Kesäharjoittelu mitä ja miksi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Fyysinen harjoittelu ympärivuotisesti
Advertisements

Fyysisen harjoittelun perusteet
Kultahippuseminaari Tanhuvaara Mikko Mattila Tanhuvaara Mikko Mattila.
Omalla ajalla tehtäviä harjoituksia
Huoltava ja palauttava harjoittelu
VOIMAHARJOITTELU Kun liikkuvuus on saavutettu, voit lisätä harjoitteisiisi voimaharjoitteita Lämmittele lihakset vesijuosten väh. 10min. Tee voimaharjoitusliikkeitä.
Olympiakomitea, Nuori Suomi ja Suomen Valmentajat ovat tehneet laajan selvityksen 8–18-vuotiaiden urheilevien nuorten liikuntamääristä ja harjoittelun.
Venyttely ohjeet CLASSIC E-99.
Valmistautuminen Alkuverryttely Kilpailusuoritus Loppuverryttely
KASVATUS OHEISHAR- JOITTELU LAJITAI-DOT PELI-TAIDOT TESTIT F/G
Fyysinen harjoittelu Fyysisen harjoittelun tavoitteena on saada pelaaja hyvään pelikuntoon. Pelissä pelaajan on tehtävä erilaisia fyysisiä suorituksia,
FYYSISEN KUNNON RAKENTAMINEN
RPS.
Harjoittelu Tahto – Kyky - Tavoite.
KSS Energia Oy Eveliina Pöllänen
Terveysliikunta Anne Partala 2011.
JÄÄPALLOILIJAN FYYSISEN HARJOITTELUN OHJELMOINTI
Fyysinen harjoittelu kestävyys
Kohti puolimaratonia! THE GRIND
Omatoimiset harjoitukset - kasvaville urheilijoille
MARATONKOULU Tavoitteena 10 km, ½ maraton tai maraton
LIIKUNTA.
D2-C2- "KOLME VUOTTA TÄYSILLÄ"
Kesäharjoittelu Johan Tuominen Kausi
S. 30 – 39 LIIKUNTA s. 30 – 39
SUOMEN UIMALIITTO ry. Finska Simförbundet rf.. Lapsuusvaihe Alle 13 v Rolloikäiset ja esipuberteetti Kevyt vauhti ( Peruskestävyys) - Helppoa ja taitavaa,
Alkuverryttely – Makke 5 min Matti & Tom tekevät seur harjoituksen kentät valmiiksi.
OTTELUUN JA HARJOITUKSIIN VALMISTAUTUMINEN.  TAVOITE: Parhaaseen suoritukseen oikealla hetkell ä !  Kykenee pelaamaaan kykyjens ä yl ä rajoilla ja jopa.
Alkulämmittely ja loppujäähdyttely
PELIMIEHEN LKP -04/E1 HARJOITUSPÄIVÄKIRJA
GrIFK on Kauniaisissa toimiva jääkiekkoseura, joka tarjoaa kaupungin vaikutusalueen pelaajille mahdollisuuden harrastaa tavoitteellista amatööri- tai.
Täytä harjoituspäiväkirjaa päivittäin (lepo/ravinto/liikunta) valmentajiesi ja alla olevien ohjeiden mukaan. Kirjan alussa on ravintoon ja lepoon liittyviä.
Nimi_________________Nro____ BLUES MK -01 White Harjoituspäiväkirja Kesä 2013 Iloisuus – Urheilullisuus – Luovuus – Yrittäminen – Oppiminen.
Kiekko-Vantaa, Itä ry SC-Vantaan ohjaamat salivuorot kaudella 2015 – Vetäjä: - Mari Mieskonen, / - Mari Mieskonen,
Fyysinen valmennus pojat -04 Tiivistetty katsaus P 04 joukkueen fysiikkaharjoitteluun Jape.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
YHDEN HARJOITUSKERRAN KOKONAISUUS FHV. YHDEN HARJOITUSKERRAN KOKONAISUUS ( pari/ ryhmätyö)
NuPS T03 Pelaajapalaveri Joukkueen NuPS T03 pelaajat
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Kuntosalikurssi LI10. kuntosaliharjoittelusta Kuntosaliharjoittelu Toimintakyvyn parantamiseksi Kehonrakennus Lihasten kasvatus Voimaharjoittelu Lajissa.
Lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä, Lihasmassa vähenee lähes puoleen 20. ja 90. ikävuoden välillä lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä,
FYYSISEN HARJOITTELUN PERUSTEET FHV. KEHITTYMISEN PERIAATTEITA HARJOITUSÄRSYKE = ”järjestelmän häirintä” HARJOITUSÄRSYKE = ”järjestelmän häirintä” ELINJÄRJESTELMÄN.
LIIKUNTALINJA VOIMAHARJOITTELUN PERUSTEET. HERKKYYSKAUDET 12 – 16 VUOTIAAT -Nopeuden, kimmoisuuden ja nopeusvoiman herkkyyskaudet ovat parhaimmillaan.
Liikunnan fyysisestä harjoittelusta. Miten harjoittelu vaikuttaa? Harjoittelulla pyritään horjuttamaan elimistössä vallitsevaa tasapainotilaa  suorituskyky.
9. KUNTOA KANNATTAA KEHITTÄÄ TERVEYSTIETO 7. Pohdi : Mitä hyötyä on koululiikunnasta?
Suomen Jääkiekkoliitto1 FYYSISEN HARJOITTELUN PERUSTEET FHV.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Kohti hyvää kuntoa.
ja sen harjoittamisesta
Perustettu vuonna 1927.
Joensuun maila B-tytöt ja suomensarja 2017
Kehon energiantuotto.
Vanhempainkokous.
VOIMAHARJOITTELU UINNISSA
Terveyskunto ja sen osa-alueet
Kestävyys on.
LIIKUNTA JA TERVEYS.
OSPA AKATEMIAN HARJOITUSSUUNNITELMA KEVÄT 2016
Liikunta+ravinto.
Kesäharjoittelu ohjelma
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Suomen Jääkiekkoliitto
Pelaajaprofiili Pelaajan arvio Taito 1-10 Pelaajatiedot
Miten lihas tuottaa energiaa?
FYYSISET tekijät jalkapallossa
Selkä suoraksi Suomi TM
Liikunta tukee työhyvinvointia
Harjoituksen rakenne Valmentajakoulutus taso 1
Harjoituksen rakenne Valmentajakoulutus taso 1
Esityksen transkriptio:

Kesäharjoittelu mitä ja miksi

Lenkkeily, pyöräily, uinti, rullaluistelu Miksi pitää tehdä? - aerobinen peruskunto = kaiken perusta - jaksaa pelata - jaksaa harjoitella - palautuu harjoituksista ja peleistä - ravintoaineet, happi ja hormonit menevät perille Kuinka paljon ja miten? - 3-5 tuntia viikossa - syke 120-150 (pitää pystyä puhumaan)

Kuntopiirit ja kestovoima Miksi pitää tehdä? - lihaskestävyys on voimaharjoittelun perusta - ilman lihaskestävyyttä ei voi hankkia maksimivoimaa tai isoja/räjähtäviä lihaksia - et jaksa pelata ilman lihaskestävyyttä Kuinka paljon ja miten? - vatsaa ja selkää lähes jokapäivä - muita lihaksia 1-2 kertaa viikossa - pitkät sarjat ilman painoja tai kevyillä painoilla -oikeat liikeradat

Liikkuvuus Miksi pitää tehdä? - vain joustava lihas voi toimia hyvin - estää vammoja - parantaa nopeutta ja voimaa Kuinka paljon ja miten? - JOKA PÄIVÄ!!!! - ennen harjoitusta lyhyitä 5-10 sek venytyksiä - 1-2 tuntia harjoituksen jälkeen pitkiä 30 sek venytyksiä

Spurtit ja muut nopeusharjoitteet Miksi pitää tehdä? - jääkiekko on nopeuslaji - laukaus vaatii nopeutta - harhautukset vaativat nopeutta Kuinka paljon ja miten? - 2 kertaa viikossa - muista keskittyä ja tehdä täysillä!! - lyhyet spurtit (10-40m) - muista pitää hyvät palautukset (2-3min)

Hyppelyt, loikat ja muut kimmoisuusharjoitteet Miksi pitää tehdä? - kimmoisa lihas on räjähtävä - kimmoisa lihas on nopea - kimmoisa lihas on ei revähdä - kimmoisa lihas on kestävä Kuinka paljon ja miten? - 1-(2) kerta(a) viikossa - keskity oikeaan tekniikkaan - kovalla ja matalalla teholla - jos polvi tai nilkka kipeä niin älä tee (kerro valmentajalle)

- jääkiekossa pitää jaksaa tehdä kovalla teholla useita toistoja Nopeuskestävyys Miksi pitää tehdä? - jääkiekossa pitää jaksaa tehdä kovalla teholla useita toistoja - pitää ”sietää” maitohappoja Kuinka paljon ja miten? - Kesällä 1 kertaa viikossa - maitohappo voi estää muiden ominaisuuksien kehittämistä - pelien muodossa + keskipitkät hapolliset harjoitteet - kovat ”oksennus-treenit” myös tahto harjoituksina

- lämmittää lihas ja avata verisuonia Verryttelyt Alkuverryttelyn tarkoitus - lämmittää lihas ja avata verisuonia - nostaa vähitellen sykettä 120 -> 160 - valmistaa lihas harjoitukseen ja estää vammoja - pitää kestää vähintään 15 min!!! - venyttely ei lämmitä Loppuverryttelyn tarkoitus - poistaa maitohapot ja muut ”kuona-aineet” lihaksesta - pitää kestää vähintään 10 min syketasolla 120 – 140!!! - venyttely ei poista kuona-aineita