Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
Infoa uusille opiskelijoille, syksy 2014 Opinto- ja opetuspalvelut Ura- ja ohjauspalvelut.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Elinikäinen ohjaus Suomessa
PedaCoach Oppia ikä kaikki mahdollistaa verkostolleen Pedacoach -toimintaa oman toiminnan pedagogiseksi kehittämiseksi Tavoitteena pedagogisen ja didaktisen.
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
PedaCoach Oppia ikä kaikki mahdollistaa verkostolleen Pedacoach -toimintaa oman toiminnan pedagogiseksi kehittämiseksi Tavoitteena pedagogisen ja didaktisen.
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
OsaOppi IV– Osaamisen osoittaminen digitaalisilla osaamismerkeillä
Kuntainfo Ajankohtaista monialaisten palvelujen kehittämisestä
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Yhteiskehittäminen Innokylässä
Saimaan ammattiopisto Sampo
FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
ERÄTAUKO-KOULUTUKSEN SUUNNITTELUPOHJA
Tule mukaan päätöksenteon koulutukseen
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Opintopolku.fi uudistuu oppijan parhaaksi
Osaaminen esille Europassilla
Esityksen transkriptio:

PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op Tavoite Hankkeen tavoitteena on vahvistaa koulutukseen osallistuvien ja heidän työyhteisöjensä osaamista ja ohjausvalmiuksia nuorisotakuun ja koulutustakuun toimeenpanossa Pohjois-Suomen alueella. Tavoitteena on lisätä opettajien, ryhmänohjaajien ja opiskeluhuoltohenkilöstön sekä monialaisten verkosto-kumppanien ohjausvalmiuksia nuorten tukemiseksi, koulutuksen läpäisyn tehostamiseksi ja työllistymisen edistämiseksi nuorisotakuun toteuttamisessa koulutuksen rajapinnoilla ja nivelvaiheissa. Lisäksi tavoitteena on vahvistaa oppilaitosten ja eri hallinnonalojen toimijoiden välistä yhteistyötä, tiedonvälitystä ja toimintamallien vakiinnuttamista elinikäisen oppimisen periaatteiden ja nuorisotakuun toteutumiseksi. Kohderyhmä Opettajat, ryhmänohjaajat, opiskeluhuoltohenkilöstö ja oppilaitosjohto sekä monialaiset verkostokumppanit. Sisältö ja toteutustapa Hanke muodostuu kolmesta koulutusosiosta. 1. Nuorisotakuu tutkimuksen valossa, 1 op Osiossa perehdytään nuorisotakuuseen liittyviin tutkimuksiin ja niistä nouseviin tuloksiin ja ilmiöihin. Osallistujat tutustuvat tutkimusten tuloksiin Nuorisotutkimusverkoston ja Opiskelijatutkimus-verkoston tutkijoiden johdattelemina. 2. Nuorisotakuu monialaisena ammatillisena osaamisena,1op Osiossa tutustutaan oppilaitoksen yhteistyökumppaneiden rooliin ja osaamiseen nuorisotakuun toteuttamisessa sekä pohditaan monialaisen yhteistyön merkitystä. 3. Nuorisotakuun toteuttaminen opettajan ja ryhmänohjaajan osaamisena, 3 op Osio sisältää kaksi työseminaaripäivää, joista ensimmäisessä hahmotetaan nuorisotakuun kokonaiskuvaa ja pohditaan minkälaista osaamista nuorisotakuun toteuttaminen vaatii opettajalta ja ohjaajalta. Lisäksi perehdytään osaamisen kehittämisen perusajatuksiin. Välitehtävänä osallistujat pohtivat yhdessä työyhteisönsä kanssa nuorisotakuun tuomia haasteita ohjaustyölle. Toisessa seminaaripäivässä kuvataan yhdessä opettajan ja ohjaajan tarvitsema osaaminen nuorten ohjaamisessa ja työllistymisen edistämisessä. Koulutusosiot toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon kuuluu yhteensä 4 lähiopetuspäivää, kehittämistehtävä sekä itsenäistä työskentelyä ja verkkotyöskentelyä. Vastuukouluttajana toimii Laura Paaso. Osallistumismaksu Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja on osallistujalle maksuton. Matka- ja majoituskustannuksista vastaa osallistuja itse. Ilmoittautuminen Ilmoittautuminen http://tiny.cc/Amok_koulutuskalenteri Ilmoittautuminen on sitova. Perimme 200 euron peruutusmaksun, mikäli peruutusta ei ole tehty viikkoa ennen koulutuksen alkua. Lisätiedot Lisätietoa hankkeen sisällöstä: Laura Paaso, laura.paaso@oamk.fi tai p. 050 360 9516 Lisätietoja käytännön järjestelyistä: Päivi Haapakoski, paivi.haapakoski@oamk.fi p. 040 141 5163 tai Marjo Liukkonen, marjo.liukkonen@oamk.fi, p. 050 432 0291