Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?"— Esityksen transkriptio:

1 Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
Lämpimästi tervetuloa! Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on? Lisää oma nimesi ja pvm

2 Tutustumis-tehtävä Valitse fiiliskortti, joka kuvaa oloasi ja odotuksiasi koulutuksen suhteen. Kerro lisäksi nimesi ja mistä yhdistyksestä tulet. Fiiliskuvavaihtoehtoja löydät sisältösuunnitelmasta. Purku: esittäytymiskierros vapaavalintaisessa järjestyksessä/vuorotellen.

3 Treffin tavoitteet Osaat treffin jälkeen:
Tunnistaa yhdistyksen tunnusmerkit Keskustella yhdistysasioista oikeilla termeillä Kuvailla yhdistyksen jäsenten oikeuksia ja velvollisuuksia Tunnistaa kerhomuotoisen toiminnan osaksi yhdistystoimintaa Tunnistaa yhdistyslain merkitys yhdistystoiminnassa

4 Ohjelma xx.xx. klo xx – xx Klo asia
Lisää halutessasi treffin tarkempi kellotettu ohjelma. Muista tauot! Treffin yleisenä kestona on 3 tuntia lisäksi 30 minuuttia taukoja, jotka voi pitää sopivissa väleissä.

5 Tehdään yhdistystoiminnan testi
Pari-tehtävä Tehdään yhdistystoiminnan testi Purku: Tietovisan vastaukset käydään läpi yhdessä keskustellen. Jos haluat, voitte laskea pisteet.

6 Toinen ryhmä miettii oikeuksia ja toinen velvollisuuksia.
Ryhmä-tehtävä Miten sinusta tuli yhdistyksen jäsen? Mitkä ovat jäsenten oikeudet ja velvollisuudet Purku: 1. kysymys: halukkaat voivat vastata kysymykseen 2. kysymys: vastaukset kootaan fläpille/dialle. Kouluttaja täydentää tarvittaessa. Toinen ryhmä miettii oikeuksia ja toinen velvollisuuksia.

7 Jäsenen velvollisuudet?
Jäsenen oikeudet? Jäsenen velvollisuudet? Kokoa edellisen ryhmäkeskustelun asiat tähän kalvolle, täydennä tarvittaessa puuttuvia/virheellisiä asioita. Tarkistuslista kouluttajalle: Oikeudet: 1.käyttää päätäntävaltaa yhdistyksessä 2.säilyttää säännöissä mainitut ”erityiset edut” 3.oikeus säilyttää yhdenvertaisuus. 4.oikeus saada koolle yhdistyksen kokous 5.oikeus pysyä jäsenenä 6.oikeus erota yhdistyksestä milloin haluaa 7.oikeus saada yhdistykseltä palveluja 8.oikeus tutustua yhdistyksen asiakirjoihin 9.oikeus tehdä aloitteita. Velvollisuudet: Suorittaa yhdistyksen sääntöjen mukaiset maksut. Jäsenellä on velvollisuus olla vahingoittamatta huomattavasti yhdistystä menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella. Täyttää yhdistyksen säännöissä mahdollisesti määrätyt tehtävät. Suostumalla ehdokkaaksi luottamustehtävään sitoutuu samalla myös hoitamaan tehtävää, jos tulee valituksi.

8 Ryhmä-tehtävä Ryhmätoiminnan aurinko: 1. Kirjoittakaa keltaisille auringonsäteille millaisia kerhoja yhdistykselläsi on/millaisiin yhdistyksen järjestämiin kerhoihin olette osallistuneet. 2. Ideoikaa oransseille säteille uusia ryhmätoimintaideoita. Ryhmäjako: samat ryhmät kuin edellä Ryhmätehtävä: Ryhmätoiminnan aurinko. Osallistujat kirjoittavat keltaisille auringonsäteille millaista ryhmätoimintaa heidän yhdistyksellään on/millaisiin toimintaryhmiin he ovat osallistuneet. Osallistujat ideoivat oransseille säteille uusia ryhmätoimintaideoita. Purku: jokainen ryhmä kiinnittää vuorollaan keltaiseen kartonkiympyrään keltaiset ja oranssi säteet. Kouluttaja täydentää tarvittaessa. Kouluttaja kuvaa auringon ja lähettää muun materiaalin yhteydessä osallistujille. Huomioita purkuun: Löytyyko keltaisia säteitä (olemassa olevia ryhmätoimintamuotoja)? Jos ei niin miksi? Jos löytyy niin millaisia? Huom! Ero toimintaryhmien kohdalla muuhun tapahtumatoimintaan: tavoitteellista, säännöllistä ja ryhmämuotoista toimintaa. Kannusta ryhmätoimintaan!

9 Kerho yhdistystoiminnan sisällä:
Toimintaryhmä, klubi, kerho, toimintaillat…. Yhdistyksen säännöissä kerhot voidaan mainita yhtenä toimintamuotona. Alueellisesti tai toiminnan mukaan jakaantuneet. Toiminnan pitää olla linjassa yhdistyksen arvojen ja aatemaailman kanssa. Yhdistys määrittelee kerhotoiminnan reunaehdot, mm. talouden ja raportoinnin osalta. Ohjaajien koulutus, tuki ja kiitos! Voi toimia opintokerhona

10 Vertaisohjaajien verkosto

11 Peukku-palaute 1. Kannattiko tulla? 2. Oivalsitko uutta? 3. Voitko hyödyntää oppimaasi yhdistyksessä? 4. Miten kehittäisit tätä koulutusta?

12 Kiitos illasta! Jos jäi kysyttävää, ole yhteydessä:
Sinun nimesi, puh ja sposti Seuraava Ryhdistä yhdistystä: Treffin nimi Aika ja paikka Ilmoittautumislinkki ja viimeinen ilmoittautumispäivä Lisää kursiivilla olevat tekstit.


Lataa ppt "Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google