Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Venyttely ohjeet CLASSIC E-99.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Venyttely ohjeet CLASSIC E-99."— Esityksen transkriptio:

1 Venyttely ohjeet CLASSIC E-99

2 Perusteita venyttelystä
Venyttely on tärkein ennaltaehkäisevä ja huoltava toimenpide, joka palauttaa lihaksen lepopituuden, parantaa verenkiertoa, edistää aineenvaihduntaa, rentouttaa ja lisää nivelten liikkuvuutta. Venyttely kuuluu jokaiseen harjoitustapahtumaan ja sitä pitäisi tehdä erillisenä harjoittelunakin. Venyttelytapoja ja -liikkeitä on monenlaisia, mutta tärkeintä on kehitellä tarkoituksenmukainen ja yksilöllinen venyttely. Venyttelyjä on periaatteessa kolmenlaisia: Varsinainen venyttely Liikuntasuoritusta ennen tapahtuva venyttely Liikuntasuorituksen jälkeinen venyttely Varsinaisessa venyttelyssä tavoitteena on lisätä lihaksen elastisuutta ja siinä yksi venytys kestää puolesta minuutista pariin, kolmeen minuuttiin. Lihaksen hyvä elastisuus pitää sen kunnossa ja loukkaantumisriskit ovat pienempiä. Lisäksi Sinulla on varmasti parempi ja kevyempi olo! Liikuntasuoritusta ennen kannattaa venyttää päälihakset läpi pienen lämmittelyn jälkeen. Yhden venytyksen pituus on 5 sekuntia. Liikuntasuorituksen jälkeen lihakset venytetään oikeaan mittaan ja laukaistaan lihasjännitys pois. Tunti pari liikuntasuorituksen jälkeen on hyvä vielä venytellä.  Venytysperiaatteet: edetään isoista lihaksista pieniin lihaksiin venytetään ensin ojentava lihas ja sitten koukistava vastalihas Eri venyttelyt: Varsinainen venyttely, joka kehittää elastisuutta ja poistaa lihaskireyksiä  Venytysmäärät: 2-4 x 30 sek sek. Ennen liikuntasuoritusta  Venytysmäärät: 2-3 x 5 sek. Heti urheilusuorituksen jälkeen  venytetään päälihakset oikeaan mittaan 1-2 x 3-5 sek. Pari tuntia urheilusuorituksen jälkeen varsinaista venyttelyä eli 2-4 x 30 sek sek.

3 Jalat Vaikutus: etureisi Ota kädellä nilkasta kiinni ja vedä kantapäätä kohti pakaraa. Jalat Vaikutus: takareisi Venytyskohta vaihtuu, kun vaihtelet hieman venytettävän jalan polvikulmaa. Jalat Vaikutus: takareisi, lähentäjä Taivuta ylävartaloa selkä suorana jalan päälle. Jalat Vaikutus: pohkeet Aseta kantapää lähelle seinää. Vie lantiota kohti seinää. Jalat Vaikutus: lähentäjät, reiden takaosa Aseta kantapäät lähelle pakaroita. Avaa jalkoja kyynärpäillä painamalla polvia koti lattiaa. Jalat Vaikutus: pakara ja reiden takaosa Aseta jalka itsesi alle ja pudota painosi pakaran päälle.

4 Selkä Vaikutus: alaselkä, pakara, lantio Ota kuvan mukainen asento. Pidä hartiat lattiassa. Kädet Vaikutus: hauis Aseta käsi suoraksi, kämmenselkä seinää vasten. Tuo olkapäätä eteen.     Vaikutus: rintalihas Aseta käsi suoraksi, kämmen seinää  vasten. Tuo olkapäätä eteen. Kädet Vaikutus: ojentajat ja hartiat Vedä kyynärpäätä taakse. Kyljet Vaikutus: olkavarren takaosa ja hartiat Taivuta ylävartaloa sivulle. Tehosta sitä kädellä viemällä se pään yli. Pidä toisella kädellä lantiota paikallaan.


Lataa ppt "Venyttely ohjeet CLASSIC E-99."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google