Oivallus 1 Luku 04 Psyykkinen toiminta on monitahoista.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Kirjoitusvirhe, esim. ”? ” puuttuu = -2p  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
Advertisements

Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Historian ja äidinkielen yhteistyöprojekti 7. luokilla syksy 2012 Marja Haapalainen.
Duodecimin ratkaisut terveyden ylläpitoon
Ajatuksia elämästä..
Kertolaskusääntö Riippuvien tapahtumien kertolaskusääntö
ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
Verkostoforum Yhteenveto. Verkostoforum-teemanamme oli tänä vuonna ONNELLISUUS. ”Mistä onnellisuus kumpuaa” kysyi Kyllikki Pankakoski avauksessaan.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
JOHDANTO Seksuaali- ja lisääntymisterveyteen sekä oikeuksiin (SRHR*) liittyvät kysymykset ovat tärkeä osa kehitysyhteistyötä. SRHR tarkoittaa jokaisen.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Teemaryhmä Opintoasiainpäivät Sihteeri Tuula Kivistö
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Yhdessä vahvemmaksi kasvaminen
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 28 – Tuukka Sarvi Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Ratkaisu kotitehtävään 28 Tuukka.
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
ESSEEN KIRJOITTAMINEN
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Helsinki AKATEEMISTA VENÄJÄ-OSAAMISTA ON  Suomen osuus maailman tieteestä on yleensä 0,5 – 1,5 %; Venäjä-tutkimuksessa se on neljän-viiden.
Matkalla.
Täytä harjoituspäiväkirjaa päivittäin (lepo/ravinto/liikunta) valmentajiesi ja alla olevien ohjeiden mukaan. Kirjan alussa on ravintoon ja lepoon liittyviä.
Oivallus 1 Luku 05 Kognitiivinen toiminta on tiedonkäsittelyä.
AIKUISSOSIAALITYÖ OSALLISUUTTA TUKEMASSA Marja Paananen kehittäjäsosiaalityöntekijä.
 Mikä päätös pitää tehdä  Tunnista ja kokoa yhteen tarvittava informaatio päätöstä varten  Listaa vaihtoehdot, joita on tarjolla  Kirjoita muistiin.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Turvallisuus ja ensiapu ihmiset, omaisuus, tieto, toiminta, ympäristö, työ Fyysinen, psyykkinen ja yhteisöjen turvallisuus Perustus-, tasa-arvo-, lukio-
Fysiikan ja kemian sanaston luomiseen ja käsitteiden selventämiseen tähtäävä harjoitus. VUOSILUOKILLE 7-9 OTSO JARVA, SAARNILAAKSON KOULU AVAINSANAT Euroopan.
Ongelmaperustainen oppiminen lukion kemian opetuksessa Kemian Opetuksen Päivät /Irma Aroluoma.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
-Eutanasia on armokuolema tai kuolinapu ja se on tarkoituksella suoritettu toisen ihmisen kuoleman tuottaminen, jonka tarkoituksena on kyseisen henkilön.
Committed to Being More Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä. KAALIMATO TUTKII KAALIMATO TUTKII TOUKOKUU 2016.
Psykologinen tiedonhankinta tavoitteena selittää ihmisen toimintaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä muiden tieteiden hyödyntäminen (esim. biotieteet > hormonit,
MITÄ MORAALITEORIAA ITSE EDUSTAT? Luku 7  Opetusvinkki 1.
1. Tietoinen tiedonkäsittely
IHMISEN TOIMINTA - Tavoitteellista - Tiedostettua ja tiedostamatonta
Hypoteesi Oman hypoteesini mukaan analysoimalla mediaa, vertaamalla sen julkaisemaa sisältöä valtion virallisiin linjauksiin ja tarkastelemalla tuloksia.
Psykologian perustiedot 1
Tulevaisuuden koulu -kysely
Ajatuksia elämästä .....
psykologinen tiedonhankinta
Suomi 1A 11. tunti Sanni HEinzmann.
11 Psyykkinen itsesäätely on puolustus- ja hallintakeinojen käyttöä
LUETUNYMMÄRTÄMISEN TEORIAA JA HARJOITUKSIA
Päihdyttäviä aineita.
Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle.
4 TARKKAAVAISUUS PS3 LAJM.
1.1 Motivaatio, tunteet ja tiedonkäsittely vaikuttavat toimintaan
Riku Korhonen Suomen Liikemiesten Kauppaopisto
Nalle Puhin viisauksia
ånni-projektin oppitunnit 5.-6.luokkalaisille syksy 2014/ pilotointi
Biotaloudesta elinvoimaa Itä- ja Pohjois-Suomeen
Luku 09 Tunteiden säätely ja psyykkinen hyvinvointi.
Partitiivin pääte 40 kilogrammaa, 40 prosenttia
Kpl 13 Sosiaalinen mieli s Tee muistiinpanot
Työpaikan ristiriidat SAK:n luottamushenkilöpaneeli 12/2016 n= 964
Kirjallisuusterapia.
Vapaaehtoistyön tekeminen Suomessa
Volitioprosessi, tahdon!
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteita pukea yllesi, katto pään päällä ja sänky jossa nukkua ... Silloin olet rikkaampi kuin 75% maailman kansasta.
Pedagoginen ajatuskoe
Luku 04 Psyykkinen toiminta on monitahoista.
IHMISKAUPPA ON NYKYAJAN ORJUUTTA
Esityksen transkriptio:

Oivallus 1 Luku 04 Psyykkinen toiminta on monitahoista

Oivallus 1 OIVALLUSTEHTÄVÄ Perjantai-iltana grillijonossa syntyy tappelu. Miksi? Keksi mahdollisimman monta selitystä tapahtuneelle!

Oivallus 1 OIVALLUSTEHTÄVÄ Mitä ihmisen toiminnalle voisi tapahtua, jos hän saisi aivovaurion? ei osaisi asettaa itselleen mitään tavoitteita? eläisi varhaislapsuutensa ilman ihmiskontakteja?

Oivallus 1

Minkälaista tietoisuutta eläimillä on?

Oivallus 1 OIVALLUSTEHTÄVÄ a)Olet rikkonut ikkunan. Et ajattele asiaa, mutta sinulla on epämääräisen ahdistunut olo. Miksi? b)Näet unta, jossa ilmaiset avoimesti ihastuksesi ystäväsi seurustelukumppanille. Uni jää vaivaamaan sinua. Miksi? c)Huomaat myöhästyväsi usein jonkin tietyn aineen tunnilta. Miten voisit selittää asiaa? d)Olet menossa ensimmäisille treffeille. Päätäsi on särkenyt kaksi päivää. Miksi?

Oivallus 1 SOVELLUSTEHTÄVÄ Kalifornian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvitettiin tilannetekijöiden vaikutusta kielellisiin virheisiin. Koehenkilöiden tehtävänä oli lukea sanapareja. Osa niistä ääneen. Tutkijat vertasivat virheiden määrää ja laatua eri koetilanteissa. Seksuaalisesti sävyttyneitä virheitä tuli enemmän, kun kokeen johtajana oli nuori viettelevästi pukeutunut nainen kuin silloin, kun kokeen johtajana oli keski-ikäinen mies. Esimerkiksi sanat ”sappy hex” luettiin ”happy sex”. Toisessa tilanteessa, jossa koehenkilöitä uhattiin vaarattomilla sähköiskuilla, he tekivät samantapaisia sähköön ja vaaratilanteisiin liittyviä lukuvirheitä. Miten tutkimuksen tuloksia voidaan selittää a)kognitiivisen tiedostamattoman b)dynaamisen tiedostamattoman näkökulmista?

Oivallus 1