Lämpimästi tervetuloa!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

TOIMINNAN SUUNNITTELU
Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Toimintaohjeet opelle
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Innostavan esityksen muistavat kaikki. Ideasta käytäntöön NY 12h –leirin esitys2008.
Mäntsälän Kokoomus ry Toimintasuunnitelma 2014
Katso Aitolasta lisää:
TTL Sosiaalisessa mediassa
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Yhteistoiminnallinen oppiminen Tavoitteena saada yleiskuva menetelmästä oman opetuksen suunnitteluun.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Tiedottajan ABC-3 * Tutustu sidosryhmiin * Tapahtumatiedottaminen
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
Kuuntelemisen taitoja Kirjoita seuraavasta listasta itsellesi 10 erityisen vaativaa kuuntelemisen taitoa.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Taitajat framilla Taru Toivonen & Teemu Vesalainen.
 Valitse itseäsi kiinnostava ja sinulle sopiva kirja.  Kannattaa pohtia seuraavia asioita:  Mikä on kirjan aihepiiri?  Onko kirjan pituus sinulle.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Työn nimi (=eläinlaji) Työn tekijä Tallenna tämä sivu luokan omaan kansioon > Omat tiedostot > Biologia > Nisäkkäät > Nisäkkään ja tekijöiden nimet. Noudata.
Tervetuloa koulutukseen!. Ohjelma Kuulumiskierros Toimintaa Itsensä virittäminen ennen ryhmätilannetta Kotitehtävän läpikäynti Tulevaisuustyöskentely.
Tervetuloa, oppilaat! Opettajan nimi – X. luokka.
Toimiva yhdistys ja sen haasteet Eija Eloranta projektipäällikkö Turun yliopiston Brahea-keskus
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Lämpimästi tervetuloa!
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten kokoukset toimivat?
Ryhdistä yhdistystä treffille: Missä ja miten yhdistys viestii?
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
Työpaja 2: Uudistunut Finna.fi viestintäkanavana
Järjestötoiminnan ABC
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten jäsenistä huolehditaan?
Yhdistyksen nimi Perustettu pv.kk.vuosi
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Infoa tutoropettajille
Tervetuloa Innokylään
Huttunen/ Järjestön vuosikello Huttunen/
Posterin otsikko Ohjeita Alaotsikkko
UAY 100 vuotta Kuinka juhlistaisimme juhlavuottamme ?
Suomen Narkolepsiayhdistys ry 30 v Juhlakokous!
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Tehtävä 7.3: Taulukon väritys
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Yritysesite Toiminta-ajatus kannattaa kirjoittaa tähän
Selkokieli.
Posteritilaisuus – HX-ryhmä
Partion johtamismallin avulla
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Hankeviestintää - miksi ja miten?
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
Innopaja
Yhteistä aikaa liikkumiselle
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
Oma roolini osallistajana ja vuorovaikuttajana
Digitaalisen oppimisohjelman työpaja Jyväskylän vertaisoppimispäivä 5
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Kysymykset työskentelylle: Verkoston vastuut, pelisäännöt ja hyödyt 1
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
Naapuriapu Jokainen kirjoittaa lappuun (konkreettisen) asian, jolla voisi edistää avoimuutta (Tässä vaiheessa ei vielä kerrota, mitä seuraavaksi). Kun.
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Kutsu Firstbeat Hyvinvointianalyysiin
Innopaja
Tukea työhön paluuseen tai työssä jaksamiseen
Marttayhdistyksen vuosikello
Maksuttomia materiaaleja opetukseen, työnohjaukseen
Työtavoista elämänkatsomustiedossa
Esityksen transkriptio:

Lämpimästi tervetuloa! Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä asioita kuuluu yhdistyksen vuoteen? Lisää oma nimesi ja pvm

Tutustumis-tehtävä Mitä paitasi kertoo sinusta? Kerro lisäksi nimesi ja mistä yhdistyksestä tulet. Purku: Jokainen esittäytyy vuorotellen nimensä, yhdistyksensä ja oman paidan tarinan.

Treffin tavoitteet ja ohjelma Osaat treffin jälkeen: selittää mikä on suunnittelun merkitys yhdistyksen toiminnassa kuvata sääntömääräisen toiminnan tärkeimmät tapahtumat kertoa esimerkkejä toimintavuoden sisällöllisistä ja teemallisista tapahtumista

Ohjelma xx.xx. klo xx – xx Klo asia Lisää halutessasi treffin tarkempi kellotettu ohjelma. Muista tauot! Treffin yleisenä kestona on opetusta 3 tuntia lisäksi 45 minuuttia taukoja, jotka voi pitää sopivissa väleissä.

Näyttely-kävely Asiantuntijaryhmät perehtyvät annettuun teemaan ja tekevät aiheesta posterin. Ryhmät kiertävät posterit niin, että yksi asiantuntijaryhmän jäsen kertoo posterin sisällön. Ryhmäjako: 3 asiantuntijaryhmää ja 3 näyttelykävelyryhmää, katso lisää Menetelmiä ja materiaalia Asiantuntijaryhmille jaetaan teemat (jokaiselle eri): Pitkän tähtäimen suunnittelu s. 36-37 Vaikuttaminen osana toiminnan suunnittelua ja toteutusta s. 38-40 Talous ohjaa toimintaa s. 40-43 Jokainen ryhmä tekee materiaalin ja oman kokemuksen pohjalta asiasta posterin fläppipaperille, johon tiivistävät teeman tärkeimmät asiat Asiantuntijat jakaantuvat uusiin ryhmiin niin, että jokaisessa ryhmässä on edustettuna yksi asiantuntija. Kierretään katsomassa posterit, ja sen tehnyt asiantuntija kertoo muille asian sisällön ja vastaa tarvittaessa kysymyksiin. Kouluttaja täydentää tarvittaessa.

Mitä asioita kuuluu yhdistyksen vuoteen? Yhdistyksen vuosi Mitä asioita kuuluu yhdistyksen vuoteen?

Yhdistyksen vuosi Sääntömääräinen vuosi, joka sisältää ”pakollisia” toimintoja Toiminnan vuosi, johon mahtuu monenlaista hauskaa, viihdyttävää, tuloksellista ja luovaa toimintaa. Tällä toiminnalla yhdistys erottuu ! Vuositehtävien hallintaan voidaan tehdä vuosikalenteri, jossa on omat sarakkeensa sääntömääräisille ja toiminnallisille tapahtumille Vuosikello

Sääntömääräinen vuosi Yleensä kalenterivuosi Yhdistyksen sääntömääräiset kokoukset Kevät- ja syyskokoukset tai vuosikokous Yhdistyksen hallituksen ja avainhenkilöiden valinnat ja toimikausien alku Toimintasuunnitelman ja talousarvion suunnittelu Seuranta ja arviointi Toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastus

Toiminnan vuosi Ilo ja into rutiinienkin hoitamiseen löytyy yhdessä toimimisesta! Toiminnan tarkoitus Ideologia Arvot Ideoita olisi, muttei rahaa? Selvitä kotikuntasi ja mahdollisten muiden tahojen tarjoamat rahoitusmuodot ja niiden hakuajat!

Yhteis-keskustelu Yhteinen vuosikello: Mitkä ovat sinun yhdistyksesi sääntömääräiset tapahtumat? Jokainen osallistuja merkitsee oman yhdistyksen sääntömääräiset tapahtumat post-it-lapulle (kaikille samaväriset laput). Purku: Esitellään vuorotellen omat sääntömääräiset tapahtumat ja kiinnitetään kouluttajan piirtämään (taululle/fläpille) vuosikelloon

Yhteis-keskustelu Yhteinen vuosikello jatkuu: Mitkä ovat sinun yhdistyksesi toimintatapahtumat? Jokainen osallistuja merkitsee oman yhdistyksen toimintatapahtumat tapahtumat post-it-lapulle (kaikille samaväriset laput). Purku: Esitellään vuorotellen omat sääntömääräiset tapahtumat ja kiinnitetään kouluttajan piirtämään (taululle/fläpille) vuosikelloon

Yhteinen vuosikello jatkuu: Uudet ideat ja yhteistyökumppanit Ryhmä-tehtävä Yhteinen vuosikello jatkuu: Uudet ideat ja yhteistyökumppanit Ryhmät: 3 hengen ryhmä Jokainen ryhmä saa aihepiirin, johon liittyen he ideoivat toimintaa. Samalla he miettivät kenen kanssa he voisivat tehdä yhteistyötä asian toteuttamiseksi. Kaikki ideat ja yhteistyökumppanit kirjataan saman värisille post-it-lapulle (väri kuitenkin eri kuin aiemmissa vuosikello tehtävissä) Esimerkkejä aihepiireistä (kouluttaja voi miettiä lisää ryhmälle sopivia) Liikunta Terveys Luonto Käden taidot Auttaminen/hyväntekeväisyys Purku: esitellään vuorotellen omat sääntömääräiset tapahtumat ja kiinnitetään kouluttajan piirtämään (taululle/fläpille) vuosikelloon Lopputuotos: Vuosikello, jossa näkyvät jokaisen osallistujan taustayhdistyksen sääntömääräiset tapahtumat samalla värillä, toimintavuoden tapahtumat samalla värillä ja uudet idea samalla värillä. Kouluttaja ota kuva vuosikellosta ja lähetä muun materiaalin yhteydessä osallistujille.

Peukku-palaute 1. Kannattiko tulla? 2. Oivalsitko uutta? 3. Voitko hyödyntää oppimaasi yhdistyksessä? 4. Miten kehittäisit tätä koulutusta?

Kiitos illasta! Jos jäi kysyttävää, ole yhteydessä: Sinun nimesi, puh ja sposti Seuraava Ryhdistä yhdistystä: Treffin nimi Aika ja paikka Ilmoittautumislinkki ja viimeinen ilmoittautumispäivä Lisää kursiivilla olevat tekstit.